Velilerin İmdadına Eğitim Psikologları Yetişiyor

SAĞLIK-YAŞAM 01.10.2022 - 13:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1372+ kez okundu.
 

Velilerin İmdadına Eğitim Psikologları Yetişiyor

  Yeni eğitim öğretim dönemi başladı ve gerek akademik başarı kaygısı gerekse sınav gerçeği ile yüz yüze kalan öğrenciler şimdiden telaş içine girdiler. Sınav sürecini nasıl yöneteceklerini bilemedikleri gibi, kendilerini iyi tanıyabilmeleri, özgüvenlerini arttırmaları, yeteneklerini keşfetmeleri,  kendilerine en uygun okulu ve mesleği seçebilmeleri için şimdiden planlı, programlı ilerlemeleri gerekiyor. Ancak hem çocuklar, hem de aileleri bu süreci yönetmekte zorlanıyorlar. Çocuğunuzun sınav senesinde doğru yönlendirilmesi şart! Yıl sonuna doğru telaşlanan ve çözüm arayan gençlerin çok geç kalmış olabileceğini söyleyen Dr. Obengül Ejder; eğer çocuğunuz günlük çalışma planını oluşturmakta zorlanıyorsa, oluşturduğu programa uymuyorsa, ders veriminde tutarlılık yoksa, yapamadığı, anlamadığı derslerden iyice kaçıyor, sadece yapabildiklerine odaklanıyorsa, geleceğe dair hedefleri yoksa, neden ve nasıl çalışması gerektiğini bilmiyorsa, çok çalıştığı halde sınavlarda beklediği performansı gösteremiyorsa, aile içi çatışmalar yoğunsa, ergenlik geç kalmadan bu sürecin profesyonel bir Eğitim Psikoloğu ile çok daha sağlıklı atlatılabileceğini söyledi. Ergenlik dönemi   Dr. Obengül Ejder Özel Aile Danışma Merkezinde genç ve yetişkin alanında çalışan Psikolog Umut Kum ; “ sınavlar çocukların ergenlik dönemine denk gelmektedir, bu dönemdeki çocuklar fiziksel ve ruhsal açıdan hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşamaktadırlar. Bu dönemin bilişsel, duygusal ve davranışsal değişimlerinin dikkatle değerlendirilebilmesi için ancak alanında uzman eğitim psikologları veya Rehber öğretmenler tarafından her çocuğa özel bir program hazırlanmalı, titizlikle takip edilmelidir, velilerin de bu konuda dikkatli seçim yapması çok önemlidir  “ dedi. Eğitim Psikoloğu ne yapar? Bu sürecin profesyonellerce yürütülmesinin önemine dikkat çeken Psikolog Umut Kum; öğrencilerin ders başarısını etkileyen faktörler olan zeka ve dikkat seviyelerinin ölçülmesi, güçlü yönlerinin keşfedilmesi, kişilik özelliklerine göre meslek seçimi envanterlerinin uygulanması ve raporlanması çok önemlidir dedi. Ayrıca Eğitim Psikologları öğrencilerin ders başarısını direk etkileyen, aile içi çatışmaları ve iletişim sorunlarını çözümlemede, depresyon, kaygı bozuklukları, yeme veya uyku bozukluğu gibi psikolojik bozuklukların tespitinde ve psikoterapisinde de etkin rol almaktadır dedi.

 

Yeni eğitim öğretim dönemi başladı ve gerek akademik başarı kaygısı gerekse sınav gerçeği ile yüz yüze kalan öğrenciler şimdiden telaş içine girdiler. Sınav sürecini nasıl yöneteceklerini bilemedikleri gibi, kendilerini iyi tanıyabilmeleri, özgüvenlerini arttırmaları, yeteneklerini keşfetmeleri,  kendilerine en uygun okulu ve mesleği seçebilmeleri için şimdiden planlı, programlı ilerlemeleri gerekiyor. Ancak hem çocuklar, hem de aileleri bu süreci yönetmekte zorlanıyorlar.

Çocuğunuzun sınav senesinde doğru yönlendirilmesi şart!

Yıl sonuna doğru telaşlanan ve çözüm arayan gençlerin çok geç kalmış olabileceğini söyleyen Dr. Obengül Ejder; eğer çocuğunuz günlük çalışma planını oluşturmakta zorlanıyorsa, oluşturduğu programa uymuyorsa, ders veriminde tutarlılık yoksa, yapamadığı, anlamadığı derslerden iyice kaçıyor, sadece yapabildiklerine odaklanıyorsa, geleceğe dair hedefleri yoksa, neden ve nasıl çalışması gerektiğini bilmiyorsa, çok çalıştığı halde sınavlarda beklediği performansı gösteremiyorsa, aile içi çatışmalar yoğunsa, ergenlik geç kalmadan bu sürecin profesyonel bir Eğitim Psikoloğu ile çok daha sağlıklı atlatılabileceğini söyledi.

Ergenlik dönemi  

Dr. Obengül Ejder Özel Aile Danışma Merkezinde genç ve yetişkin alanında çalışan Psikolog Umut Kum ; “ sınavlar çocukların ergenlik dönemine denk gelmektedir, bu dönemdeki çocuklar fiziksel ve ruhsal açıdan hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşamaktadırlar. Bu dönemin bilişsel, duygusal ve davranışsal değişimlerinin dikkatle değerlendirilebilmesi için ancak alanında uzman eğitim psikologları veya Rehber öğretmenler tarafından her çocuğa özel bir program hazırlanmalı, titizlikle takip edilmelidir, velilerin de bu konuda dikkatli seçim yapması çok önemlidir  “ dedi.

Eğitim Psikoloğu ne yapar?

Bu sürecin profesyonellerce yürütülmesinin önemine dikkat çeken Psikolog Umut Kum; öğrencilerin ders başarısını etkileyen faktörler olan zeka ve dikkat seviyelerinin ölçülmesi, güçlü yönlerinin keşfedilmesi, kişilik özelliklerine göre meslek seçimi envanterlerinin uygulanması ve raporlanması çok önemlidir dedi. Ayrıca Eğitim Psikologları öğrencilerin ders başarısını direk etkileyen, aile içi çatışmaları ve iletişim sorunlarını çözümlemede, depresyon, kaygı bozuklukları, yeme veya uyku bozukluğu gibi psikolojik bozuklukların tespitinde ve psikoterapisinde de etkin rol almaktadır dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.