Karabük Valisi Mustafa Yavuz Adana Valiliği’ne atandı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz Adana Valiliği’ne atandı
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Kararname’ye göre, 16 Ağustos 2023 yılından itibaren Adana Valiliği yapan Yavuz Selim Köşger, Denizli Valiliği’ne atanırken, Karabük Valisi Mustafa Yavuz da Adana Valiliği’ne atandı.
Yeni Adana Valisi Mustafa Yavuz, daha önce Seyhan İlçe Kaymakamlığı yapmıştı
Resmî Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 19 ile yeni vali atandı, 7 ilin mevcut valisi ise "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararname ile:
-Düzce Valisi Selçuk Aslan,
-Iğdır Valisi Ercan Turan,
-Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,
-Yalova Valisi Hülya Kaya,
-Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy,
-Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun,
-Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, vali-mülkiye başmüfettişliğine atandı.
Aynı Kararaneme ile bazı illerin valilerinin, görev yerleri değişti. Buna göre:
-Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli Ardahan Valiliğine,
-Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar Iğdır Valiliğine,
-Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliğine,
-Ağrı Valisi Mustafa Koç Giresun Valiliğine,
-Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek Karaman Valiliğine,
-Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta Yalova Valiliğine,
-Kilis Valisi Tahir Şahin Trabzon Valiliğine,
-Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Düzce Valiliğine,
-Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Osmaniye Valiliğine,
-Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz Eskişehir Valiliğine,
-Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Denizli Valiliğine,
-Karabük Valisi Mustafa Yavuz Adana Valiliğine,
-Çankaya Kaymakamı Murat Duru Aksaray Valiliğine,
-Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis Valiliğine,
-Vali-Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Engin Sarıibrahim Kırıkkale Valiliğine,
-Vali-Mülkiye Başmüfettişi Oktay Çağatay Karabük Valiliğine,
-İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe Niğde Valiliğine,
-İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Hüseyin Çakırtaş Çankırı Valiliğine,
-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt Ağrı Valiliğine atandı.
MUSTAFA YAVUZ KİMDİR?
Mustafa Yavuz, 1973 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Elazığ’da tamamladıktan sonra kazandığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Mülki idare amirliği mesleğine, 1999 yılında Malatya Kaymakam Adayı olarak başladı. Adaylık dönemi içerisinde çeşitli ilçelerde kaymakam vekili olarak görev yaptı.
Kaymakam adaylığı süresi içerisinde, 9 ay süreyle İngiltere’de dil eğitimi alarak, kamu yönetimi alanında inceleme ve araştırmalarda bulundu. 2001 yılında Millî Güvenlik Akademisi tarafından düzenlenen Kamu Diplomasisi Kursu’nu tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalında, tezli yüksek lisansını tamamladı.
2004 yılında Gürpınar Kaymakamı olarak görev yapmakta iken, 2003 yılında yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle Türk İdareciler Derneği tarafından “Yılın Kaymakamı” seçilerek ödüle layık görüldü. Çeşitli il ve ilçelerde kaymakamlık, vali yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerinin yanı sıra bakanlık merkez teşkilatında görev yaptı. İdarecilik görevini yürütmekteyken aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle birçok ödüle layık görüldü.
Yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde çok sayıda projenin hazırlanması ve yürütülmesinde bizzat görev aldı. Seyhan Kaymakamı olarak görev yapmaktayken, 10 Ağustos 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Karabük Valiliğine atandı. İngilizce bilen Mustafa Yavuz, evli ve iki çocuk babasıdır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
