ASİM’den okul kantinlerinde İsrail ürünlerine boykot

GÜNDEM 10.09.2024 - 13:22, Güncelleme: 10.09.2024 - 13:22 2296+ kez okundu.
 

ASİM’den okul kantinlerinde İsrail ürünlerine boykot

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal sorunların çözümünde kritik bir rol üstlendiğini dile getirdi.
Eylül ayı toplantısını gerçekleştiren ASİM toplantısında yeni eğitim ve öğretim yılının bir değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi. Toplantıda gençlik üzerine yapılacak faaliyetler istişare edilirken özellikle ateizm, deizm ve gençleri ve toplumu olumsuz etkileyen diğer akımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındığı ayrıca, okul kantinlerinde İsrail işgal güçlerine destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması yönünde bir çağrı yapıldığı ifade edildi. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Başkan Eraslan, İsrail işgal güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana 50 bine yakın insanı katlettiğini, 100 bine yakın insanın ise katliamlar sırasında yaralandığını hatırlattı. Eraslan; "Bu soykırıma, bu vahşete vicdan sahibi hiçbir insan ortak olamaz. İsrail’de faaliyet gösteren firmaların ve Siyonist İsrail işgal rejimine açıkça destek veren firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması için çağrıda bulunuyoruz. Bunun için yasal alt yapı olmasına da gerek yok. Herkes vicdanının sesini dinleyerek sorumluluk alanı çerçevesinde hareket ederse eminim ki hiçbir okul kantininde İsrail’e destek veren firmaların ürünleri satılamaz. Bu hem toplumsal duyarlılık açısından önemli hem de bir mazlumun daha katledilmemesi, yaşlı, hasta insanların, kadınların, çocukların öldürülmemesi ve daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.  Toplantı sonunda, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de ülke ve dünya gündemine dair görüşlerini dile getirdi. Toplantı yapılan duaların ve birlikte çektirilen fotoğrafların ardından sona erdi.
Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal sorunların çözümünde kritik bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Eylül ayı toplantısını gerçekleştiren ASİM toplantısında yeni eğitim ve öğretim yılının bir değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi. Toplantıda gençlik üzerine yapılacak faaliyetler istişare edilirken özellikle ateizm, deizm ve gençleri ve toplumu olumsuz etkileyen diğer akımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındığı ayrıca, okul kantinlerinde İsrail işgal güçlerine destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması yönünde bir çağrı yapıldığı ifade edildi.
Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Başkan Eraslan, İsrail işgal güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana 50 bine yakın insanı katlettiğini, 100 bine yakın insanın ise katliamlar sırasında yaralandığını hatırlattı. Eraslan; "Bu soykırıma, bu vahşete vicdan sahibi hiçbir insan ortak olamaz. İsrail’de faaliyet gösteren firmaların ve Siyonist İsrail işgal rejimine açıkça destek veren firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması için çağrıda bulunuyoruz. Bunun için yasal alt yapı olmasına da gerek yok. Herkes vicdanının sesini dinleyerek sorumluluk alanı çerçevesinde hareket ederse eminim ki hiçbir okul kantininde İsrail’e destek veren firmaların ürünleri satılamaz. Bu hem toplumsal duyarlılık açısından önemli hem de bir mazlumun daha katledilmemesi, yaşlı, hasta insanların, kadınların, çocukların öldürülmemesi ve daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı. 
Toplantı sonunda, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de ülke ve dünya gündemine dair görüşlerini dile getirdi. Toplantı yapılan duaların ve birlikte çektirilen fotoğrafların ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.