HÜZÜNLÜ VEDA!

GÜNDEM 12.08.2024 - 10:37, Güncelleme: 12.08.2024 - 10:37 969+ kez okundu.
 

HÜZÜNLÜ VEDA!

Adana’da Bir Devrin Sonu: Son Uçuş KKTC’ye Gerçekleştirildi
Adana’nın tarihinde önemli bir yer tutan Şakirpaşa Havalimanı, 87 yıllık yolcu taşımacılığı serüvenine önceki gece itibarıyla son verdi. Yolcu uçuşlarına kapatılan havalimanından son uçuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Ercan Havalimanı’na Pegasus Havayolları tarafından gerçekleştirildi. 1937 yılında kapılarını açan Adana Şakirpaşa Havalimanı, bu tarihi ana tanıklık eden yolcular ve personel için duygu dolu anlar yaşattı. Yolcular, son kez yapılan anonslarla aprona alındı ve Pegasus Havayolları’na ait uçakla Ercan Havalimanı’na doğru havalandı. Uçuş öncesinde düzenlenen hatıra çekimlerinde, yıllardır Adana halkına hizmet veren havalimanının personeli ve yolcuları, hüzün ve gururu bir arada yaşadı. "YOLCULAR VE PERSONEL İÇİN UNUTULMAZ GECE" Adana Şakirpaşa Havalimanı, yıllardır Adana halkının uçuş ihtiyaçlarını karşılamış, aynı zamanda bölgenin kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamış bir yer olarak tarihe geçti. Son uçuşun ardından havalimanında görev yapan Havaş Yer Hizmetleri personeli de bu anlara tanıklık etti. Pegasus’un Ercan uçuşu, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın son yolcu uçuşu olarak tarihe geçti. Adana’da bir devrin sonunu simgeleyen bu önemli gece, aynı zamanda bölgenin havacılık tarihinde yeni bir sayfanın açılışını işaret ediyor. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmete girmesiyle birlikte, Adana’nın havacılık sektöründe daha büyük adımlar atması bekleniyor. Ayrıca bu geçiş sürecinde, Şakirpaşa Havalimanı'nda hizmet veren TGS’ye (Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri A.Ş.) ait araçlar da tırlarla Çukurova Uluslararası Havalimanı’na taşınmaya başlandı.
Adana’da Bir Devrin Sonu: Son Uçuş KKTC’ye Gerçekleştirildi

Adana’nın tarihinde önemli bir yer tutan Şakirpaşa Havalimanı, 87 yıllık yolcu taşımacılığı serüvenine önceki gece itibarıyla son verdi. Yolcu uçuşlarına kapatılan havalimanından son uçuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Ercan Havalimanı’na Pegasus Havayolları tarafından gerçekleştirildi. 1937 yılında kapılarını açan Adana Şakirpaşa Havalimanı, bu tarihi ana tanıklık eden yolcular ve personel için duygu dolu anlar yaşattı. Yolcular, son kez yapılan anonslarla aprona alındı ve Pegasus Havayolları’na ait uçakla Ercan Havalimanı’na doğru havalandı. Uçuş öncesinde düzenlenen hatıra çekimlerinde, yıllardır Adana halkına hizmet veren havalimanının personeli ve yolcuları, hüzün ve gururu bir arada yaşadı.

"YOLCULAR VE PERSONEL İÇİN UNUTULMAZ GECE"

Adana Şakirpaşa Havalimanı, yıllardır Adana halkının uçuş ihtiyaçlarını karşılamış, aynı zamanda bölgenin kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamış bir yer olarak tarihe geçti. Son uçuşun ardından havalimanında görev yapan Havaş Yer Hizmetleri personeli de bu anlara tanıklık etti. Pegasus’un Ercan uçuşu, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın son yolcu uçuşu olarak tarihe geçti. Adana’da bir devrin sonunu simgeleyen bu önemli gece, aynı zamanda bölgenin havacılık tarihinde yeni bir sayfanın açılışını işaret ediyor. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmete girmesiyle birlikte, Adana’nın havacılık sektöründe daha büyük adımlar atması bekleniyor. Ayrıca bu geçiş sürecinde, Şakirpaşa Havalimanı'nda hizmet veren TGS’ye (Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri A.Ş.) ait araçlar da tırlarla Çukurova Uluslararası Havalimanı’na taşınmaya başlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.