Seyhan’a Hasibe Akkan vekalet edecek
Seyhan’a Hasibe Akkan vekalet edecek
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in tutuklanması üzerine ilçe belediye meclisinde başkanvekilliği seçimleri yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tutuklu Başkan Oya Tekin’le yaptığı görüşme sonrasında, CHP Grubu’nun başkanvekili adayı Hasibe Akkan oldu.
Cumhur İttifakı’nın başkanvekili adayı olarak da AK Partili Mustafa Tunç gösterildi. Üçte iki çoğunluğun arandığı ilk turda, Hasibe Akkan, CHP Grubu’nun 28 meclis üyesinin tamamının oyunu aldı. Cumhur İttifakı adayı Mustafa Tunç ise 16 oyda kalırken, bir oy da boş çıktı. Seyhan Meclisi’nde AK Parti’nin 12, MHP’nin ise 3 üyesi bulunuyor. DEM Parti de 2 meclis üyesine sahip.
TEKİN VE GENEL MERKEZİN DEDİĞİ OLDU
İkinci turda da, CHP’li Hasibe Akkan 29 oya ulaşırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Tunç yine 16 oy alabildi. Böylelikle seçimler son tura kaldı. Akkan üçüncü ve son turda (28-17) oylarıyla Başkan Vekili seçilmeyi başardı. CHP'li meclis üyeleri arasında baş gösteren kısmi huzursuzluk ve direniş genel merkezin el koymasıyla sona erdi. Bilindiği üzere, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan’a başkanvekili olarak Güngör Geçer’i işaret ediyordu. CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Antalya milletvekili Cavit Arı, meclis üyeleri arasındaki ayrılığa net tavır koyarak, Genel Merkez’in adayı Hasibe Akkan’ı tek aday olarak seçimlere girmesini sağladı.
CEYHAN’DA SEVİL YILDIZ KAZANDI
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın İstanbul merkezli soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, ilçe belediye meclisinde yapılan başkanvekilliği seçimlerini, CHP’nin adayı Av. Sevil Yıldız, ikinci turda kazandı. Sevil Yıldız ilk turda 21, Cumhur İttifakı’nın adayı Mustafa Kiraz ise 10 oy aldı. İlk turda her iki adayın da üçte iki çoğunluğu kazanamadığı için başkanvekilliği seçimleri ikinci tura kaldı.
CUMHUR İTTİFAKI’NDAN YILDIZ’A DESTEK
Yapılan ikinci turda her iki adayın aldığı oylarda bir değişiklik olmadı. CHP’nin adayı Sevil Aydar Yıldız 21 oy alırken, Cumhur İttifakı adayı Mustafa Kiraz 10 oyda kaldı. CHP’nin Ceyhan Belediye Meclisi 18 üyesi bulunurken, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti’nin 8, MHP’nin ise 5 meclis üyesi bulunuyor. Bu durumda Cumhur İttifakı’ndan 3 belediye meclis üyesinin CHP’nin adayı Yıldız’a oy kullandığı anlaşılıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.