"ADANA'NIN BÜYÜME POTANSİYELİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜR"

GÜNDEM 29.07.2024 - 17:28, Güncelleme: 29.07.2024 - 17:28 3573+ kez okundu.
 

"ADANA'NIN BÜYÜME POTANSİYELİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜR"

Adana Havalimanı'nın Kapatılması Bölgeyi Tehdit Ediyor
Deva Partisi Adana İl Başkanı Taner Özünal, Adana Havalimanı'nın kapatılmasının, bölge halkı ve iş dünyası üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri vurguladı. Özünal, havalimanının kapanmasının, Adana'nın ekonomik, kültürel ve sosyal dinamikleri üzerinde büyük bir tehdit oluşturacağını belirtti. 1937 yılından beri hizmet veren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın, Türkiye’nin kâr eden 9 havalimanından biri olduğunu hatırlatan Özünal, havalimanının kapanmasının, yerel işletmelerin ve yatırımların geleceğini riske atacağını söyledi. Özünal, “Havalimanı kapatıldığında, şehrin ekonomik kalkınması durma noktasına gelir. İş olanakları kaybolur, ekonomik katkılar azalır. Adana’nın büyüme ve gelişme potansiyeli büyük zarar görür” dedi. TURİZM SEKTÖRÜ TEHLİKEDE Adana’nın zengin tarihi ve kültürel mirasının turistler için cazip olduğunu belirten Özünal, havalimanının şehir ile turistler arasında önemli bir bağlantı sağladığını vurguladı. “Havalimanının kapatılması, turizm sektöründe gerilemeye yol açar ve şehrin kültürel zenginliklerinin tanıtımını zorlaştırır” diyen Özünal, Adana’nın turistik cazibesinin ciddi şekilde azalabileceğine dikkat çekti. Adana Havalimanı’nın bölge halkının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde sağladığı kolaylıkları da dile getiren Özünal, “Havalimanının kapanması, seyahat imkanlarını kısıtlar ve ek maliyetlere neden olur. Bu durum, bölge halkının yaşam kalitesini doğrudan etkiler” şeklinde konuştu.  YETKİLİLERE ACİL ÇAĞRI Özünal, mevcut havalimanının modernizasyonu ve kapasitesinin artırılması gibi alternatif çözümler üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Özünal, yetkililere çağrıda bulunarak, “Adana Havalimanı'nın kapatılması bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel dinamiklerini olumsuz etkileyecektir. Kamuoyunun sesine kulak verilmeli ve havalimanının kapatılmaması için gerekli adımlar atılmalıdır. Adana’nın geleceği için havalimanının kapatılmaması ve geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi. Özünal’ın açıklamaları, havalimanı ile ilgili endişeleri artırırken, bölge halkı ve iş dünyasında bu konuda atılacak adımlara dair beklentileri de güçlendirdi.
Adana Havalimanı'nın Kapatılması Bölgeyi Tehdit Ediyor

Deva Partisi Adana İl Başkanı Taner Özünal, Adana Havalimanı'nın kapatılmasının, bölge halkı ve iş dünyası üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri vurguladı. Özünal, havalimanının kapanmasının, Adana'nın ekonomik, kültürel ve sosyal dinamikleri üzerinde büyük bir tehdit oluşturacağını belirtti. 1937 yılından beri hizmet veren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın, Türkiye’nin kâr eden 9 havalimanından biri olduğunu hatırlatan Özünal, havalimanının kapanmasının, yerel işletmelerin ve yatırımların geleceğini riske atacağını söyledi. Özünal, “Havalimanı kapatıldığında, şehrin ekonomik kalkınması durma noktasına gelir. İş olanakları kaybolur, ekonomik katkılar azalır. Adana’nın büyüme ve gelişme potansiyeli büyük zarar görür” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ TEHLİKEDE

Adana’nın zengin tarihi ve kültürel mirasının turistler için cazip olduğunu belirten Özünal, havalimanının şehir ile turistler arasında önemli bir bağlantı sağladığını vurguladı. “Havalimanının kapatılması, turizm sektöründe gerilemeye yol açar ve şehrin kültürel zenginliklerinin tanıtımını zorlaştırır” diyen Özünal, Adana’nın turistik cazibesinin ciddi şekilde azalabileceğine dikkat çekti. Adana Havalimanı’nın bölge halkının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde sağladığı kolaylıkları da dile getiren Özünal, “Havalimanının kapanması, seyahat imkanlarını kısıtlar ve ek maliyetlere neden olur. Bu durum, bölge halkının yaşam kalitesini doğrudan etkiler” şeklinde konuştu. 

YETKİLİLERE ACİL ÇAĞRI

Özünal, mevcut havalimanının modernizasyonu ve kapasitesinin artırılması gibi alternatif çözümler üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Özünal, yetkililere çağrıda bulunarak, “Adana Havalimanı'nın kapatılması bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel dinamiklerini olumsuz etkileyecektir. Kamuoyunun sesine kulak verilmeli ve havalimanının kapatılmaması için gerekli adımlar atılmalıdır. Adana’nın geleceği için havalimanının kapatılmaması ve geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi. Özünal’ın açıklamaları, havalimanı ile ilgili endişeleri artırırken, bölge halkı ve iş dünyasında bu konuda atılacak adımlara dair beklentileri de güçlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.