HAZAR: "ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ONURUNU SAVUNUYORUZ"

GÜNDEM 09.07.2024 - 13:29, Güncelleme: 09.07.2024 - 13:36 3678+ kez okundu.
 

HAZAR: "ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ONURUNU SAVUNUYORUZ"

Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar: "Öğretmenlik Meslek Kanunu Geri Çekilsin"
Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) geri çekilmesi için Ankara'da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu. Hazar, kanunun öğretmenlerin haklarını gasp ettiğini ve meslek onurunu zedelediğini belirtti. Hazar, açıklamasında, "Her zaman emeğin onurundan ve mesleğin itibarından yana tavır alan Eğitim-İş olarak, eğitimin bileşenlerinden fikir alınmadan, katılımcılıktan uzak biçimde hazırlanan bu kanuna karşı ilk günden beri en ciddi karşı duruşu sergileyen sendika olduk," dedi. Kanunun öğretmenleri keyfi kriterlere bağladığını, ayrıştırdığını ve çalışma barışını bozduğunu defalarca dile getirdiklerini vurgulayan Hazar, tüm uyarılara rağmen oluşturulan meslek kanununda öğretmenlerin adının geçtiğini ancak fikirlerinin dikkate alınmadığını ifade etti. "HIZLI BİR EYLEMLİLİK SÜRECİNE GİRDİK" Hazar, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara'da yapılan sendika başkanlar kurulunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı hızlı bir eylemlilik sürecine girilmesi kararı aldıklarını belirtti. "Öğretmenlik mesleğimizin onurunu, saygınlığını ve geleceğini savunmak için; öğretmenlerimizin sadece adını taşıyan, ancak fikirlerini, taleplerini yok sayan, haklarını gasp eden düzenlemeye dur demek için 1 Temmuz Pazartesi günü TBMM önünde protesto ettik," dedi. 3 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00'da, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşüldüğü sırada, sosyal medyada "ÖMKgeriçekilsin" etiketiyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Hazar, 4 Temmuz Perşembe günü TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturarak meslek nöbetine başladıklarını kaydetti. "MÜCADELEMİZ SÜRECEK" Hazar, eylemlerin devam edeceğini vurgulayarak, "Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’na getirildiği gün, tüm üyelerimizin katılımıyla kitlesel bir eylem yapacağız. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceğiz. Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz. ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı.Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar'ın bu açıklamaları, öğretmenlerin haklarını savunma mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar: "Öğretmenlik Meslek Kanunu Geri Çekilsin"

Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) geri çekilmesi için Ankara'da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu. Hazar, kanunun öğretmenlerin haklarını gasp ettiğini ve meslek onurunu zedelediğini belirtti. Hazar, açıklamasında, "Her zaman emeğin onurundan ve mesleğin itibarından yana tavır alan Eğitim-İş olarak, eğitimin bileşenlerinden fikir alınmadan, katılımcılıktan uzak biçimde hazırlanan bu kanuna karşı ilk günden beri en ciddi karşı duruşu sergileyen sendika olduk," dedi. Kanunun öğretmenleri keyfi kriterlere bağladığını, ayrıştırdığını ve çalışma barışını bozduğunu defalarca dile getirdiklerini vurgulayan Hazar, tüm uyarılara rağmen oluşturulan meslek kanununda öğretmenlerin adının geçtiğini ancak fikirlerinin dikkate alınmadığını ifade etti.

"HIZLI BİR EYLEMLİLİK SÜRECİNE GİRDİK"

Hazar, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara'da yapılan sendika başkanlar kurulunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı hızlı bir eylemlilik sürecine girilmesi kararı aldıklarını belirtti. "Öğretmenlik mesleğimizin onurunu, saygınlığını ve geleceğini savunmak için; öğretmenlerimizin sadece adını taşıyan, ancak fikirlerini, taleplerini yok sayan, haklarını gasp eden düzenlemeye dur demek için 1 Temmuz Pazartesi günü TBMM önünde protesto ettik," dedi. 3 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00'da, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşüldüğü sırada, sosyal medyada "ÖMKgeriçekilsin" etiketiyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Hazar, 4 Temmuz Perşembe günü TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturarak meslek nöbetine başladıklarını kaydetti.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Hazar, eylemlerin devam edeceğini vurgulayarak, "Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’na getirildiği gün, tüm üyelerimizin katılımıyla kitlesel bir eylem yapacağız. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceğiz. Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz. ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı.Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar'ın bu açıklamaları, öğretmenlerin haklarını savunma mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.