"TAG OTOYOLUNDA KATLİAM GİBİ KAZA"

GÜNDEM 27.05.2024 - 13:23, Güncelleme: 27.05.2024 - 13:23 3584+ kez okundu.
 

"TAG OTOYOLUNDA KATLİAM GİBİ KAZA"

Mersin-Adana Otoyolunda Feci Kaza: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı
Mersin ile Adana arasındaki Tarsus ilçesi sınırlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında en az 10 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı. Diyarbakır-İstanbul seferini yapmakta olan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün karıştığı kaza, Türkiye'yi yasa boğdu. Kaza, saat dün akşam 19.30 sıralarında Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi. Otobüs, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak çelik bariyerleri yıktı ve karşı şeride geçti. Adana yönüne geçen otobüs, 01 DT 341 ve 01 ALU 521 plakalı iki otomobil ile 27 TD 342 plakalı kamyonla çarpıştı.Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Mersin ve Adana'dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. "ÇELİK BARİYERLERİ YIKTI KARŞI ŞERİDE GEÇTİ"  Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 30 kişinin ise yaralandığını bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaralı sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkide otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirtti "ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI" Bakan Tunç, "Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" dedi. Kazanın ardından otoyolda trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlanmaya çalışılırken, yetkililer kaza nedeninin belirlenmesi için detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Bu üzücü olay, trafikte alınacak önlemler ve yol güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Mersin-Adana Otoyolunda Feci Kaza: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı

Mersin ile Adana arasındaki Tarsus ilçesi sınırlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında en az 10 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı. Diyarbakır-İstanbul seferini yapmakta olan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün karıştığı kaza, Türkiye'yi yasa boğdu. Kaza, saat dün akşam 19.30 sıralarında Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi. Otobüs, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak çelik bariyerleri yıktı ve karşı şeride geçti. Adana yönüne geçen otobüs, 01 DT 341 ve 01 ALU 521 plakalı iki otomobil ile 27 TD 342 plakalı kamyonla çarpıştı.Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Mersin ve Adana'dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

"ÇELİK BARİYERLERİ YIKTI KARŞI ŞERİDE GEÇTİ"


 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 30 kişinin ise yaralandığını bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaralı sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkide otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirtti

"ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Bakan Tunç, "Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" dedi. Kazanın ardından otoyolda trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlanmaya çalışılırken, yetkililer kaza nedeninin belirlenmesi için detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Bu üzücü olay, trafikte alınacak önlemler ve yol güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.