10 Kasım 1938 tarihinin üzerinden tam 86 yıl geçti.
Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk o tarihte 09.05’te gözlerini hayata yumdu!
Atatürk, aramızdan ayrılmadan önce bizlere şunu öğütlemişti:
“Ben, manevî miras olarak hiçbir âyet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar”
Bu açıdan her 10 Kasım’larda Atatürk’ü sadece törenlerle anmak değil, asıl O’nun bizlere yol gösterdiği bilimi, akılı ön plana çıkararak anlamaya çalışmaktır. Ruhu şad olsun!...
Saygıyla.
………………………
İşlerine gelince yerel basını hatırlıyorlar
Gerek mesleki gerekse gönüllülerin bir araya gelerek oluşturduğu sivil toplum kuruluşları tüm dünyada kabul görür.
Ama bazen öyle uygulamalarına tanıklık ediyoruz ki, şaşırmamak elde değil.
Mesela Çukurova Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın Fahri Konsolosluğunu yaptığı Ukrayna’nın Adana Konsolosluğu törenle açılmış.
Hayırlı uğurlu olsun.
Takip ettiğimiz kadarıyla bu açılışa yerel basın davet edilmedi, ama açılışa ilişkin haber bülteni ve görseller servis edildi.
Buna benzer daha onlarca örnek verebiliriz.
İş insanlarının kurdukları bu mesleki kuruluşlar, kentlerindeki yerel basına, ilan, reklam, abone gibi hiçbir konuda destek vermezken; mesele, sorunlarıyla, talepleriyle veya burada bahsettiğimiz gibi açılışlarıyla ilgili haberlere gelince, birden yerel basını hatırlarlar.
Ne garip değil mi?
………………………
Yıkmak için balyoz ekibine gerek yokmuş!
Adana uzun yıllardan bu yana kaçak, ruhsatsız binalara esir olmuş durumda.
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak da bu konudan oldukça şikayetçi idi.
Hafızamız bizi yanıltmıyorsa, Seyhan’ın yüzde 65 kaçak, ruhsatsız binalardan oluştuğunu söylerdi.
Oya Tekin, Seyhan Belediye Başkanı seçileli daha çok uzun bir zaman olmadı.
Geçenlerde, daha yaşanabilir, daha güvenli bir kent için, kentin en işlek caddelerinden birinde ruhsatsız olarak inşa edilmiş 4 katlı binayı, belediye encümen kararıyla yıktıklarını bildirdi.
Şurası bir gerçek ki, kaçak ve ruhsatsız binalar belediyelerin önündeki en büyük sorunlardan biridir.
Kimi zaman, seçim nedeniyle göz yumulur, kimi zaman devreye hatırlı kişiler girer.
Belki hatırlayanlarınız vardır.
Aynı koltukta çok uzun yıllar önce oturan bir belediye başkanı da, kaçak ve ruhsatsız binaları yıkmak için “balyoz ekibi” kurmuştu.
Sonra gerisi geldi mi, değerlendirmeyi sizlere bırakıyoruz.
Ama öyle görünüyor ki, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, daha görevinin ilk aylarında bu konuya eğildiğine göre, gerisinin geleceğine de inanıyoruz. Yani kararlı olduktan sonra kaçak binaları yıkmak için özel bir balyoz ekibi oluşturmaya gerek yok.
,……………………
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi Mustafa Kemal Atatürk, önce vatan kurtarıp sonra devlet kuran milliyetçi bir mimar, milli bir mihverdir” dediğini biliyor musunuz?
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86. yıldönümü mesajında Atatürk’ün Türk milletine kazandırdığı değerleri ve Cumhuriyetin kazanımlarını vurgulayarak, O’nun açtığı aydınlık yolda ilerleme kararlılığını ifade ettiğini biliyor musunuz?
Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısının, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildiğini biliyor musunuz?