"BAKAN TEKİN'İ DERSİMİZE ÇAĞIRIYORUZ"

GÜNDEM 03.06.2024 - 15:37, Güncelleme: 03.06.2024 - 15:37 4888+ kez okundu.
 

"BAKAN TEKİN'İ DERSİMİZE ÇAĞIRIYORUZ"

Özel Sektör Öğretmenlerinden Ders Niteliğinde 'Eğitici' Protesto: Ders Tahtası Üzerinde Geçim Hesaplaması Yaptılar
"MATEMATİK ORTADA HESAP ORTADA"  Özel sektör öğretmenleri, maaş ve özlük hakları konusunda yaşadıkları adaletsizliklere dikkat çekmek için etkileyici bir eylem gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan öğretmenler, maaşlarının yetersizliğini ders tahtası üzerinde somut verilerle ortaya koyarak protesto ettiler. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın organize ettiği bu protestoda, öğretmenler aldıkları maaşların geçimlerini karşılayamadığını gösteren hesaplamalar yaptılar. “Asgari ücretin bile altında çalışan binlerce öğretmen var” diyerek giderlerini tahtada kalem kalem yazarak, maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını gözler önüne serdiler. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenerek, “Bakan Tekin'i dersimize davet ediyoruz. Asgari ücretle geçinmeye çalışsın, sonra bizim halimizi anlasın". Öğretmenler "Gelin, taban maaş sorununu hep birlikte çözelim” çağrısında bulundular. "Asgari ücretle Yusuf Tekin geçinsin, taban maaş meclise, ÖMK’ye" gibi sloganlar atan öğretmenler, haklarını almak için mücadeleden başka yol olmadığını belirttiler.  "ÖĞRETMENLERE TERS KELEPÇELİ MÜDAHALE" Hakları için mücadeleye devam eden öğretmenler, iki gün önce Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önünde de oturma eylemi gerçekleştirdi. Polis müdahalesi sonucu çok sayıda öğretmen ters kelepçeyle gözaltına alındı. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin taban maaş ve özlük hakları için mücadelesi devam ediyor. Özel eğitim kurumlarının sayısının artmasıyla birlikte, 2014 yılında Özel Eğitim Kurumları Kanunu’ndaki taban maaşa ilişkin madde kaldırıldı. Bu maddenin kaldırılması, özel sektörde çalışan yüz binlerce öğretmenin, kamuda çalışan denklerine kıyasla daha düşük maaş almasına neden oldu.Öğretmenler, atamaların yapılmaması nedeniyle özel sektöre mahkum edilirken, maddenin kaldırılması patronların elini güçlendiriyor. Birçok öğretmen açlık sınırının altında maaş alırken, asgari ücretin bile altında çalışan binlerce öğretmen bulunuyor. "TABAN MAAŞ ÖMK' YE GİRECEK BAŞKA YOLU YOK" Taban maaş hakkı, Öğretmen Meslek Kanunu’na haklarının eklenmesi ve belirli süreli iş sözleşmesi uygulamasına son verilmesi gibi taleplerle geçen hafta Ankara'da bir araya gelen özel sektör öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Öğretmenler, Bakanlığın önündeki basın açıklamasının ardından polis engeline karşın TBMM'ye yürüyerek eylemlerini devam ettirdi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası çatısı altında mücadele eden öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde eş zamanlı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde nöbete başladı.Öğretmenler, haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor. "Taban Maaş ÖMK’ye girecek, başka yolu yok!" sloganlarıyla seslerini duyurmaya kararlılar.
Özel Sektör Öğretmenlerinden Ders Niteliğinde 'Eğitici' Protesto: Ders Tahtası Üzerinde Geçim Hesaplaması Yaptılar

"MATEMATİK ORTADA HESAP ORTADA" 

Özel sektör öğretmenleri, maaş ve özlük hakları konusunda yaşadıkları adaletsizliklere dikkat çekmek için etkileyici bir eylem gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan öğretmenler, maaşlarının yetersizliğini ders tahtası üzerinde somut verilerle ortaya koyarak protesto ettiler. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın organize ettiği bu protestoda, öğretmenler aldıkları maaşların geçimlerini karşılayamadığını gösteren hesaplamalar yaptılar. “Asgari ücretin bile altında çalışan binlerce öğretmen var” diyerek giderlerini tahtada kalem kalem yazarak, maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını gözler önüne serdiler. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenerek, “Bakan Tekin'i dersimize davet ediyoruz. Asgari ücretle geçinmeye çalışsın, sonra bizim halimizi anlasın". Öğretmenler "Gelin, taban maaş sorununu hep birlikte çözelim” çağrısında bulundular. "Asgari ücretle Yusuf Tekin geçinsin, taban maaş meclise, ÖMK’ye" gibi sloganlar atan öğretmenler, haklarını almak için mücadeleden başka yol olmadığını belirttiler. 

"ÖĞRETMENLERE TERS KELEPÇELİ MÜDAHALE"

Hakları için mücadeleye devam eden öğretmenler, iki gün önce Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önünde de oturma eylemi gerçekleştirdi. Polis müdahalesi sonucu çok sayıda öğretmen ters kelepçeyle gözaltına alındı. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin taban maaş ve özlük hakları için mücadelesi devam ediyor. Özel eğitim kurumlarının sayısının artmasıyla birlikte, 2014 yılında Özel Eğitim Kurumları Kanunu’ndaki taban maaşa ilişkin madde kaldırıldı. Bu maddenin kaldırılması, özel sektörde çalışan yüz binlerce öğretmenin, kamuda çalışan denklerine kıyasla daha düşük maaş almasına neden oldu.Öğretmenler, atamaların yapılmaması nedeniyle özel sektöre mahkum edilirken, maddenin kaldırılması patronların elini güçlendiriyor. Birçok öğretmen açlık sınırının altında maaş alırken, asgari ücretin bile altında çalışan binlerce öğretmen bulunuyor.

"TABAN MAAŞ ÖMK' YE GİRECEK BAŞKA YOLU YOK"

Taban maaş hakkı, Öğretmen Meslek Kanunu’na haklarının eklenmesi ve belirli süreli iş sözleşmesi uygulamasına son verilmesi gibi taleplerle geçen hafta Ankara'da bir araya gelen özel sektör öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Öğretmenler, Bakanlığın önündeki basın açıklamasının ardından polis engeline karşın TBMM'ye yürüyerek eylemlerini devam ettirdi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası çatısı altında mücadele eden öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde eş zamanlı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde nöbete başladı.Öğretmenler, haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor. "Taban Maaş ÖMK’ye girecek, başka yolu yok!" sloganlarıyla seslerini duyurmaya kararlılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.