BETEM BİNLERCE ÇOCUĞUN VE AİLENİN HAYATINA DOKUNUYOR

GÜNDEM 03.07.2024 - 14:18, Güncelleme: 03.07.2024 - 14:18 3274+ kez okundu.
 

BETEM BİNLERCE ÇOCUĞUN VE AİLENİN HAYATINA DOKUNUYOR

BETEM Büyüyor: Hedef Geleceğin Gençlerini Yetiştirmek
Mersin Yenişehir Belediyesi ile Marmara Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM), geleceğin gençlerini yetiştirme vizyonuyla büyümeye devam ediyor. Projenin amacı, çocukların okul öncesi becerilerini geliştirerek, çözüm üreten ve etkili iletişim kuran bireyler yetiştirmektir. Yenişehir Akademi'nin proje koordinatörü Raif Çakmak, bilgi yaşamda sorun çözmektir felsefesiyle 0-3 yaş aile, 3-6 yaş okul öncesi ve 6-9 yaş ilkokul programlarını geliştirdiklerini belirtti. BETEM, çocuklara tam zamanlı olarak müzik, drama, satranç, tasarım ve yabancı dil atölyeleri ile zenginleştirilmiş eğitim sunuyor. Bu projeyi, Marmara Üniversitesi'nin okul öncesi bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ozana Ural, Doç. Dr. Özgül Polat ve Dr. Elif Küçükoğlu'nun desteğiyle başlatmışlar. Amacımız, 21. yüzyıla uyumlu çocuklar yetiştirmektir. Bu yıl BETEM'in ikinci okulunu açtık ve 2025-2026 yılında ilkokulumuzu da açmayı planlıyoruz"dedi. YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BÜYÜYÜR Ayrıca UNICEF Türkiye Ofisi'nden Dr. Mehmet Ali Torunoğlu, erken çocuk eğitimi çalışmaları nedeniyle Akademi'yi tebrik etmiş ve Mersin'e gelerek projeyi yerinde incelemiştir. Mersin Yenişehir Belediyesi Akademi, Aile Temelli Erken Çocukluk Gelişimi “Yenişehir Modeli” projesi ile ülkemizin eğitimde eksik kalmış en önemli alanını projelendirmiştir. Akademi, erken çocukluk gelişimi alanındaki uygulamalarla binlerce çocuk ve ailenin hayatına dokunarak büyümeye devam ediyor. Proje, aile ve evlilik hayatı eğitimiyle başlamakta, hamilelikte beslenme, 0-3 yaş aile eğitimi, 0-3 yaş bebek kütüphanesi, 0-6 yaş gelişim değerlendirmesi, 3-6 yaş beceri temelli eğitim merkezi ve 6-9 yaş beceri temelli ilkokul eğitimi ile devam etmektedir. MOTOR BECERİLERİNDE PROBLEM YAŞAYAN 215'ÇOCUKTAN 163'ÜNDE İYİLEŞME GÖRÜLDÜ Proje başlangıcından bu yana toplamda 3118 çocuk ve ailesi 0-6 yaş gelişim değerlendirme biriminden faydalanmıştır. Dil-konuşma alanında yaşadığı gecikme ve problemlerle yönlendirilen 399 çocuktan 183'ü, motor becerilerinde problemler yaşayan 215 çocuktan 163'ü iyileşme göstermiştir. Ayrıca, 135 anne babaya psikolojik destek sağlanmıştır. Yenişehir Belediyesi Akademi, erken çocukluk alanındaki güncel uygulamaları takip ederek, her geçen gün projenin gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir. Bu tür projelerle çocuklarımızın geleceğe daha bilinçli ve çözüm odaklı bireyler olarak hazırlanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.
BETEM Büyüyor: Hedef Geleceğin Gençlerini Yetiştirmek

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Marmara Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM), geleceğin gençlerini yetiştirme vizyonuyla büyümeye devam ediyor. Projenin amacı, çocukların okul öncesi becerilerini geliştirerek, çözüm üreten ve etkili iletişim kuran bireyler yetiştirmektir. Yenişehir Akademi'nin proje koordinatörü Raif Çakmak, bilgi yaşamda sorun çözmektir felsefesiyle 0-3 yaş aile, 3-6 yaş okul öncesi ve 6-9 yaş ilkokul programlarını geliştirdiklerini belirtti. BETEM, çocuklara tam zamanlı olarak müzik, drama, satranç, tasarım ve yabancı dil atölyeleri ile zenginleştirilmiş eğitim sunuyor. Bu projeyi, Marmara Üniversitesi'nin okul öncesi bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ozana Ural, Doç. Dr. Özgül Polat ve Dr. Elif Küçükoğlu'nun desteğiyle başlatmışlar. Amacımız, 21. yüzyıla uyumlu çocuklar yetiştirmektir. Bu yıl BETEM'in ikinci okulunu açtık ve 2025-2026 yılında ilkokulumuzu da açmayı planlıyoruz"dedi.


YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BÜYÜYÜR

Ayrıca UNICEF Türkiye Ofisi'nden Dr. Mehmet Ali Torunoğlu, erken çocuk eğitimi çalışmaları nedeniyle Akademi'yi tebrik etmiş ve Mersin'e gelerek projeyi yerinde incelemiştir. Mersin Yenişehir Belediyesi Akademi, Aile Temelli Erken Çocukluk Gelişimi “Yenişehir Modeli” projesi ile ülkemizin eğitimde eksik kalmış en önemli alanını projelendirmiştir. Akademi, erken çocukluk gelişimi alanındaki uygulamalarla binlerce çocuk ve ailenin hayatına dokunarak büyümeye devam ediyor. Proje, aile ve evlilik hayatı eğitimiyle başlamakta, hamilelikte beslenme, 0-3 yaş aile eğitimi, 0-3 yaş bebek kütüphanesi, 0-6 yaş gelişim değerlendirmesi, 3-6 yaş beceri temelli eğitim merkezi ve 6-9 yaş beceri temelli ilkokul eğitimi ile devam etmektedir.

MOTOR BECERİLERİNDE PROBLEM YAŞAYAN 215'ÇOCUKTAN 163'ÜNDE İYİLEŞME GÖRÜLDÜ

Proje başlangıcından bu yana toplamda 3118 çocuk ve ailesi 0-6 yaş gelişim değerlendirme biriminden faydalanmıştır. Dil-konuşma alanında yaşadığı gecikme ve problemlerle yönlendirilen 399 çocuktan 183'ü, motor becerilerinde problemler yaşayan 215 çocuktan 163'ü iyileşme göstermiştir. Ayrıca, 135 anne babaya psikolojik destek sağlanmıştır. Yenişehir Belediyesi Akademi, erken çocukluk alanındaki güncel uygulamaları takip ederek, her geçen gün projenin gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir. Bu tür projelerle çocuklarımızın geleceğe daha bilinçli ve çözüm odaklı bireyler olarak hazırlanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.