PTT EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI

GÜNDEM 09.07.2024 - 13:27, Güncelleme: 09.07.2024 - 13:27 4229+ kez okundu.
 

PTT EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI

Adana PTT Baş Müdürlüğü’nde Grev Sesleri Yükseliyor!
Adana PTT Baş Müdürlüğü’nde görev yapan işçiler, bugün itibariyle iş bırakma eylemine başladı. İşçiler, zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, çeşitli sorunlara dikkat çekmek için greve gittiklerini ifade ediyorlar. Grevdeki işçilerin öne sürdüğü temel sorunlardan biri, zorunlu mesailer. İşçiler, kendilerinin onayı alınmadan yapılan mesai değişikliklerinin İş Kanunu’na aykırı olduğunu vurguluyor. Ayrıca, performans haklarının gecikmeli ödenmesi de çalışanları maddi anlamda zora sokuyor. Psikolojik baskı olarak tanımlanan mobbing uygulamaları, işçilerin çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor. Özellikle maaşlarda yapılan %35 zammın ardından yaşanan %15’lik düşüş, işçilerin alım gücünü olumsuz etkiliyor. Bu durum, çalışanlar arasında büyük bir huzursuzluk yaratmış durumda. "MADDİ VE PSİKOLOJİK SIKINTILAR YAŞIYORUZ" İşçiler, yöneticilerin hukuka aykırı değişiklikler yaptığını ve bu nedenle haklarını aramak için greve gittiklerini belirtiyor. İş Kanunu’na göre, mesai değişiklikleri personelin onayı olmadan yapılamaz ve bu durumda çalışanlar itiraz etme hakkına sahiptir.Grev sözcüsü, sendikalarının toplu iş sözleşmesi yapmadığını ve seçim öncesinde verilen taşeron işçilere kadro vaadinin yerine getirilmediğini dile getiriyor. Bu sebeplerle grev kararı aldıklarını ve taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele ettiklerini belirtiyor. Adana PTT Baş Müdürlüğü’nde başlayan bu grev, çalışanların haklarını arama ve daha iyi çalışma koşulları talep etme mücadelesinin bir yansıması olarak görülüyor. İşçiler, taleplerinin dikkate alınmasını ve haklarının iade edilmesini istiyorlar.
Adana PTT Baş Müdürlüğü’nde Grev Sesleri Yükseliyor!

Adana PTT Baş Müdürlüğü’nde görev yapan işçiler, bugün itibariyle iş bırakma eylemine başladı. İşçiler, zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, çeşitli sorunlara dikkat çekmek için greve gittiklerini ifade ediyorlar. Grevdeki işçilerin öne sürdüğü temel sorunlardan biri, zorunlu mesailer. İşçiler, kendilerinin onayı alınmadan yapılan mesai değişikliklerinin İş Kanunu’na aykırı olduğunu vurguluyor. Ayrıca, performans haklarının gecikmeli ödenmesi de çalışanları maddi anlamda zora sokuyor. Psikolojik baskı olarak tanımlanan mobbing uygulamaları, işçilerin çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor. Özellikle maaşlarda yapılan %35 zammın ardından yaşanan %15’lik düşüş, işçilerin alım gücünü olumsuz etkiliyor. Bu durum, çalışanlar arasında büyük bir huzursuzluk yaratmış durumda.

"MADDİ VE PSİKOLOJİK SIKINTILAR YAŞIYORUZ"

İşçiler, yöneticilerin hukuka aykırı değişiklikler yaptığını ve bu nedenle haklarını aramak için greve gittiklerini belirtiyor. İş Kanunu’na göre, mesai değişiklikleri personelin onayı olmadan yapılamaz ve bu durumda çalışanlar itiraz etme hakkına sahiptir.Grev sözcüsü, sendikalarının toplu iş sözleşmesi yapmadığını ve seçim öncesinde verilen taşeron işçilere kadro vaadinin yerine getirilmediğini dile getiriyor. Bu sebeplerle grev kararı aldıklarını ve taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele ettiklerini belirtiyor. Adana PTT Baş Müdürlüğü’nde başlayan bu grev, çalışanların haklarını arama ve daha iyi çalışma koşulları talep etme mücadelesinin bir yansıması olarak görülüyor. İşçiler, taleplerinin dikkate alınmasını ve haklarının iade edilmesini istiyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.