“Ağrısız bir hayat hepimizin hakkıdır”

GÜNDEM 18.05.2025 - 14:29, Güncelleme: 18.05.2025 - 14:29 1512 kez okundu.
 

“Ağrısız bir hayat hepimizin hakkıdır”

Adana Diş Hekimleri Odası, ‘Endodontide Ağrı Yönetimi’ konulu seminer düzenledi. Seminere Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. A. Şehnaz Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.
  DR. DT. BOĞA, “AĞRIYA KATLANMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ” ‘Endodontide Ağrı Yönetimi’ konulu seminerin açılış konuşmasında birçok insanın farklı sebeplerle ağrı çektiğini, çoğu zaman kişi çektiği ağrının tanımını yapmakta bile zorlandığını söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, “Bilimsel Komisyonumuzca hem meslektaşlarımıza hem de halkımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yapmaktayız. Her bireyin maruz kaldığı ağrılar var ama diş ağrısı bu ağrıların başını çekmektedir diyebiliriz. Buradan halkımıza bir mesaj vermek istiyorum. Ağrısız bir hayat hepinizin hakkıdır. Özellikle gece başlayan diş ağrısı insanların yaşam kalitesini düşürmektedir. İnsanları sabahlara kadar uykusuz bırakan ağrıları iyi biliyoruz. Ağız diş tedavilerinde teknoloji ileri seviyede olduğundan ağrısız diş tedavisi artık mümkündür. Ağrıya dur denilmeli, konforlu yaşam seçilmelidir. Korkmadan, çekinmeden, gecikmeden ağız diş kontrolü için diş hekimine gidilmelidir. Bu anlamda Prof. Dr. Şehnaz Hocamız bizlere karşılaşılan ve karıştırılan ağrılar ve çözümleri konusunda detaylı bilgi aktaracak. Kendisine şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu. PROF. DR. YILMAZ, “HER ÇENE AĞRISI DİŞTEN DEĞİLDİR” ‘Endodontide Ağrı Yönetimi’ konu başlığıyla katılımcı diş hekimlerine seminer veren ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. A. Şehnaz Yılmaz, Odontojenik (dişten kaynaklı ağrı) ve Non-Odontojenik (dişten kaynaklanmayan ağrı) konularında bilgiler aktardı. Diş hekimlerinin karşılaştıkları problemleri interaktif olarak masaya yatıran Prof. Dr. Yılmaz, viral, bakteriyel veya alerjik rinitin yansıması olarak maksiller dişlerde hissedildiğini, basınçla birlikte şiddetli ve zonklayan ağrıya sebep olacağından hastaların çene ağrısıyla hastaneye geldiğini belirterek, derin, donuk ve acı hissettiren ağrıyla karakterize durumu temel olarak çiğneme kaslarındaki ağrı diş ağrısı gibi hissettireceğini sözlerine ekledi. Katılımcı diş hekimlerinin muayenelerinde karşılaştıkları ağrı vakaları karşılıklı olarak değerlendirilerek çözüm yolları tartışıldı.
Adana Diş Hekimleri Odası, ‘Endodontide Ağrı Yönetimi’ konulu seminer düzenledi. Seminere Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. A. Şehnaz Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

 

DR. DT. BOĞA, “AĞRIYA KATLANMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ”
‘Endodontide Ağrı Yönetimi’ konulu seminerin açılış konuşmasında birçok insanın farklı sebeplerle ağrı çektiğini, çoğu zaman kişi çektiği ağrının tanımını yapmakta bile zorlandığını söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, “Bilimsel Komisyonumuzca hem meslektaşlarımıza hem de halkımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yapmaktayız. Her bireyin maruz kaldığı ağrılar var ama diş ağrısı bu ağrıların başını çekmektedir diyebiliriz. Buradan halkımıza bir mesaj vermek istiyorum. Ağrısız bir hayat hepinizin hakkıdır. Özellikle gece başlayan diş ağrısı insanların yaşam kalitesini düşürmektedir. İnsanları sabahlara kadar uykusuz bırakan ağrıları iyi biliyoruz. Ağız diş tedavilerinde teknoloji ileri seviyede olduğundan ağrısız diş tedavisi artık mümkündür. Ağrıya dur denilmeli, konforlu yaşam seçilmelidir. Korkmadan, çekinmeden, gecikmeden ağız diş kontrolü için diş hekimine gidilmelidir. Bu anlamda Prof. Dr. Şehnaz Hocamız bizlere karşılaşılan ve karıştırılan ağrılar ve çözümleri konusunda detaylı bilgi aktaracak. Kendisine şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
PROF. DR. YILMAZ, “HER ÇENE AĞRISI DİŞTEN DEĞİLDİR”
‘Endodontide Ağrı Yönetimi’ konu başlığıyla katılımcı diş hekimlerine seminer veren ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. A. Şehnaz Yılmaz, Odontojenik (dişten kaynaklı ağrı) ve Non-Odontojenik (dişten kaynaklanmayan ağrı) konularında bilgiler aktardı.
Diş hekimlerinin karşılaştıkları problemleri interaktif olarak masaya yatıran Prof. Dr. Yılmaz, viral, bakteriyel veya alerjik rinitin yansıması olarak maksiller dişlerde hissedildiğini, basınçla birlikte şiddetli ve zonklayan ağrıya sebep olacağından hastaların çene ağrısıyla hastaneye geldiğini belirterek, derin, donuk ve acı hissettiren ağrıyla karakterize durumu temel olarak çiğneme kaslarındaki ağrı diş ağrısı gibi hissettireceğini sözlerine ekledi.
Katılımcı diş hekimlerinin muayenelerinde karşılaştıkları ağrı vakaları karşılıklı olarak değerlendirilerek çözüm yolları tartışıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.