Başkan Sözlü'nün anlatımıyla 'taşerona kadro' detayları

GÜNDEM 19.01.2018 - 10:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2568+ kez okundu.
 

Başkan Sözlü'nün anlatımıyla 'taşerona kadro' detayları

  Çukurova Belediyeler Birliği tarafından taşerona kanun hükmünde kararname ile getirilen yeni düzenlemeler başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenlendi Düzenlenen toplantıda ev sahibi olarak konuşan Çukurova Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'de son on beş yılda artış gösteren taşeron işçi sayısına dikkat çekerken belediyelerin yeni düzenlemedeki sorumlulukları hakkında bilgi verdi ÇBB'DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Çukurova Belediyeler Birliği tarafından taşeron işçiye kanun hükmünde kararname ile getirilen yeni düzenlemeler temalı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Anemon Otel'de yapılan toplantıya Çukurova Belediyeler Birliği üyesi çevre illerden gelen belediye başkanları katılırken Çukurova Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, taşeron işçilerin yer aldığı kanun hükmünde kararname düzenlemesi ile ilgili belediyelerin sorumluluklarını anlattı. "BELEDİYE İKTİSADİ TEŞEKKÜLLERİNDE ÇALIŞTIRILACAKLAR" 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi ile ilgili bir takım düzenlemeler getirildiğini, bu düzenlemelerin 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olan taşeronları kapsadığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, belediyelerde çalıştırılan taşeron işçilerin bundan sonraki süreçte belediyelerin bünyesinde kurulacak iktisadi teşekküller bünyesinde çalıştırılacaklarını söyledi. "ESKİSİNDEN DAHA FAYDALI OLACAKTIR" Türkiye’deki taşeron işçi sayısı son 15 yılda üç kat arttığını ifade eden Başkan Sözlü, 2002’de 387 bin 118 olan rakamın, bugün 1 milyon 100 binlere ulaştığını aktarırken "27 Avrupa Birliği ülkesinde ise toplam taşeron işçi 4,5 milyon civarında. Taşeron uygulaması, işçilerin yıllık izin, kıdem tazminatı ve rapor gibi temel haklarını bile kullanmasını engelliyor. Ayrıca bu sistem yüzünden açılan davalarda devlet 1,5 milyar TL’ye yakın tazminat ödemek zorunda kaldı" diyerek yeni uygulamanın hem işçiler hem de devlet bütçesi için faydalı olacağını düşündüğünü vurguladı. Toplantı insan kaynakları uzmanı tarafından yapılan sunum ve soru cevapla devam etti.

 

Çukurova Belediyeler Birliği tarafından taşerona kanun hükmünde kararname ile getirilen yeni düzenlemeler başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Düzenlenen toplantıda ev sahibi olarak konuşan Çukurova Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'de son on beş yılda artış gösteren taşeron işçi sayısına dikkat çekerken belediyelerin yeni düzenlemedeki sorumlulukları hakkında bilgi verdi

ÇBB'DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Çukurova Belediyeler Birliği tarafından taşeron işçiye kanun hükmünde kararname ile getirilen yeni düzenlemeler temalı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Anemon Otel'de yapılan toplantıya Çukurova Belediyeler Birliği üyesi çevre illerden gelen belediye başkanları katılırken Çukurova Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, taşeron işçilerin yer aldığı kanun hükmünde kararname düzenlemesi ile ilgili belediyelerin sorumluluklarını anlattı.

"BELEDİYE İKTİSADİ TEŞEKKÜLLERİNDE ÇALIŞTIRILACAKLAR"

696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi ile ilgili bir takım düzenlemeler getirildiğini, bu düzenlemelerin 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olan taşeronları kapsadığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, belediyelerde çalıştırılan taşeron işçilerin bundan sonraki süreçte belediyelerin bünyesinde kurulacak iktisadi teşekküller bünyesinde çalıştırılacaklarını söyledi.

"ESKİSİNDEN DAHA FAYDALI OLACAKTIR"

Türkiye’deki taşeron işçi sayısı son 15 yılda üç kat arttığını ifade eden Başkan Sözlü, 2002’de 387 bin 118 olan rakamın, bugün 1 milyon 100 binlere ulaştığını aktarırken "27 Avrupa Birliği ülkesinde ise toplam taşeron işçi 4,5 milyon civarında. Taşeron uygulaması, işçilerin yıllık izin, kıdem tazminatı ve rapor gibi temel haklarını bile kullanmasını engelliyor. Ayrıca bu sistem yüzünden açılan davalarda devlet 1,5 milyar TL’ye yakın tazminat ödemek zorunda kaldı" diyerek yeni uygulamanın hem işçiler hem de devlet bütçesi için faydalı olacağını düşündüğünü vurguladı. Toplantı insan kaynakları uzmanı tarafından yapılan sunum ve soru cevapla devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.