“Şehit yakınları üstündeki vergi yükü hafifletilsin”

GÜNDEM 07.01.2026 - 12:50, Güncelleme: 07.01.2026 - 12:50 2034 kez okundu.
 

“Şehit yakınları üstündeki vergi yükü hafifletilsin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te şehit yakınları ve gazilerin üstündeki vergi yükünün hafifletilmesi için iktidara çağrı yaptı. Toplumdaki artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına dikkat çeken Barut, "Şehit yakınları ve gazilere yönelik bazı sınırlı vergi indirimleri amaca ulaşmıyor. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin üstündeki vergi yükü hafifletilmelidir" dedi.
"AYNI VERGİ YÜKÜNE TABİLER" Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlerin emanetleri olan yakınları ile gazilere karşı büyük sorumluluk taşıdığını vurgulayan Ayhan Barut, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Şehit yakınları ve gaziler, ülkemizin güvenliği, bağımsızlığı ve milletimizin huzuru uğruna ağır bedeller ödemiştir. Bu, kalıcı ve onurlu düzenlemelerle karşılık bulmalıdır. Ancak kamu kurumlarında istihdam edilen şehit yakınları ve gaziler, diğer kamu çalışanlarıyla aynı vergi yüküne tabi tutulmakta, bu sosyal devlet ilkesiyle örtüşmemektedir" diye konuştu. "KALDIRILSIN VEYA DÜŞÜRÜLSÜN" Halkın tümünün AKP eliyle ağır bir ekonomik kriz yaşadığını ileri süren, çiftçisinden emeklisine, işçisinden memuruna herkesin hayatının kolaylaştırılması gerektiğine işaret eden Barut, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için mevcut uygulamada sağlanan bazı sınırlı vergi indirimleri, artan hayat pahalılığı ve gelir vergisi dilimlerinin hızla yükselmesi nedeniyle amacına ulaşamıyor. Özellikle yıl içerisinde daha yüksek vergi dilimlerine girilmesi, şehit yakını ve gazilerin fiilen daha düşük gelir elde etmelerine neden olmaktadır. Bu anlamda gelir vergisi yükü tamamen kaldırılmalı veya en düşük orana getirilmelidir" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te şehit yakınları ve gazilerin üstündeki vergi yükünün hafifletilmesi için iktidara çağrı yaptı. Toplumdaki artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına dikkat çeken Barut, "Şehit yakınları ve gazilere yönelik bazı sınırlı vergi indirimleri amaca ulaşmıyor. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin üstündeki vergi yükü hafifletilmelidir" dedi.

"AYNI VERGİ YÜKÜNE TABİLER"

Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlerin emanetleri olan yakınları ile gazilere karşı büyük sorumluluk taşıdığını vurgulayan Ayhan Barut, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Şehit yakınları ve gaziler, ülkemizin güvenliği, bağımsızlığı ve milletimizin huzuru uğruna ağır bedeller ödemiştir. Bu, kalıcı ve onurlu düzenlemelerle karşılık bulmalıdır. Ancak kamu kurumlarında istihdam edilen şehit yakınları ve gaziler, diğer kamu çalışanlarıyla aynı vergi yüküne tabi tutulmakta, bu sosyal devlet ilkesiyle örtüşmemektedir" diye konuştu.

"KALDIRILSIN VEYA DÜŞÜRÜLSÜN"

Halkın tümünün AKP eliyle ağır bir ekonomik kriz yaşadığını ileri süren, çiftçisinden emeklisine, işçisinden memuruna herkesin hayatının kolaylaştırılması gerektiğine işaret eden Barut, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için mevcut uygulamada sağlanan bazı sınırlı vergi indirimleri, artan hayat pahalılığı ve gelir vergisi dilimlerinin hızla yükselmesi nedeniyle amacına ulaşamıyor. Özellikle yıl içerisinde daha yüksek vergi dilimlerine girilmesi, şehit yakını ve gazilerin fiilen daha düşük gelir elde etmelerine neden olmaktadır. Bu anlamda gelir vergisi yükü tamamen kaldırılmalı veya en düşük orana getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.