ÇAĞRIMIZ AÇIK: "ALADAĞ'A DİYALİZ ÜNİTESİ İSTİYORUZ"

GÜNDEM 29.05.2024 - 16:44, Güncelleme: 29.05.2024 - 17:27 3872+ kez okundu.
 

ÇAĞRIMIZ AÇIK: "ALADAĞ'A DİYALİZ ÜNİTESİ İSTİYORUZ"

Aladağ’da Böbrek Hastaları İçin Acil Diyaliz Ünitesi İhtiyacı: Yetkililer Sessiz Kaldı
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, Aladağ’da böbrek hastalarının yaşadığı büyük sıkıntılara dikkat çekerek, bölgeye acilen bir diyaliz merkezi kurulmasını talep etti. Söker, “Bölgemizde çok sayıda böbrek hastası var ama diyaliz ünitemiz yok. Bu durum, hastalarımızı ve ailelerini ciddi zorluklara sokuyor,” dedi.İrfan Söker, konuyla ilgili çok sayıda başvuru ve imza toplandığını belirtti. Söker: “Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne 15 kişinin imzasıyla başvurduk ancak personel yetersizliği nedeniyle talebimiz reddedildi. Mağduriyetler devam ediyor ve bu konuda mücadelemiz sürecek,” dedi.Söker, böbrek hastalarının tedavi için İmamoğlu veya Adana’ya gitmek zorunda kaldığını ve bu yolculuğun hastalar için büyük bir yük olduğunu ifade etti "ALADAĞ DEVLET HASTANESİ DİYALİZ ÜNİTESİ İÇİN UYGUN" "ULAŞIM  VE SAĞLIK PROBLEMLERİ BÖBREK HASTALARINI ZORLUYOR" Söker: “Özellikle yaşlı ve yatalak hastalar için ulaşım ciddi bir sıkıntı. Diyaliz sonrası yaşanan halsizlik ve sağlık problemleri geri dönüş yolculuklarını daha da zorlaştırıyor. Hastalar, saatlerce süren yolculuklar yapmak zorunda kalıyor,” diye konuştu.Söker, Aladağ Devlet Hastanesi’nin diyaliz ünitesi açılması için uygun olduğunu belirtti. “Hastanemizin birçok birimi hala boş. Diyaliz ünitesi açılması, hastalarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay erişmesini sağlayacak,” dedi. İrfan Söker, Aladağ’daki böbrek hastalarının taleplerini yetkililere iletmeye devam edeceklerini vurguladı.Söker: “Sayın Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep ettik. Bu konuyu onlara ileterek destek isteyeceğiz,” dedi.  "YOĞUN BAŞVURULARIMIZ SONUÇSUZ KALDI"  "ADANA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİMİZİ REDDETTİ" Ayrıca, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün taleplerini görmezden gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Söker, yetkililerden acil çözüm beklediklerini dile getirdi.Söker, “Aladağ’ın birçok köyü merkeze çok uzak. Diyalize giren hastalar, 4 saatlik tedavi sonrası 4 saat daha yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bu da sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Kışın olumsuz hava koşullarında bu yolculuk daha da zorlaşıyor,” dedi. Ayrıca, hastaların Adana’da akrabalarının yanına sığınmak zorunda kaldığını ve bunun da büyük bir külfet olduğunu ekledi.Söker, Aladağ Devlet Hastanesi’nde bir diyaliz merkezi açılmasının devlet için de kazançlı olacağını belirtti. Söker: “Hastalarımız için hayat kurtarıcı bir adım atılmalı. Bu konuda ısrarla talepte bulunuyoruz ve mücadelemiz devam edecek,” diyerek yetkililere seslendi. Aladağlı böbrek hastaları, sağlıklı bir yaşam umuduyla yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.
Aladağ’da Böbrek Hastaları İçin Acil Diyaliz Ünitesi İhtiyacı: Yetkililer Sessiz Kaldı

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, Aladağ’da böbrek hastalarının yaşadığı büyük sıkıntılara dikkat çekerek, bölgeye acilen bir diyaliz merkezi kurulmasını talep etti. Söker, “Bölgemizde çok sayıda böbrek hastası var ama diyaliz ünitemiz yok. Bu durum, hastalarımızı ve ailelerini ciddi zorluklara sokuyor,” dedi.İrfan Söker, konuyla ilgili çok sayıda başvuru ve imza toplandığını belirtti. Söker: “Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne 15 kişinin imzasıyla başvurduk ancak personel yetersizliği nedeniyle talebimiz reddedildi. Mağduriyetler devam ediyor ve bu konuda mücadelemiz sürecek,” dedi.Söker, böbrek hastalarının tedavi için İmamoğlu veya Adana’ya gitmek zorunda kaldığını ve bu yolculuğun hastalar için büyük bir yük olduğunu ifade etti

"ALADAĞ DEVLET HASTANESİ DİYALİZ ÜNİTESİ İÇİN UYGUN"

"ULAŞIM  VE SAĞLIK PROBLEMLERİ BÖBREK HASTALARINI ZORLUYOR"

Söker: “Özellikle yaşlı ve yatalak hastalar için ulaşım ciddi bir sıkıntı. Diyaliz sonrası yaşanan halsizlik ve sağlık problemleri geri dönüş yolculuklarını daha da zorlaştırıyor. Hastalar, saatlerce süren yolculuklar yapmak zorunda kalıyor,” diye konuştu.Söker, Aladağ Devlet Hastanesi’nin diyaliz ünitesi açılması için uygun olduğunu belirtti. “Hastanemizin birçok birimi hala boş. Diyaliz ünitesi açılması, hastalarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay erişmesini sağlayacak,” dedi. İrfan Söker, Aladağ’daki böbrek hastalarının taleplerini yetkililere iletmeye devam edeceklerini vurguladı.Söker: “Sayın Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep ettik. Bu konuyu onlara ileterek destek isteyeceğiz,” dedi. 


"YOĞUN BAŞVURULARIMIZ SONUÇSUZ KALDI" 

"ADANA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİMİZİ REDDETTİ"

Ayrıca, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün taleplerini görmezden gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Söker, yetkililerden acil çözüm beklediklerini dile getirdi.Söker, “Aladağ’ın birçok köyü merkeze çok uzak. Diyalize giren hastalar, 4 saatlik tedavi sonrası 4 saat daha yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bu da sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Kışın olumsuz hava koşullarında bu yolculuk daha da zorlaşıyor,” dedi. Ayrıca, hastaların Adana’da akrabalarının yanına sığınmak zorunda kaldığını ve bunun da büyük bir külfet olduğunu ekledi.Söker, Aladağ Devlet Hastanesi’nde bir diyaliz merkezi açılmasının devlet için de kazançlı olacağını belirtti. Söker: “Hastalarımız için hayat kurtarıcı bir adım atılmalı. Bu konuda ısrarla talepte bulunuyoruz ve mücadelemiz devam edecek,” diyerek yetkililere seslendi. Aladağlı böbrek hastaları, sağlıklı bir yaşam umuduyla yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.