Lokantacılık zirvede
GÜNDEM
12.04.2026 - 13:35, Güncelleme:
12.04.2026 - 13:35 181 kez okundu.
Lokantacılık zirvede
2026’ın ilk çeyreğinde 75 bin esnafın işyeri açtığı, lokantacılığın ise ilk başta yer aldığı belirtildi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, lokantacılığı sırasıyla büfecilik, bakkallık, kahvecilik, kıraathane gibi mesleklerin izlediğini bildirdi.
………………
Türkiye genelinde esnaf ve sanatkâr sayısının Mart 2026 itibarıyla 2 milyon 263 bin 674’e, toplam iş yeri sayısının ise 2 milyon 553 bin 165’e ulaşmasının ardından açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 75 bin esnaf işyeri açtı. Bu arada 34 bin işyeri de kapanmış oldu. Ülkemizdeki hem ekonomik sıkıntılar, aynı şekilde çevremizdeki savaş nedeniyle bu üç aylık periyot zamanında bile esnaf sayısındaki artış çok önemli. Bundan lokantacılık sektörü yani hizmet sektörü ilk başta, ondan sonra sırasıyla büfecilik, bakkallık, kahvecilik, aynı şekilde kıraathane, motorlu taşıtlar, nakliye sektörü gibi sektörler” dedi.
-“ESNAF VE SANATKAR SAYISI 2,5 MİLYONA YAKLAŞTI”
2026 yılının ilk üç ayında işyeri açılış ve kapanış verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bilindiği üzere TESK'in 2,5 milyona yakın esnaf sanatkarının işyeriyle birlikte üyesi mevcut. Bunun tabii en önemli bölümlerinden biri de bilindiği üzere esnaf sanatkarın geleneksel hayatın vazgeçilmezi. Bu arada hizmet sektöründeki bu yapılmış olan sayısal rakamlara göre terk edilen mesleklerinde de yine tabii genel konjonktürdeki insanların bu değişken ekonomideki sıkıntılarından kaynaklanan. Buna rağmen 439 bin kadın üyesiyle Türkiye'deki sivil toplum kuruluşu içerisinde sayısal büyüklüğe sahip ticari işletmeler. Böylelikle kadın üyeleri de pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle de kadınların iş hayatındaki çalışma alanlarının genişletmesiyle ilgili de periyodik hizmetçi eğitimler TESK tarafından veriliyor. Yine aynı şekilde Avrupa Birliği projeleriyle birlikte de öncülük yapan TESK bu yılki tabii ilk üç aydaki olumsuzluklara rağmen ticari hayata atılan esnaf sayısında da gerçekten büyük bir ivme kazanmış oldu.” ifadelerini kullandı.
2026’ın ilk çeyreğinde 75 bin esnafın işyeri açtığı, lokantacılığın ise ilk başta yer aldığı belirtildi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, lokantacılığı sırasıyla büfecilik, bakkallık, kahvecilik, kıraathane gibi mesleklerin izlediğini bildirdi. ……………… Türkiye genelinde esnaf ve sanatkâr sayısının Mart 2026 itibarıyla 2 milyon 263 bin 674’e, toplam iş yeri sayısının ise 2 milyon 553 bin 165’e ulaşmasının ardından açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 75 bin esnaf işyeri açtı. Bu arada 34 bin işyeri de kapanmış oldu. Ülkemizdeki hem ekonomik sıkıntılar, aynı şekilde çevremizdeki savaş nedeniyle bu üç aylık periyot zamanında bile esnaf sayısındaki artış çok önemli. Bundan lokantacılık sektörü yani hizmet sektörü ilk başta, ondan sonra sırasıyla büfecilik, bakkallık, kahvecilik, aynı şekilde kıraathane, motorlu taşıtlar, nakliye sektörü gibi sektörler” dedi. -“ESNAF VE SANATKAR SAYISI 2,5 MİLYONA YAKLAŞTI” 2026 yılının ilk üç ayında işyeri açılış ve kapanış verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bilindiği üzere TESK'in 2,5 milyona yakın esnaf sanatkarının işyeriyle birlikte üyesi mevcut. Bunun tabii en önemli bölümlerinden biri de bilindiği üzere esnaf sanatkarın geleneksel hayatın vazgeçilmezi. Bu arada hizmet sektöründeki bu yapılmış olan sayısal rakamlara göre terk edilen mesleklerinde de yine tabii genel konjonktürdeki insanların bu değişken ekonomideki sıkıntılarından kaynaklanan. Buna rağmen 439 bin kadın üyesiyle Türkiye'deki sivil toplum kuruluşu içerisinde sayısal büyüklüğe sahip ticari işletmeler. Böylelikle kadın üyeleri de pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle de kadınların iş hayatındaki çalışma alanlarının genişletmesiyle ilgili de periyodik hizmetçi eğitimler TESK tarafından veriliyor. Yine aynı şekilde Avrupa Birliği projeleriyle birlikte de öncülük yapan TESK bu yılki tabii ilk üç aydaki olumsuzluklara rağmen ticari hayata atılan esnaf sayısında da gerçekten büyük bir ivme kazanmış oldu.” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
