ADANA ALADAĞ'DA 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM PANİK YARATTI

GÜNDEM 22.07.2024 - 09:09, Güncelleme: 22.07.2024 - 09:09 1010+ kez okundu.
 

ADANA ALADAĞ'DA 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM PANİK YARATTI

Türkiye'de Arka Arkaya Yaşanan Depremler Korkutuyor: Adana ve Akdeniz Sarsıldı!!
Türkiye’de son günlerde meydana gelen depremler, halkı endişelendirmeye devam ediyor. Adana’nın Aladağ ilçesinde dün sabah erken saatlerde bir sarsıntı yaşandı. Saat 05.55’te meydana gelen deprem, 4.1 büyüklüğünde olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi, bu sarsıntının büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Deprem, yerin 9.26 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı kısa süreli korku ve paniğe yol açarken, şans eseri can ve mal kaybı yaşanmadı. Yetkililer, bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. AKDENİZ'DE GİRİT ADASI AÇIKLARINDA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM  Aynı gün, Akdeniz’de Girit Adası açıklarında bir diğer önemli sarsıntı yaşandı. Saat 07.01 sıralarında meydana gelen bu deprem, 5 büyüklüğünde olarak ölçüldü. Depremin derinliği ise 15 kilometre olarak belirlendi. Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin ardından hızlı bir şekilde açıklama yaptı. Akdeniz’deki bu büyük sarsıntının ardından herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi, ancak bölgede artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. DEPREM UZMANINDAN UYARILAR: MARMARA VE DOĞU ANADOLU FAYI TEHLİKEDE  Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Deprem Uzmanı Melih Baki, geçtiğimiz günlerde önemli uyarılarda bulunmuştu. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl, Tunceli ve Van bölgelerini kapsayan Doğu Anadolu fay hattında 5.6 ya da 6.1 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini açıklamıştı. Baki, “Hatay’daki blok oturdu ama Kahramanmaraş’taki ikinci blok yerine oturmadı. Bu durum o bölge için büyük risk taşıyor” şeklinde değerlendirme yapmıştı. Ayrıca, Marmara Bölgesi'nde de sıkıntılı bir sürecin başladığını belirten Baki, bu bölgedeki artan deprem hareketliliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.
Türkiye'de Arka Arkaya Yaşanan Depremler Korkutuyor: Adana ve Akdeniz Sarsıldı!!

Türkiye’de son günlerde meydana gelen depremler, halkı endişelendirmeye devam ediyor. Adana’nın Aladağ ilçesinde dün sabah erken saatlerde bir sarsıntı yaşandı. Saat 05.55’te meydana gelen deprem, 4.1 büyüklüğünde olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi, bu sarsıntının büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Deprem, yerin 9.26 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı kısa süreli korku ve paniğe yol açarken, şans eseri can ve mal kaybı yaşanmadı. Yetkililer, bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

AKDENİZ'DE GİRİT ADASI AÇIKLARINDA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM 

Aynı gün, Akdeniz’de Girit Adası açıklarında bir diğer önemli sarsıntı yaşandı. Saat 07.01 sıralarında meydana gelen bu deprem, 5 büyüklüğünde olarak ölçüldü. Depremin derinliği ise 15 kilometre olarak belirlendi. Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin ardından hızlı bir şekilde açıklama yaptı. Akdeniz’deki bu büyük sarsıntının ardından herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi, ancak bölgede artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

DEPREM UZMANINDAN UYARILAR: MARMARA VE DOĞU ANADOLU FAYI TEHLİKEDE 

Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Deprem Uzmanı Melih Baki, geçtiğimiz günlerde önemli uyarılarda bulunmuştu. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl, Tunceli ve Van bölgelerini kapsayan Doğu Anadolu fay hattında 5.6 ya da 6.1 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini açıklamıştı. Baki, “Hatay’daki blok oturdu ama Kahramanmaraş’taki ikinci blok yerine oturmadı. Bu durum o bölge için büyük risk taşıyor” şeklinde değerlendirme yapmıştı. Ayrıca, Marmara Bölgesi'nde de sıkıntılı bir sürecin başladığını belirten Baki, bu bölgedeki artan deprem hareketliliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.