ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM MASADA KALDI

GÜNDEM 27.06.2024 - 15:34, Güncelleme: 27.06.2024 - 15:34 5251+ kez okundu.
 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM MASADA KALDI

Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak: Bakan Işıkhan'dan Çarpıcı Açıklama
Türkiye'de çalışma ve sosyal güvenlik politikalarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önceki gün yaptığı açıklamada, mevcut asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu. Hükümetin ekonomik göstergelerinin olumlu seyrettiğini belirten Bakan Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayında taraflarla bir araya geleceklerini açıkladı. Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde emek örgütleri ve sendikalar tarafından yapılan yoğun baskılar sonuç vermedi. İşçi temsilcileri, ekonomik koşulların zorluğuna dikkat çekerek asgari ücretin artırılması taleplerini sıkça dile getiriyordu. Ancak Bakan Işıkhan'ın açıklamalarıyla bu beklentilerin karşılanmayacağı netlik kazandı. "ACI REÇETEYİ VATANDAŞA ÇIKARMAYA DEVAM EDİYORLAR"  Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında yapılan görüşmelerde, asgari ücrete ara zam talebinin masada kaldığı anlaşıldı. Karatepe, görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada, hükümetin ekonomik politikalarında bir değişiklik gözlemediğini ve vatandaşa "acı reçete" uygulayan anlayışlarında bir iyileşme olmadığını belirtti. Bu gelişmeler, Türkiye'nin ekonomik istikrarını koruma çabaları ve sosyal güvenlik politikalarının geleceği hakkında çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Kamuoyu, Aralık ayındaki asgari ücret belirleme sürecini merakla bekliyor.
Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak: Bakan Işıkhan'dan Çarpıcı Açıklama

Türkiye'de çalışma ve sosyal güvenlik politikalarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önceki gün yaptığı açıklamada, mevcut asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu. Hükümetin ekonomik göstergelerinin olumlu seyrettiğini belirten Bakan Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayında taraflarla bir araya geleceklerini açıkladı. Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde emek örgütleri ve sendikalar tarafından yapılan yoğun baskılar sonuç vermedi. İşçi temsilcileri, ekonomik koşulların zorluğuna dikkat çekerek asgari ücretin artırılması taleplerini sıkça dile getiriyordu. Ancak Bakan Işıkhan'ın açıklamalarıyla bu beklentilerin karşılanmayacağı netlik kazandı.

"ACI REÇETEYİ VATANDAŞA ÇIKARMAYA DEVAM EDİYORLAR" 


Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında yapılan görüşmelerde, asgari ücrete ara zam talebinin masada kaldığı anlaşıldı. Karatepe, görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada, hükümetin ekonomik politikalarında bir değişiklik gözlemediğini ve vatandaşa "acı reçete" uygulayan anlayışlarında bir iyileşme olmadığını belirtti. Bu gelişmeler, Türkiye'nin ekonomik istikrarını koruma çabaları ve sosyal güvenlik politikalarının geleceği hakkında çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Kamuoyu, Aralık ayındaki asgari ücret belirleme sürecini merakla bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.