ADANA'DA 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM FIRSATI

GÜNDEM 02.09.2024 - 11:09, Güncelleme: 02.09.2024 - 11:09 2435+ kez okundu.
 

ADANA'DA 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM FIRSATI

Türkiye'nin ve Avrupa'nın İlk Su Ürünleri Projesi Adana'da: Yılda 60 Bin Ton Su Ürünü Üretimi ve 250 Milyon Dolar İhracat Hedefi!
Adana’nın Karataş ilçesi, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük su ürünleri tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapacak. 6 bin 337 dekar alana inşa edilecek Karataş Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), ülkenin tarım ve sanayi alanındaki devrim niteliğindeki projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Karataş TDİOSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, yılda 60 bin ton su ürünü üretilecek. Çipura, levrek, granyöz, lahoz gibi yerli türlerin yanı sıra, egzotik yabancı türler de üretilecek. Bu dev proje, yıllık 250 milyon dolarlık ihracat geliri hedefliyor ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacak. Ayrıca, 350 milyon dolarlık bir hasıla beklentisiyle bu bölgede üretim yapılarak, Türkiye'nin uluslararası alandaki rekabet gücü artırılacak. KADIN AĞIRLIKLI İSTİHDAM HEDEFİ Proje, 5 bin kişiye iş imkânı sunacak. İş gücünün büyük bir kısmı kadınlardan oluşacak, bu da bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik edecek. Tarla balıkçılığı ve kapalı devre üretim sistemleriyle, hem tatlı su hem de tuzlu su balıkları ve kabuklu deniz ürünleri yetiştirilecek. TDİOSB, çevre dostu ve sıfır atık projeleriyle dikkat çekiyor. 20 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali, bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca, ileri arıtma tesisleriyle su ve atık yönetimi konusunda yenilikçi çözümler uygulanacak. Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmaları için 665 milyon lira yatırım yapılacak.  ÇEVRE DOSTU ÜRETİM GERÇEKLEŞECEK Bu projede, topraksız tarım teknikleri kullanılacak ve modern seralar kurulacak.  Seralarda düşük ilaç ve gübre kullanımıyla çevre dostu üretim gerçekleştirilecek. Karataş TDİOSB, Türkiye'nin tarım ve sanayi hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunurken, ulusal ve uluslararası yatırımcılar için cazip bir merkez haline gelecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği bu dev proje, Adana'nın ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Sonuç olarak, Karataş'taki bu iddialı yatırım, Türkiye'nin su ürünleri sektöründe devrim yaratacak, çevre dostu ve sürdürülebilir üretim yöntemleriyle hem ekonomik hem de ekolojik dengeyi gözeten örnek bir projeye dönüşecek.
Türkiye'nin ve Avrupa'nın İlk Su Ürünleri Projesi Adana'da: Yılda 60 Bin Ton Su Ürünü Üretimi ve 250 Milyon Dolar İhracat Hedefi!

Adana’nın Karataş ilçesi, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük su ürünleri tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapacak. 6 bin 337 dekar alana inşa edilecek Karataş Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), ülkenin tarım ve sanayi alanındaki devrim niteliğindeki projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Karataş TDİOSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, yılda 60 bin ton su ürünü üretilecek. Çipura, levrek, granyöz, lahoz gibi yerli türlerin yanı sıra, egzotik yabancı türler de üretilecek. Bu dev proje, yıllık 250 milyon dolarlık ihracat geliri hedefliyor ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacak. Ayrıca, 350 milyon dolarlık bir hasıla beklentisiyle bu bölgede üretim yapılarak, Türkiye'nin uluslararası alandaki rekabet gücü artırılacak.

KADIN AĞIRLIKLI İSTİHDAM HEDEFİ

Proje, 5 bin kişiye iş imkânı sunacak. İş gücünün büyük bir kısmı kadınlardan oluşacak, bu da bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik edecek. Tarla balıkçılığı ve kapalı devre üretim sistemleriyle, hem tatlı su hem de tuzlu su balıkları ve kabuklu deniz ürünleri yetiştirilecek. TDİOSB, çevre dostu ve sıfır atık projeleriyle dikkat çekiyor. 20 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali, bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca, ileri arıtma tesisleriyle su ve atık yönetimi konusunda yenilikçi çözümler uygulanacak. Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmaları için 665 milyon lira yatırım yapılacak. 

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM GERÇEKLEŞECEK

Bu projede, topraksız tarım teknikleri kullanılacak ve modern seralar kurulacak.  Seralarda düşük ilaç ve gübre kullanımıyla çevre dostu üretim gerçekleştirilecek. Karataş TDİOSB, Türkiye'nin tarım ve sanayi hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunurken, ulusal ve uluslararası yatırımcılar için cazip bir merkez haline gelecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği bu dev proje, Adana'nın ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Sonuç olarak, Karataş'taki bu iddialı yatırım, Türkiye'nin su ürünleri sektöründe devrim yaratacak, çevre dostu ve sürdürülebilir üretim yöntemleriyle hem ekonomik hem de ekolojik dengeyi gözeten örnek bir projeye dönüşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.