Tarım-ÜFE temmuzda yüzde 5,66 azalış gösterdi

GÜNDEM 14.08.2025 - 11:53, Güncelleme: 14.08.2025 - 11:53 236 kez okundu.
 

Tarım-ÜFE temmuzda yüzde 5,66 azalış gösterdi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 5,66 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 26,18 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,32 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,92 artış gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Temmuz 2025 verilerini yayımladı.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 6,09 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,14 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 2,36 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 3,90 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,46 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,41 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 224,14 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 12,64 azalış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 5,66 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 26,18 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,32 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,92 artış gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Temmuz 2025 verilerini yayımladı.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 6,09 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,14 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 2,36 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 3,90 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,46 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,41 artış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 224,14 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 12,64 azalış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.