Jandarma’dan 17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu
Jandarma’dan 17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Adana’nın da bulunduğu 17 il merkezli ‘Siber Dolandırıcılık’ suçuna yönelik Jandarma tarafından son 2 hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda; 2020-2026 yılları içinde hesaplarında 2 milyar 183 milyon TL işlem hacmi bulunan 118 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 68’inin tutuklandığını bildirdi. Şüphelilerden 45’i hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığını belirten Yerlikaya, “Bu kişiler aracılığıyla işlenen “Siber Dolandırıcılık” suçundan vatandaşlarımızın maddi ve manevi zarar görmesini engelledik” ifadelerini kullandı.
Operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu bilgileri verdi:
“Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve MASAK koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarımızca;
Adana, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Düzce, Erzurum, Isparta, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa ve Trabzon il merkezli gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;
Yasa dışı bahis oynattıkları ve suçtan elde edilen paranın nakline aracılık ettikleri,
Ele geçirdikleri kişisel veriler ile vatandaşlarımızı dolandırdıkları,
Mağdur vatandaşlarımızın banka hesaplarından bilgileri dışında para çekerek haksız kazanç sağladıkları,
Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak irtibata geçtikleri vatandaşlarımızı dolandırdıkları,
Sosyal medya hesapları üzerinden "yatırım danışmanlığı, ürün satışı, satılık ev ilanı, sosyal yardım başvurusu" gibi sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve muhtelif miktarda doküman ele geçirildi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
