ÖZEL: "ÇEDES ÇOCUKLAR İÇİN TRAVMATİK BİR SÜRECİN TETİKLENMESİDİR"

GÜNDEM 19.07.2024 - 16:34, Güncelleme: 19.07.2024 - 16:34 5475+ kez okundu.
 

ÖZEL: "ÇEDES ÇOCUKLAR İÇİN TRAVMATİK BİR SÜRECİN TETİKLENMESİDİR"

CHP'nin 24 Saatlik Eğitim Maratonunda Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: "ÇEDES Bir Çağdışılıktır, Tam Bir Geri Kafalılıktır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye'de eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Ankara Çankaya Anıtpark’ta halka açık 24 saatlik bir Eğitim Maratonu düzenledi. Maratonun açılış konuşmasınyapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim sistemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, konuşmasında özellikle ÇEDES programına dikkat çekti. Özel, "Burada biliyorum ki uzun uzun ÇEDES tartışılacak. Tam bir çağ dışılıktır, tam bir geri kafalılıktır. Tam pedagoji bilmezlik, tam çocuklar için travmatik bir sürecin tetiklenmesidir," diyerek, programın eğitim sistemine zarar verdiğini savundu. "MADEM ATAMAYACAKTINIZ NEDEN OKUTTUNUZ?" Özel, konuşmasının devamında atanamayan öğretmenler konusuna da geniş yer ayırdı. "2002 yılında iktidara geldiklerinde 68 bin atanamayan öğretmen vardı. Bugün bu sayı 1 milyonu aştı. Madem atamayacaktınız, neden okuttunuz?" sözleriyle hükümete sert eleştiriler yöneltti. Özel, ayrıca öğretmenlerin alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirterek, "2002 yılında en düşük öğretmen maaşı 20 çeyrek altın alabiliyordu. Bugün ise sadece 8 çeyrek altın alabiliyor. Öğretmen maaşının alım gücü 100’den 40’a düşmüş durumda," dedi.Özel, eğitimdeki sınıfsal eşitsizliğe de dikkat çekerek, "Türkiye’de nitelikli eğitim sorunu bir sınıfsal sorun haline dönüşmektedir. Parası olanın çocuğunu okuttuğu, yetiştirdiği, geleceğe hazırladığı bir noktaya geliyor. Parası olmayanın nitelikli eğitime erişme şansı yok," ifadelerini kullandı. "24 SAATİ, CUMHURİYET TARİHİNE YANLIŞLARI ANLATTIĞIMIZ BİR ŞERH OLARAK DÜŞECEĞİZ" Özel, maraton boyunca yapılacak değerlendirmelerin önemine vurgu yaparak, "Bu 24 saatlik maratonu takip edenler ve edemeyenler için özetini, çıktılarını, geliştirilmesi gereken alanlar varsa onlarla birlikte yaparak, bu 24 saati Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine, yapılan yanlışları anlattığımız bir şerh olarak düşeceğiz. Ama esas gelecekte yapacağımız doğruların başlangıç noktası olarak not edeceğiz," dedi.bÖzgür Özel, kendisinin de maraton koşmayı seven biri olduğunu belirterek, "Bu eğitim maratonunun açılışını yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum," ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Eğitim Maratonu, öğretmenlerden öğrencilere, eğitim sendikalarından sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bir katılımla devam ediyor. CHP, bu maratonla eğitimdeki sorunları kamuoyuna aktarmayı ve çözümler üretmeyi hedefliyor.
CHP'nin 24 Saatlik Eğitim Maratonunda Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: "ÇEDES Bir Çağdışılıktır, Tam Bir Geri Kafalılıktır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye'de eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Ankara Çankaya Anıtpark’ta halka açık 24 saatlik bir Eğitim Maratonu düzenledi. Maratonun açılış konuşmasınyapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim sistemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, konuşmasında özellikle ÇEDES programına dikkat çekti. Özel, "Burada biliyorum ki uzun uzun ÇEDES tartışılacak. Tam bir çağ dışılıktır, tam bir geri kafalılıktır. Tam pedagoji bilmezlik, tam çocuklar için travmatik bir sürecin tetiklenmesidir," diyerek, programın eğitim sistemine zarar verdiğini savundu.


"MADEM ATAMAYACAKTINIZ NEDEN OKUTTUNUZ?"

Özel, konuşmasının devamında atanamayan öğretmenler konusuna da geniş yer ayırdı. "2002 yılında iktidara geldiklerinde 68 bin atanamayan öğretmen vardı. Bugün bu sayı 1 milyonu aştı. Madem atamayacaktınız, neden okuttunuz?" sözleriyle hükümete sert eleştiriler yöneltti. Özel, ayrıca öğretmenlerin alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirterek, "2002 yılında en düşük öğretmen maaşı 20 çeyrek altın alabiliyordu. Bugün ise sadece 8 çeyrek altın alabiliyor. Öğretmen maaşının alım gücü 100’den 40’a düşmüş durumda," dedi.Özel, eğitimdeki sınıfsal eşitsizliğe de dikkat çekerek, "Türkiye’de nitelikli eğitim sorunu bir sınıfsal sorun haline dönüşmektedir. Parası olanın çocuğunu okuttuğu, yetiştirdiği, geleceğe hazırladığı bir noktaya geliyor. Parası olmayanın nitelikli eğitime erişme şansı yok," ifadelerini kullandı.


"24 SAATİ, CUMHURİYET TARİHİNE YANLIŞLARI ANLATTIĞIMIZ BİR ŞERH OLARAK DÜŞECEĞİZ"


Özel, maraton boyunca yapılacak değerlendirmelerin önemine vurgu yaparak, "Bu 24 saatlik maratonu takip edenler ve edemeyenler için özetini, çıktılarını, geliştirilmesi gereken alanlar varsa onlarla birlikte yaparak, bu 24 saati Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine, yapılan yanlışları anlattığımız bir şerh olarak düşeceğiz. Ama esas gelecekte yapacağımız doğruların başlangıç noktası olarak not edeceğiz," dedi.bÖzgür Özel, kendisinin de maraton koşmayı seven biri olduğunu belirterek, "Bu eğitim maratonunun açılışını yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum," ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Eğitim Maratonu, öğretmenlerden öğrencilere, eğitim sendikalarından sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bir katılımla devam ediyor. CHP, bu maratonla eğitimdeki sorunları kamuoyuna aktarmayı ve çözümler üretmeyi hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.