Orman gönüllülerine yangın eğitimleri sürüyor

GÜNDEM 16.08.2024 - 13:05, Güncelleme: 16.08.2024 - 13:05 2472+ kez okundu.
 

Orman gönüllülerine yangın eğitimleri sürüyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde, Adana’da bulunan off-road, motokros, atv ve doğa sporu yapan vatandaşların eğitimlerini tamamlayarak, Yeşil Vatan savunma seferberliğinde yangın gönüllüsü olarak yer aldıkları bildirildi.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesindeki bilgilere göre, eğitimde, katılımcılara orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangın öncesi, yangın sonrası, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ile iş güvenliği konularında bilgiler aktarıldı. Bölge Müdürü Tahsin Etli eğitimin önemine vurgu yaparak, olası orman yangınlarıyla mücadelede yer ekiplerine katılacak ve destek olacak yangın gönüllüsü vatandaşların eğitimlerinin devam edeceği belirtti. SANAL YANGIN TATBİKATI Bu arada, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nce, tüm İşletme Müdürlüklerinin katılımıyla sanal yangın tatbikatı yapıldı. Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, bu mental tatbikatın orman yangınlarıyla mücadelede teknik personelin mental olarak hazır olması, doğru ve süratli planlama, sevk ve idare, müdahale unsurlarının birlikte kullanılabilmesi kabiliyetlerin ekip halinde uyumlu olması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti. Tatbikat sonrası Bölge Müdürü Etli başkanlığında, bölge müdür yardımcıları, şube ve işletme müdürlerinin katılımıyla değerlendirme ve planlama toplantısı düzenlenerek program sona erdi.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde, Adana’da bulunan off-road, motokros, atv ve doğa sporu yapan vatandaşların eğitimlerini tamamlayarak, Yeşil Vatan savunma seferberliğinde yangın gönüllüsü olarak yer aldıkları bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesindeki bilgilere göre, eğitimde, katılımcılara orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangın öncesi, yangın sonrası, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ile iş güvenliği konularında bilgiler aktarıldı. Bölge Müdürü Tahsin Etli eğitimin önemine vurgu yaparak, olası orman yangınlarıyla mücadelede yer ekiplerine katılacak ve destek olacak yangın gönüllüsü vatandaşların eğitimlerinin devam edeceği belirtti.
SANAL YANGIN TATBİKATI
Bu arada, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nce, tüm İşletme Müdürlüklerinin katılımıyla sanal yangın tatbikatı yapıldı. Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, bu mental tatbikatın orman yangınlarıyla mücadelede teknik personelin mental olarak hazır olması, doğru ve süratli planlama, sevk ve idare, müdahale unsurlarının birlikte kullanılabilmesi kabiliyetlerin ekip halinde uyumlu olması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Tatbikat sonrası Bölge Müdürü Etli başkanlığında, bölge müdür yardımcıları, şube ve işletme müdürlerinin katılımıyla değerlendirme ve planlama toplantısı düzenlenerek program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.