8 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ İLE BÖLGE EKONOMİSİNE GÜÇ KATACAK

GÜNDEM 22.07.2024 - 08:59, Güncelleme: 22.07.2024 - 08:59 948+ kez okundu.
 

8 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ İLE BÖLGE EKONOMİSİNE GÜÇ KATACAK

Türkiye'nin En Büyük Havacılık Yatırımlarından Biri Daha Hizmete Giriyor: Çukurova Havalimanı 10 Ağustos'ta Açılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bu önemli yatırım, kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avro maliyetle gerçekleştirildi. Ayrıca, bu projeden 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edilecek" dedi. 800 hektar üzerine inşa edilen ve yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm Çukurova Bölgesi'ne hizmet verecek. Bakan Uraloğlu, "Çukurova Havalimanı, Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak, bölgenin ve ülkenin turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu. 3 BİN 500 METRE UZUNLUĞU İLE GENİŞ GÖVDELİ UÇAKLARA UYGUN PİST  CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki piste sahip olan Çukurova Havalimanı, en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceği şekilde tasarlandı. Terminal binası 110 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu bulunuyor. Uraloğlu, Çukurova Havalimanı sayesinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. "Havalimanımız, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük fayda sağlayacak. Bölgedeki işletmelerin uluslararası ticaretteki rolü güçlenecek ve ihracat potansiyelleri artacak" dedi. KARGO HUBI VE ORTADOĞU'YA AÇILAN KAPI  Çukurova Havalimanı, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı olarak konumlanacak ve Orta Doğu'ya açılan kapı olacak. Bakan Uraloğlu, "Kargo trafiğinin ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngörüyoruz. Hava yoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olacak. Yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonu kolaylaşacak" ifadelerini kullandı. Çukurova Havalimanı, Türkiye'nin 2053 hedefleri doğrultusunda aktif havalimanı sayısını 61'e çıkarma planının önemli bir adımı olarak görülüyor.
Türkiye'nin En Büyük Havacılık Yatırımlarından Biri Daha Hizmete Giriyor: Çukurova Havalimanı 10 Ağustos'ta Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bu önemli yatırım, kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avro maliyetle gerçekleştirildi. Ayrıca, bu projeden 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edilecek" dedi. 800 hektar üzerine inşa edilen ve yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm Çukurova Bölgesi'ne hizmet verecek. Bakan Uraloğlu, "Çukurova Havalimanı, Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak, bölgenin ve ülkenin turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.


3 BİN 500 METRE UZUNLUĞU İLE GENİŞ GÖVDELİ UÇAKLARA UYGUN PİST 

CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki piste sahip olan Çukurova Havalimanı, en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceği şekilde tasarlandı. Terminal binası 110 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu bulunuyor. Uraloğlu, Çukurova Havalimanı sayesinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. "Havalimanımız, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük fayda sağlayacak. Bölgedeki işletmelerin uluslararası ticaretteki rolü güçlenecek ve ihracat potansiyelleri artacak" dedi.

KARGO HUBI VE ORTADOĞU'YA AÇILAN KAPI 

Çukurova Havalimanı, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı olarak konumlanacak ve Orta Doğu'ya açılan kapı olacak. Bakan Uraloğlu, "Kargo trafiğinin ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngörüyoruz. Hava yoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olacak. Yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonu kolaylaşacak" ifadelerini kullandı. Çukurova Havalimanı, Türkiye'nin 2053 hedefleri doğrultusunda aktif havalimanı sayısını 61'e çıkarma planının önemli bir adımı olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.