Tufanbeyli sarıya büründü
Tufanbeyli sarıya büründü
Ayçiçeklerinin çiçeklenmesiyle birlikte Tufanbeyli’nin Pınarlar Mahallesi’ndeki tarım arazileri adeta sarı bir örtüye dönüştü. Güneş ışığıyla birlikte farklı tonlara bürünen ayçiçekleri, çevredeki yeşil alanlar ve dağlık araziyle bütünleşerek bölgenin kırsal görünümüne farklı bir güzellik kattı. Ayçiçeği tarlaları, tarımsal üretimin yanı sıra fotoğraf ve drone çekimleri açısından da dikkat çekici görüntüler oluşturuyor.
NİŞANLI BİR ERKEĞİN NİŞANLISINI GÖRMESİ GİBİ
Emekli imam Mehri Atan da yıllardır toprakla iç içe yaşayan üreticilerden biri. 35 yıl din hizmetinde bulunan Atan, imamlık görevini sürdürdüğü yıllarda da çiftçilik yaptığını belirterek, toprağın kendisi için yalnızca bir geçim kaynağı olmadığını söyledi. Çiftçiliği bir yaşam tarzı olarak gördüğünü ifade eden Atan, ayçiçeklerinin tarlayı sarıya büründüğü dönemde yaşadığı mutluluğu, “Nişanlı bir erkeğin nişanlısını görmesi gibi. O derece mutlu oluyorum” sözleriyle anlattı.
………………….
Pınarlar Mahallesi’nde çiçek açan ayçiçekleri, geniş tarım arazilerini sarı ve yeşilin tonlarına bürüdü.
PINARLAR’DA SARI VE YEŞİLİN BULUŞMASI
Adana’nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Pınarlar Mahallesi’nde çiçek açan ayçiçekleri, yaz mevsiminin dikkat çekici görüntülerinden birini oluşturdu. Geniş tarım arazilerine yayılan ayçiçekleri, sarı ve yeşilin farklı tonlarıyla bölgeye renk kattı. Dağlarla çevrili kırsal alanlarda uzanan tarlalar, özellikle havadan görüntülendiğinde ortaya etkileyici manzaralar çıkarıyor. Drone ile kaydedilen görüntülerde, ayçiçeği tarlalarının genişliği ve Tufanbeyli’nin doğal yapısı aynı karede buluştu.
TARIMIN İÇİNDE DOĞAL GÖRSEL ŞÖLEN
Ayçiçeklerinin çiçeklenmesiyle birlikte Pınarlar’daki tarım arazileri adeta sarı bir örtüye dönüştü. Güneş ışığıyla birlikte farklı tonlara bürünen ayçiçekleri, çevredeki yeşil alanlar ve dağlık araziyle bütünleşerek bölgenin kırsal görünümüne farklı bir güzellik kattı. Ayçiçeği tarlaları, tarımsal üretimin yanı sıra fotoğraf ve drone çekimleri açısından da dikkat çekici görüntüler oluşturuyor.
YAĞIŞLAR ÜRÜNÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLADI
Bölgede bu yıl etkili olan yağışların ayçiçeklerinin gelişimine katkı sağladığı belirtilirken, üreticiler ürünlerin gelişimini yakından takip ediyor. Kurak geçen dönemlerin ardından yağışların artması, tarım arazilerindeki bitkilerin gelişimi açısından üreticilerin beklentilerini de olumlu yönde etkiledi. Ayçiçeğinde gerçek verim ve ürün miktarı ise hasat döneminin başlamasıyla daha net ortaya çıkacak.
TOPRAKLA İÇ İÇE BİR YAŞAM: MEHRİ ATAN
Pınarlar’daki ayçiçeği tarlalarından birinde üretim yapan emekli imam Mehri Atan da yıllardır toprakla iç içe yaşayan üreticilerden biri. 35 yıl din hizmetinde bulunan Atan, imamlık görevini sürdürdüğü yıllarda da çiftçilik yaptığını belirterek, toprağın kendisi için yalnızca bir geçim kaynağı olmadığını söyledi. Çiftçiliği bir yaşam tarzı olarak gördüğünü ifade eden Atan, ayçiçeklerinin tarlayı sarıya büründüğü dönemde yaşadığı mutluluğu, “Nişanlı bir erkeğin nişanlısını görmesi gibi. O derece mutlu oluyorum.” sözleriyle anlattı. Atan, üretmenin önemine dikkat çekerek, “İnsanlar üretmezse bizi kim doyuracak?” dedi.
Tufanbeyli’nin Pınarlar Mahallesi’nde sarıya bürünen ayçiçeği tarlaları, bölgenin tarımsal üretimini ve kırsal güzelliğini aynı görüntüde buluşturuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
