Sanık Hüseyin Sözlü duruşmaya katılmadı
Sanık Hüseyin Sözlü duruşmaya katılmadı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sözlü, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet suçlamasıyla 7 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle sanık sandalyesine oturdu.
YURTDIŞI YASAĞI DEVAM
Sözlü ve 14 kişi hakkında "Edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet almak, vermek ve rüşvete aracılık yapmak" suçlarından açılan davanın ikinci duruşmasında yurtdışı yasağı yine kaldırılmadı. Savcı, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yurtdışı çıkış yasağına yönelik adli kontrol kararının kaldırılması yönünde takdir mahkemenindir" görüşünü bildirdi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de Sözlü hakkındaki yasağın devamına karar verdi..
SÖZLÜ VE PEKAR KATILMADI
Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar katılmadı, Ragip Bekaroğlu, Mehmet Şahin, Hüseyin Gücüm, Şaban Acar, Mustafa Kaan Asla ile Haluk Boran ise hazır bulundu. Sanıklardan müteahhit Ertuğrul Kütük ise Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifade verdi.
BORAN: BİLGİM YOK
Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, suç tarihinde Ceyhan Belediyesinde zabıta müdürü olarak görev yaptığını, geçici süreyle Mali Hizmetler Müdürlüğüne vekaleten baktığını söyledi. Boran, "İhale ile ilgili görevim bulunmamakta. Uygun gördüğümüzde ödeme için gerekli işlemleri yaparız. İhalenin tamamlanıp tamamlanmadığı yönünde bilgim yok" dedi.
İhaleleri alan müteahhit Ertuğrul Kütük de Ceyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra müteahhitliğe başladığını söyledi.
“PARAYI KUTFEDİ KILINÇ KULLANDI”
Kütük, şöyle devam etti:
“Malzeme almak için sözleşme yaptığım firmanın sahibi malzemeleri temin edemeyince inşaat başlamadı. Belediye yetkilileri de işi Ömer Aydın'a devretmemi istediler. Bunun üzerine ben de işi Ömer Aydın'a devrettim. Daha sonra İller Bankası'ndan 1 milyon 700 bin lira para geldi. Ben bu paranın 1 milyon lirasını Ömer Aydın'a havale ettim. Daha sonra malzeme tedarik yapacak olan firmanın sahibi Kutfedi Kılıç beni arayarak malzeme temin edeceğini söyleyip 3 boş dekont gönderdi. Bana gönderdiği dekontlara imza atarak yolladım. Daha sonra yaptığım kontrolde 700 bin lira çekildiğini gördüm. Bu miktar fazlaydı ve gerekli malzemeleri göndermemişti. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Yaptığım 1'inci hak edişten dolayı bir miktar ödeme almam gerekiyordu. 164 bin liralık belgeyi Ceyhan Belediyesi'nde imzaladım. Bu parayı da Kutfedi Kılıç kullandı. Kutfedi ayrıca bu parayı belediyeye borcu olduğunu ve oraya vereceğini söylemişti. Hüseyin Sözlü'ye vereceği şeklinde bir beyanı olmadı. Karakolda 'Kutfedi bu parayı Hüseyin Sözlü'ye vereceğini bana söyledi' şeklinde bir beyanım olmadı."
Ilk 1. etap işi sorunsuz tamamladım. 2. etap işinde Kutfedi Kılınç, sözleştiğimiz malzemeleri vermeyince zor duruma düştüm.
Polisteki ifadesinde, "Kutfedi, parayı Hüseyin Sözlü'ye vereceğini söyledi" sözü hatırlatılan Kütük, "Benim böyle bir beyanım olmadı. Yanlış anlaşılmış. Bu ihaleden elime geçen 300-400 bin liradır. Kalan paraları ben kullanmadım. O işten battım. O zaman patrondum, şu anda işçiyim" diye konuştu.
Başkan Sözlü'nün avukatları, müvekkillerinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.
9 EYLÜL’E ERTELENDİ
Başkan Sözlü'nün avukatları, müvekkillerinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Sözlü ile Mehmet Boran ve Hüseyin Gücüm hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına ve 13 tanığın dinlenmesine karar verdi. Duruşma, 9 Eylül'e erteledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.