KÖKÇÜOĞLU'NDAN ÇİFTÇİLERE ÖNLEM ALIN ÇAĞRISI

GÜNDEM 24.06.2024 - 15:38, Güncelleme: 24.06.2024 - 15:38 3835+ kez okundu.
 

KÖKÇÜOĞLU'NDAN ÇİFTÇİLERE ÖNLEM ALIN ÇAĞRISI

115 Bin Ton Narenciye Tehlike Altında! Çukurova'da Meyve Sineği Alarmı
Adana'nın bereketli topraklarında, 115 bin tonluk narenciye üretimi tehlike altında! Ülkenin tarım ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Çukurova'da, Akdeniz meyve sineği popülasyonunda beklenen artış alarm veriyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zararın etkisini azaltmak için tüm çiftçilere ilaçlama ve meyve toplama çağrısı yapıyor. Adana'nın Çukurova ilçesindeki üreticiler, meyve sineği zararlısına karşı entegre mücadelede seferber olurken, 3 milyon 115 bin tonluk narenciye üretiminin yüzde 40'ını karşılayan bölge için çiftçilerin tedbir alması kritik hale geldi. Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, zararlıyla mücadelede hem bahçe içi hem de çevresel alanlarda tuzaklar ve düzenli ilaçlama uygulamalarının yapıldığını belirtti. İHRACATTA CİDDİ SORUNLAR KAPIDA Meyve sineğinin özellikle ihracatta ciddi sıkıntılara yol açabileceğini vurgulayan Kökçüoğlu, "Bu yıl artan popülasyon nedeniyle geçmiş yıllara göre daha sıkı önlemler aldık. Dalında kalan meyveleri toplama, siyah poşetlerde güneş altında imha etme gibi yöntemlerle zararlıyı kontrol altında tutmaya çalışıyoruz." dedi. Çukurova'da çiftçilere yönelik sağlanan ilaç ve ekipman desteğiyle birlikte, tarım dışı alanlarda da ilaçlama çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Kökçüoğlu, şehir içi bakımsız meyve ağaçlarının da bu kapsamda ilaçlandığını ifade etti. Geçmiş yıllara göre daha büyük bir mücadele gerektiren bu dönemde, yetkililer çiftçileri sürekli bilgilendirerek, zararlıya karşı etkili bir mücadele yürütülmesini sağlamayı hedefliyor.
115 Bin Ton Narenciye Tehlike Altında! Çukurova'da Meyve Sineği Alarmı

Adana'nın bereketli topraklarında, 115 bin tonluk narenciye üretimi tehlike altında! Ülkenin tarım ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Çukurova'da, Akdeniz meyve sineği popülasyonunda beklenen artış alarm veriyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zararın etkisini azaltmak için tüm çiftçilere ilaçlama ve meyve toplama çağrısı yapıyor. Adana'nın Çukurova ilçesindeki üreticiler, meyve sineği zararlısına karşı entegre mücadelede seferber olurken, 3 milyon 115 bin tonluk narenciye üretiminin yüzde 40'ını karşılayan bölge için çiftçilerin tedbir alması kritik hale geldi. Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, zararlıyla mücadelede hem bahçe içi hem de çevresel alanlarda tuzaklar ve düzenli ilaçlama uygulamalarının yapıldığını belirtti.

İHRACATTA CİDDİ SORUNLAR KAPIDA

Meyve sineğinin özellikle ihracatta ciddi sıkıntılara yol açabileceğini vurgulayan Kökçüoğlu, "Bu yıl artan popülasyon nedeniyle geçmiş yıllara göre daha sıkı önlemler aldık. Dalında kalan meyveleri toplama, siyah poşetlerde güneş altında imha etme gibi yöntemlerle zararlıyı kontrol altında tutmaya çalışıyoruz." dedi. Çukurova'da çiftçilere yönelik sağlanan ilaç ve ekipman desteğiyle birlikte, tarım dışı alanlarda da ilaçlama çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Kökçüoğlu, şehir içi bakımsız meyve ağaçlarının da bu kapsamda ilaçlandığını ifade etti. Geçmiş yıllara göre daha büyük bir mücadele gerektiren bu dönemde, yetkililer çiftçileri sürekli bilgilendirerek, zararlıya karşı etkili bir mücadele yürütülmesini sağlamayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.