Ormanlar İHA’lara emanet

GÜNDEM 13.09.2024 - 15:43, Güncelleme: 13.09.2024 - 15:43 4780+ kez okundu.
 

Ormanlar İHA’lara emanet

Yolcu uçuşlarına kapatılan Şakirpaşa Havalimanı’na yeni kurulan Havacılık Orman İşletme Müdürlüğü’nde kimi bürokratlar ile öğrenci ve öğretmenlere orman yangınlarını gözetleme ve söndürme çalışmalarında kullanılan hava gücü hakkında bilgi verildiği öğrenildi.
 Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki bilgilere göre, İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ile Çukurova Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezi) öğretmen ve öğrencilerinin Havacılık Orman İşletme Müdürlüğü’nde misafir edildikleri belirtildi. Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’e atfen HALİS NOKTASI (insansız hava araçlarının yangın gözetlemesi yapacağı yüksekliğe kadar tırmanma rotası) olarak tescilini yaptırdıkları rotada yükselip yangın gözetlemeye başlayan insansız hava araçlarının teknolojileri, yangına müdahalede kullanılan uçak ve helikopterler hakkında bilgi verdi. Daha sonra İHA Yer Kontrol İstasyonunda uçuşlar hakkında pilotlardan kısaca bilgi alan öğrencilerin İHA’nın inişini izleyerek uçuş heyecanı yaşadıkları dile getirildi. Bölge Müdürü Etli, gelişen teknoloji ile birlikte insansız hava araçlarının birçok alanda olduğu gibi ormancılık faaliyetlerinde de aktif olarak kullanıldığını, İHA’ların gözetlemede kullanılmasıyla orman yangınlarına daha erken ve daha etkin müdahale etme imkanı olduğunu belirtti. Açıklamada, “Öğrencilerimizin soruları ve onlarla yapılan sohbetlerden sonra Yeşil Vatanımızın geleceğini gençlere emanet edebileceğimizden emin olarak misafirlerimizi uğurladık” denildi.
Yolcu uçuşlarına kapatılan Şakirpaşa Havalimanı’na yeni kurulan Havacılık Orman İşletme Müdürlüğü’nde kimi bürokratlar ile öğrenci ve öğretmenlere orman yangınlarını gözetleme ve söndürme çalışmalarında kullanılan hava gücü hakkında bilgi verildiği öğrenildi.

 Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki bilgilere göre, İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ile Çukurova Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezi) öğretmen ve öğrencilerinin Havacılık Orman İşletme Müdürlüğü’nde misafir edildikleri belirtildi.
Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’e atfen HALİS NOKTASI (insansız hava araçlarının yangın gözetlemesi yapacağı yüksekliğe kadar tırmanma rotası) olarak tescilini yaptırdıkları rotada yükselip yangın gözetlemeye başlayan insansız hava araçlarının teknolojileri, yangına müdahalede kullanılan uçak ve helikopterler hakkında bilgi verdi. Daha sonra İHA Yer Kontrol İstasyonunda uçuşlar hakkında pilotlardan kısaca bilgi alan öğrencilerin İHA’nın inişini izleyerek uçuş heyecanı yaşadıkları dile getirildi.
Bölge Müdürü Etli, gelişen teknoloji ile birlikte insansız hava araçlarının birçok alanda olduğu gibi ormancılık faaliyetlerinde de aktif olarak kullanıldığını, İHA’ların gözetlemede kullanılmasıyla orman yangınlarına daha erken ve daha etkin müdahale etme imkanı olduğunu belirtti.
Açıklamada, “Öğrencilerimizin soruları ve onlarla yapılan sohbetlerden sonra Yeşil Vatanımızın geleceğini gençlere emanet edebileceğimizden emin olarak misafirlerimizi uğurladık” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.