"ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

GÜNDEM 21.08.2024 - 17:27, Güncelleme: 21.08.2024 - 17:27 2280+ kez okundu.
 

"ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Açıklama: Türkiye’nin En Büyük Mitingine Hazırlık Başladı!
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ücretli çalışanların alım gücündeki büyük düşüşe dikkat çekerek, hükümete sert bir uyarıda bulundu. “Taleplerimize kulak verilmezse, Türkiye’nin 81 ilinde bu sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz,” diyen Atalay, büyük bir miting hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. TÜRK-İŞ’in il ve bölge temsilciliklerinin Türkiye genelinde ortak basın açıklaması yapmadan önce konfederasyon genel merkezi önünde toplanan işçilere hitap eden Atalay, 1 milyon 400 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olduklarını belirtti. “Biz sadece sendikalı işçileri değil, tüm çalışanları ve ailelerini temsil ediyoruz. Toplumun geniş bir kesimi bizlerle birlikte,” ifadelerini kullandı. “SON 30 YILIN EN AĞIR EKONOMİK KRİZİ” Atalay, ülkenin son 30 yıldaki en ağır ekonomik koşullarını yaşadığını vurgulayarak, “Bu kriz, başta işçiler olmak üzere geniş bir toplumu etkiledi. Bugün emekliler 12 bin 500 liraya, asgari ücretliler ise 17 bin liraya geçinmeye çalışıyor. Kamu ve özel sektördeki işçilerin ücretleri de bu seviyelerde,” dedi. Vergi adaleti konusunda da sert konuşan Atalay, “İşçiler ocak ayında aldıkları maaşlarını nisan ayında, nisan ayında aldıklarını ise temmuz ayında alabiliyor. 30 bin lira ücretin 4 bin lirası vergiye gidiyor. Böyle bir sistem hiçbir ülkede yok,” diyerek, mevcut durumun adaletsizliğine dikkat çekti. “BÜYÜK MİTİNGLER YOLDA” Atalay, taleplerinin karşılanmaması durumunda büyük eylemlere başlayacaklarını belirtti. “26 Ağustos’ta Çerkezköy’de, 3 Eylül’de Zonguldak’ta miting yapacağız. Meclis açıldıktan sonra Ankara’da Türkiye’nin en büyük mitingini yapacağız,” dedi. Kamu Çerçeve Protokolü’ne ek protokol yapılması, taşeron işçilerin kadroya alınması ve vergi adaletinin sağlanması gibi taleplerin altını çizen Atalay, “Taleplerimize cevap verilmezse, sesimizi her yerde duyurmaya devam edeceğiz. İşçiler ve emekliler için adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek,” diyerek, hükümete çağrıda bulundu.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Açıklama: Türkiye’nin En Büyük Mitingine Hazırlık Başladı!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ücretli çalışanların alım gücündeki büyük düşüşe dikkat çekerek, hükümete sert bir uyarıda bulundu. “Taleplerimize kulak verilmezse, Türkiye’nin 81 ilinde bu sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz,” diyen Atalay, büyük bir miting hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. TÜRK-İŞ’in il ve bölge temsilciliklerinin Türkiye genelinde ortak basın açıklaması yapmadan önce konfederasyon genel merkezi önünde toplanan işçilere hitap eden Atalay, 1 milyon 400 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olduklarını belirtti. “Biz sadece sendikalı işçileri değil, tüm çalışanları ve ailelerini temsil ediyoruz. Toplumun geniş bir kesimi bizlerle birlikte,” ifadelerini kullandı.

“SON 30 YILIN EN AĞIR EKONOMİK KRİZİ”

Atalay, ülkenin son 30 yıldaki en ağır ekonomik koşullarını yaşadığını vurgulayarak, “Bu kriz, başta işçiler olmak üzere geniş bir toplumu etkiledi. Bugün emekliler 12 bin 500 liraya, asgari ücretliler ise 17 bin liraya geçinmeye çalışıyor. Kamu ve özel sektördeki işçilerin ücretleri de bu seviyelerde,” dedi. Vergi adaleti konusunda da sert konuşan Atalay, “İşçiler ocak ayında aldıkları maaşlarını nisan ayında, nisan ayında aldıklarını ise temmuz ayında alabiliyor. 30 bin lira ücretin 4 bin lirası vergiye gidiyor. Böyle bir sistem hiçbir ülkede yok,” diyerek, mevcut durumun adaletsizliğine dikkat çekti.


“BÜYÜK MİTİNGLER YOLDA”

Atalay, taleplerinin karşılanmaması durumunda büyük eylemlere başlayacaklarını belirtti. “26 Ağustos’ta Çerkezköy’de, 3 Eylül’de Zonguldak’ta miting yapacağız. Meclis açıldıktan sonra Ankara’da Türkiye’nin en büyük mitingini yapacağız,” dedi. Kamu Çerçeve Protokolü’ne ek protokol yapılması, taşeron işçilerin kadroya alınması ve vergi adaletinin sağlanması gibi taleplerin altını çizen Atalay, “Taleplerimize cevap verilmezse, sesimizi her yerde duyurmaya devam edeceğiz. İşçiler ve emekliler için adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek,” diyerek, hükümete çağrıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.