RÜŞVET ZİNCİRİ: KİRA, KREDİ KARTI KASKO VE DAHA FAZLASI

GÜNDEM 09.07.2024 - 14:17, Güncelleme: 09.07.2024 - 14:17 4152+ kez okundu.
 

RÜŞVET ZİNCİRİ: KİRA, KREDİ KARTI KASKO VE DAHA FAZLASI

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Yolsuzluk Operasyonunda Şok Detaylar Ortaya Çıktı!
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yolsuzluk operasyonunda çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başdanışmanı Mürüvet Sızlı, rüşvet alarak vatandaşın parasını şahsi harcamalarına yönlendirmekle suçlanıyor. Başdanışman Mürüvet Sızlı'nın, iş adamı Süleyman Aydoğan'dan kira, kredi kartı borcu ve kasko ücretlerini ödettiği belirlendi. MASAK tarafından tespit edilen WhatsApp yazışmalarında, Sızlı'nın Aydoğan’a "Kardeş, 22 bin 500 kira, ama 30 ayarlarsan kartları yatırırım yaa, gözümsün" ifadeleri dikkat çekti. LÜKS, HARCAMALAR VE ŞAŞIRTICI TALEPLER Sızlı’nın şahsi aracının sigorta ve kasko poliçelerini de Aydoğan’a ödettiği ortaya çıktı. Ayrıca, kendisi için 42 bin liralık, annesi için 11 bin liralık cep telefonu, Meryem Hanım Kooperatifi Başkanı için ise 4 powerbank ve kupa aldırdığı kaydedildi.İddianamede yer alan bilgilere göre, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Yuşa Davarcı da rüşvet zincirinin bir parçası. Davarcı'nın, Aydoğan’dan cep telefonu istediği ve "Sercan'ı arasan da ben hanımla bir yemek yesem, hediyen olsa" diyerek eşinin yemeğini bile iş adamına ödetmeye çalıştığı belirtildi. VATANDAŞIN PARASIYLA LÜKS YAŞAM Operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişi arasında Sızlı, belediye çalışanı Mehmet İlker Tutuş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Yuşa Davarcı ve reklam ajansı sahipleri bulunuyor. Savcı, sanıklar hakkında "Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak" suçlarından iddianame hazırladı. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 7 yıldan 19 yıla kadar hapis cezaları isteniyor. Sızlı’nın yaptığı lüks harcamalar arasında kendisi için lüks ev, otomobil ve estetik operasyonlar da bulunuyor. Bu durum, vatandaşın parasının nasıl kötüye kullanıldığını gözler önüne seriyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Yolsuzluk Operasyonunda Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yolsuzluk operasyonunda çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başdanışmanı Mürüvet Sızlı, rüşvet alarak vatandaşın parasını şahsi harcamalarına yönlendirmekle suçlanıyor. Başdanışman Mürüvet Sızlı'nın, iş adamı Süleyman Aydoğan'dan kira, kredi kartı borcu ve kasko ücretlerini ödettiği belirlendi. MASAK tarafından tespit edilen WhatsApp yazışmalarında, Sızlı'nın Aydoğan’a "Kardeş, 22 bin 500 kira, ama 30 ayarlarsan kartları yatırırım yaa, gözümsün" ifadeleri dikkat çekti.

LÜKS, HARCAMALAR VE ŞAŞIRTICI TALEPLER

Sızlı’nın şahsi aracının sigorta ve kasko poliçelerini de Aydoğan’a ödettiği ortaya çıktı. Ayrıca, kendisi için 42 bin liralık, annesi için 11 bin liralık cep telefonu, Meryem Hanım Kooperatifi Başkanı için ise 4 powerbank ve kupa aldırdığı kaydedildi.İddianamede yer alan bilgilere göre, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Yuşa Davarcı da rüşvet zincirinin bir parçası. Davarcı'nın, Aydoğan’dan cep telefonu istediği ve "Sercan'ı arasan da ben hanımla bir yemek yesem, hediyen olsa" diyerek eşinin yemeğini bile iş adamına ödetmeye çalıştığı belirtildi.


VATANDAŞIN PARASIYLA LÜKS YAŞAM

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişi arasında Sızlı, belediye çalışanı Mehmet İlker Tutuş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Yuşa Davarcı ve reklam ajansı sahipleri bulunuyor. Savcı, sanıklar hakkında "Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak" suçlarından iddianame hazırladı. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 7 yıldan 19 yıla kadar hapis cezaları isteniyor. Sızlı’nın yaptığı lüks harcamalar arasında kendisi için lüks ev, otomobil ve estetik operasyonlar da bulunuyor. Bu durum, vatandaşın parasının nasıl kötüye kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.