"HALKIN EKMEĞİYLE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR"

GÜNDEM 12.07.2024 - 15:16, Güncelleme: 12.07.2024 - 15:16 3442+ kez okundu.
 

"HALKIN EKMEĞİYLE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "TÜİK Başkanı Çarpıtmaya ve Yanıltmaya Son Vermelidir!"
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 9 Temmuz 2024 tarihindeki basın toplantısında yaptığı açıklamalarla gerçeği yansıtmayan iddialarına sert tepki gösteren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK'in güvenilirliğini sorguladı.  Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 9 Temmuz 2024 tarihli basın toplantısında yaptığı açıklamaların ardından TÜİK'in güvenilirliğine gölge düştüğünü belirtti. Çerkezoğlu, TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve TÜİK Başkanı'nın yargı kararlarına uymadığını söyledi. Çerkezoğlu, TÜİK'in gıda enflasyonu ve bir çok verilerinin halkın gerçek yaşantısıyla örtüşmediğini ve iki yıldır bu konuda hukuki mücadele verdiklerini ifade etti. Arzu Çerkezoğlu, "TÜİK Başkanı her açıklamasıyla TÜİK'in güvenilirliğine gölge düşürmeye ve halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor" dedi. TÜİK'in 2003'ten Mayıs 2022'ye kadar kesintisiz olarak yayımladığı ortalama madde fiyat listesini neden kararttığına dair ikna edici yanıtlar vermediğini belirten Çerkezoğlu, "TÜİK Başkanı yargı kararlarına uymalı ve Anayasa ve yasaların gereğini yerine getirmelidir" ifadelerini kullandı. "YARGI KARARLARI YOKSAYILAMAZ" "TÜİK BAŞKANI GÖREVİNİ YAPMALI" DİSK Genel Başkanı, TÜİK'in Haziran 2022'den itibaren enflasyona esas ortalama madde fiyat listesini yayımlamaktan vazgeçmesi üzerine başlattıkları hukuki mücadelenin lehlerine sonuçlandığını, ancak TÜİK Başkanı'nın verileri karartmaya ve tutarsız açıklamalarına devam ettiğini söyledi. Çerkezoğlu, Ankara 6. İdare Mahkemesi ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin DİSK'in taleplerini haklı bularak TÜİK'in bilgi edinme taleplerini reddetmesinin hukuka aykırı olduğuna karar verdiğini belirtti. Çerkezoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın konuyu çarpıttığını ve kesinleşmiş yargı kararlarını itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade etti. "TÜİK Başkanı yargı kararlarını tartışacak siyasi ve toplumsal bir merci değil, idari bir organdır. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya görevinin sınırlarını ve sorumluluklarını bilmelidir" dedi. "GERÇEK ENFLASYON GİZLENİYOR" "BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ" Çerkezoğlu, TÜİK'in 2022'den itibaren ortalama madde fiyat listesini yayımlamayı durdurmasının gerçek enflasyonu gizleme amacı taşıdığını söyledi. "2003'ten beri açıklanan bir veriyi 2022'de neden birdenbire ve üstelik enflasyon yükselirken durdurdunuz? Elinizde madde fiyat listesi verileri varken olmadığını söylemenizin sebebi nedir?" diyerek TÜİK Başkanı'na sorular yöneltti. Son olarak, Çerkezoğlu TÜİK'in verileri açıklama yükümlülüğünün devam ettiğini ve yargı kararlarına uyulmamasının suç olduğunu vurguladı. "TÜİK Başkanı konuyu çarpıtmaktan vazgeçip yargı kararlarını uygulamalıdır. Hukuk mücadelemiz sürecek. Halkın ekmeğini, işçilerin ekmeğini koruma mücadelemiz sürecek. Yargı kararlarını hiçe sayanların cezalandırılması için mücadelemiz sürecek" dedi.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "TÜİK Başkanı Çarpıtmaya ve Yanıltmaya Son Vermelidir!"

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 9 Temmuz 2024 tarihindeki basın toplantısında yaptığı açıklamalarla gerçeği yansıtmayan iddialarına sert tepki gösteren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK'in güvenilirliğini sorguladı. 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 9 Temmuz 2024 tarihli basın toplantısında yaptığı açıklamaların ardından TÜİK'in güvenilirliğine gölge düştüğünü belirtti. Çerkezoğlu, TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve TÜİK Başkanı'nın yargı kararlarına uymadığını söyledi. Çerkezoğlu, TÜİK'in gıda enflasyonu ve bir çok verilerinin halkın gerçek yaşantısıyla örtüşmediğini ve iki yıldır bu konuda hukuki mücadele verdiklerini ifade etti. Arzu Çerkezoğlu, "TÜİK Başkanı her açıklamasıyla TÜİK'in güvenilirliğine gölge düşürmeye ve halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor" dedi. TÜİK'in 2003'ten Mayıs 2022'ye kadar kesintisiz olarak yayımladığı ortalama madde fiyat listesini neden kararttığına dair ikna edici yanıtlar vermediğini belirten Çerkezoğlu, "TÜİK Başkanı yargı kararlarına uymalı ve Anayasa ve yasaların gereğini yerine getirmelidir" ifadelerini kullandı.


"YARGI KARARLARI YOKSAYILAMAZ"

"TÜİK BAŞKANI GÖREVİNİ YAPMALI"

DİSK Genel Başkanı, TÜİK'in Haziran 2022'den itibaren enflasyona esas ortalama madde fiyat listesini yayımlamaktan vazgeçmesi üzerine başlattıkları hukuki mücadelenin lehlerine sonuçlandığını, ancak TÜİK Başkanı'nın verileri karartmaya ve tutarsız açıklamalarına devam ettiğini söyledi. Çerkezoğlu, Ankara 6. İdare Mahkemesi ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin DİSK'in taleplerini haklı bularak TÜİK'in bilgi edinme taleplerini reddetmesinin hukuka aykırı olduğuna karar verdiğini belirtti. Çerkezoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın konuyu çarpıttığını ve kesinleşmiş yargı kararlarını itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade etti. "TÜİK Başkanı yargı kararlarını tartışacak siyasi ve toplumsal bir merci değil, idari bir organdır. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya görevinin sınırlarını ve sorumluluklarını bilmelidir" dedi.

"GERÇEK ENFLASYON GİZLENİYOR"

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Çerkezoğlu, TÜİK'in 2022'den itibaren ortalama madde fiyat listesini yayımlamayı durdurmasının gerçek enflasyonu gizleme amacı taşıdığını söyledi. "2003'ten beri açıklanan bir veriyi 2022'de neden birdenbire ve üstelik enflasyon yükselirken durdurdunuz? Elinizde madde fiyat listesi verileri varken olmadığını söylemenizin sebebi nedir?" diyerek TÜİK Başkanı'na sorular yöneltti. Son olarak, Çerkezoğlu TÜİK'in verileri açıklama yükümlülüğünün devam ettiğini ve yargı kararlarına uyulmamasının suç olduğunu vurguladı. "TÜİK Başkanı konuyu çarpıtmaktan vazgeçip yargı kararlarını uygulamalıdır. Hukuk mücadelemiz sürecek. Halkın ekmeğini, işçilerin ekmeğini koruma mücadelemiz sürecek. Yargı kararlarını hiçe sayanların cezalandırılması için mücadelemiz sürecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.