ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Dünden bugüne meclis üyelerinin bilgi, görgü gezileri

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı son oturumunda, Adana Büyükşehir ile KKTC’nin Gazimağusa Belediyesi kardeş şehir ilan edilmiş. Başkan Vekili Güngör Geçer de, eylülde yapılması planlanan Altın Koza Festivali’ne Gazimağusa Belediye Başkanını davet ettiğini açıklamış. Hal böyle olunca… Büyükşehir belediyesinin meclis üyeleri de, Başkan Vekili Geçer’den kendilerini KKTC’ye götürmeleri yönünde talep de bulunmuş. Meclis üyeleri ister de, bu isteğe duyarsız kalınır mı? Geçer, ‘planlayalım, gidelim’ der demez, meclis üyeleri çocuklar gibi sevinmişler. Yani, meclis çalışmalarından çok yorulan, bunalan meclis üyelerine, elbette bir Kıbrıs gezisi iyi gelir, çalışma motivasyonları da böylelikle artmış olur. Aslında bu tür geziler ne ilk ne son olacak. Çok eskiden beri, gerek Adana Büyükşehir gerekse ilçe belediye meclis üyeleri, zaman zaman yurt dışı gezilerine giderlerdi. ABD’den tutun Uzak Asya ülkelerine kadar… Tüm masrafları belediyeden yani kent halkının cebinden karşılanan bu gezilerin gerekçesi de her zaman hazır ve klişe idi: Bilgi, görgü, deneyim vb. edinme. Ama ne yazık ki… Ne Adana ne Adanalı, meclis üyelerimizin bilgi, görgü, deneyim gezilerinden bugüne kadar hiçbir fayda görmedi, göremedi. Adana o günde aynı Adana idi bugün de… Kim bilir! Belki Yavru Vatan gezisiyle, bu döngü kırılmış olur. Böylelikle Adana’da çağdaş kentleşme adına, kamu yararına imar düzenlemeleri falan yapılır. Ne dersiniz. SORULAR Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’ın, Pozantı’da yapılması planlanan hastane ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Yeni hastane Pozantı’ya şifa olacak” diye nitelediğini biliyor musunuz? Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ın, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak her çalışmayı yerinde takip etmeye büyük önem verdiğini ifade ederek, “Belediyeciliği yalnızca hizmet üretmek olarak görmüyoruz. Yürüttüğümüz her çalışmayı yerinde takip etmeyi, vatandaşlarımızı dinlemeyi ve ihtiyaçları sahada tespit etmeyi önemsiyoruz” dediğini biliyor musunuz? Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin, İller Bankası arsasının konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi kararını yargıya taşıdığını biliyor musunuz? Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, sanayicilerin ve bölgede görev yapan çalışanların konaklama ihtiyacına modern ve kapsamlı bir çözüm sunacak otel projesinde yapım sürecinin başlatıldığını biliyor musunuz?  
Ekleme Tarihi: 21 Temmuz 2026 -Salı

Dünden bugüne meclis üyelerinin bilgi, görgü gezileri

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı son oturumunda, Adana Büyükşehir ile KKTC’nin Gazimağusa Belediyesi kardeş şehir ilan edilmiş.

Başkan Vekili Güngör Geçer de, eylülde yapılması planlanan Altın Koza Festivali’ne Gazimağusa Belediye Başkanını davet ettiğini açıklamış.
Hal böyle olunca…
Büyükşehir belediyesinin meclis üyeleri de, Başkan Vekili Geçer’den kendilerini KKTC’ye götürmeleri yönünde talep de bulunmuş.
Meclis üyeleri ister de, bu isteğe duyarsız kalınır mı? Geçer, ‘planlayalım, gidelim’ der demez, meclis üyeleri çocuklar gibi sevinmişler.
Yani, meclis çalışmalarından çok yorulan, bunalan meclis üyelerine, elbette bir Kıbrıs gezisi iyi gelir, çalışma motivasyonları da böylelikle artmış olur.
Aslında bu tür geziler ne ilk ne son olacak.
Çok eskiden beri, gerek Adana Büyükşehir gerekse ilçe belediye meclis üyeleri, zaman zaman yurt dışı gezilerine giderlerdi.
ABD’den tutun Uzak Asya ülkelerine kadar…
Tüm masrafları belediyeden yani kent halkının cebinden karşılanan bu gezilerin gerekçesi de her zaman hazır ve klişe idi: Bilgi, görgü, deneyim vb. edinme.
Ama ne yazık ki…
Ne Adana ne Adanalı, meclis üyelerimizin bilgi, görgü, deneyim gezilerinden bugüne kadar hiçbir fayda görmedi, göremedi.
Adana o günde aynı Adana idi bugün de…
Kim bilir!
Belki Yavru Vatan gezisiyle, bu döngü kırılmış olur.
Böylelikle Adana’da çağdaş kentleşme adına, kamu yararına imar düzenlemeleri falan yapılır.
Ne dersiniz.

SORULAR
Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’ın, Pozantı’da yapılması planlanan hastane ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Yeni hastane Pozantı’ya şifa olacak” diye nitelediğini biliyor musunuz?
Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ın, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak her çalışmayı yerinde takip etmeye büyük önem verdiğini ifade ederek, “Belediyeciliği yalnızca hizmet üretmek olarak görmüyoruz. Yürüttüğümüz her çalışmayı yerinde takip etmeyi, vatandaşlarımızı dinlemeyi ve ihtiyaçları sahada tespit etmeyi önemsiyoruz” dediğini biliyor musunuz?
Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin, İller Bankası arsasının konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi kararını yargıya taşıdığını biliyor musunuz?
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, sanayicilerin ve bölgede görev yapan çalışanların konaklama ihtiyacına modern ve kapsamlı bir çözüm sunacak otel projesinde yapım sürecinin başlatıldığını biliyor musunuz?
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.