VETERİNER HEKİMLERİN SORUNLARI FİLM OLUYOR

GÜNDEM 17.05.2024 - 14:23, Güncelleme: 17.05.2024 - 23:56 7774+ kez okundu.
 

VETERİNER HEKİMLERİN SORUNLARI FİLM OLUYOR

Veteriner Hekimlerin Etik Mücadelesi Beyaz Perdeye Taşınıyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan bir projeyle, veteriner hekimlerin sorunları ve etik problemleri film olacak. Proje tanıtımı için, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Menteş, Adana'ya geldi. Adana Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen toplantıda, akademisyenler Adana Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Nihat Köse ve diğer veteriner hekimlerle bir araya gelerek projenin detaylarını paylaştılar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan ve 250 bin lira bütçeyle desteklenen bu proje, iki yıl sürecek ve veteriner hekimlerin karşılaştığı sorunları ve etik problemleri ele alan bir film olarak hayata geçirilecek. PROF. DR. ŞULE SANAL: "BU BİR BİLİMSEL PROJE" Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal, veteriner hekimlerin etik problemlerini ele alan projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sanal, projenin bilimsel niteliğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu proje, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Proje Birimi tarafından onaylanmış 250 bin lira bütçeli bir proje ve iki yıl sürecek. İlk yıl, Türkiye genelindeki veteriner hekimlerden etik karar verme süreci ve etik problemlerle ilgili veri toplamaya çalışacağız. Bu verileri topladıktan sonra proje ekibiyle oturup senaryolaştıracağız. Senaryo, veteriner hekimliğindeki meslek etiği problemlerinden, belediye veteriner hekimliğinde, klinisyen olarak ya da mezbahada yaşanan sorunlardan seçilecek" diye konuştu. "VETERİNER HEKİMLERİN SORUNLARINI DERT EDİNDİK" Veteriner Hekimlerin sorunlarını dert edindik diyen Prof. Dr. Şule Sanal, "bir öğrenciye dahi ulaşabilirsek kar sayarız" diyerek projenin öneminden bahsetti. Sanal: "Hazırladığımız verilerden yola çıkarak, senaryonun ardından, etik problemleri içeren bir kısa film yapacağız. Bu film çoktan seçmeli interaktif kurmaca videoları içerecek ve dört ya da beş farklı sonuca sahip olacak. Filmi veteriner fakültesi öğrencilerine eğitim materyali olarak kullanmayı planlıyoruz.İki yılın sonunda da film bittikten sonra, konuları gelip sizinle de paylaşabiliriz. Bize katkılarınız ve vakit ayırdığınız için, sizlere, başkanımıza, sınıf arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyoruz. Biz, etik problemleri dert edindik ve çözümüne bir nebze de olsa katkımız olursa, bir öğrenciye dahi ulaşabilirsek bunu kar sayarız. Umarım amacımıza ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.
Veteriner Hekimlerin Etik Mücadelesi Beyaz Perdeye Taşınıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan bir projeyle, veteriner hekimlerin sorunları ve etik problemleri film olacak. Proje tanıtımı için, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Menteş, Adana'ya geldi. Adana Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen toplantıda, akademisyenler Adana Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Nihat Köse ve diğer veteriner hekimlerle bir araya gelerek projenin detaylarını paylaştılar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan ve 250 bin lira bütçeyle desteklenen bu proje, iki yıl sürecek ve veteriner hekimlerin karşılaştığı sorunları ve etik problemleri ele alan bir film olarak hayata geçirilecek.

PROF. DR. ŞULE SANAL: "BU BİR BİLİMSEL PROJE"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal, veteriner hekimlerin etik problemlerini ele alan projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sanal, projenin bilimsel niteliğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu proje, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Proje Birimi tarafından onaylanmış 250 bin lira bütçeli bir proje ve iki yıl sürecek. İlk yıl, Türkiye genelindeki veteriner hekimlerden etik karar verme süreci ve etik problemlerle ilgili veri toplamaya çalışacağız. Bu verileri topladıktan sonra proje ekibiyle oturup senaryolaştıracağız. Senaryo, veteriner hekimliğindeki meslek etiği problemlerinden, belediye veteriner hekimliğinde, klinisyen olarak ya da mezbahada yaşanan sorunlardan seçilecek" diye konuştu.


"VETERİNER HEKİMLERİN SORUNLARINI DERT EDİNDİK"

Veteriner Hekimlerin sorunlarını dert edindik diyen Prof. Dr. Şule Sanal, "bir öğrenciye dahi ulaşabilirsek kar sayarız" diyerek projenin öneminden bahsetti. Sanal: "Hazırladığımız verilerden yola çıkarak, senaryonun ardından, etik problemleri içeren bir kısa film yapacağız. Bu film çoktan seçmeli interaktif kurmaca videoları içerecek ve dört ya da beş farklı sonuca sahip olacak. Filmi veteriner fakültesi öğrencilerine eğitim materyali olarak kullanmayı planlıyoruz.İki yılın sonunda da film bittikten sonra, konuları gelip sizinle de paylaşabiliriz. Bize katkılarınız ve vakit ayırdığınız için, sizlere, başkanımıza, sınıf arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyoruz. Biz, etik problemleri dert edindik ve çözümüne bir nebze de olsa katkımız olursa, bir öğrenciye dahi ulaşabilirsek bunu kar sayarız. Umarım amacımıza ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.