"AKILLI KAVŞAK, AKILLARA ZARAR"

GÜNDEM 02.10.2024 - 16:26, Güncelleme: 02.10.2024 - 16:28 4272 kez okundu.
 

"AKILLI KAVŞAK, AKILLARA ZARAR"

Adana'daki "Akıllı Kavşak" Projesi Trafik Kaosuna Neden Oluyor!
Adana Şehir Hastanesi civarında inşa edilen “akıllı kavşak” projesi, birçok vatandaşın hayatını olumsuz etkileyen bir sorun haline geldi. Sürücüler ve yayalar, karşıdan karşıya geçmek için adeta Survivor yarışması verir gibi mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bir vatandaş, “Burası akıllı kavşak değil, tam tersine akıllara zarar bir kavşak oldu. Karşıya geçerken artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Önceden ışıklar ve yaya geçitleri vardı, şimdi hiçbir şey yok. Gidişat pek de iyi değil,” şeklinde görüş belirtiyor. "KAZALARDA BÜYÜK ARTIŞ YAŞANIYOR" Vatandaşlar projenin uygulamaya girdiğinden bu yana, bölgedeki kaza sayısında gözle görülür bir artış olduğunu iddia ediyor. vatandaşlar, “Burada her gün kazalar oluyor. Geçen gün bir araba, yayaların olduğu yerden hızla geçti. Burada eski sistemde, yani trafik ışıkları varken bu kadar kaza olmuyordu. Şimdi akıllı kavşak diye bir şey var ama bu sadece kafamızı karıştırıyor,” diye tepki gösteriyor.  "BU KAVŞAKTAN GEÇERKEN HERGÜN DUÂ EDİYORUZ" Adana Eski Tabip Odası Başkanı ve Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Selahattin Menteş, bu durumu eleştiren bir video çekerek, “Her gün bu kavşaktan geçerken kaza yapmadan geçmeyi umuyoruz. İnsan işe giderken, burada kaza yapmadan geçmek için dua ediyor. Durumun ciddiyeti artık göz ardı edilemez. Bu kavşak, insan hayatını tehdit ediyor,” diyerek yaşanan tehlikeleri vurguluyor. "ARAÇ KUYRUKLARI UZAYIP GİDİYOR" Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, kavşakta yaşanan trafik sıkışıklığının büyük bir sorun haline geldiğini belirten vatandaşlar, “Yoğun saatlerde buradan geçmek neredeyse imkansız. Araç kuyrukları uzayıp gidiyor. Hiçbir şey ilerlemiyor. Bu kavşak yüzünden her gün işe geç kalıyorum,” diyor. Başka bir sürücü, “Zaman kaybı yaşıyoruz. Çocuklarımızı okula yetiştiremiyoruz. Buradaki trafik sıkışıklığı bizi çileden çıkarıyor. Yetkililer bu durumu çözmeli,” şeklinde ekliyor. "HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK" Vatandaşlar, trafiği rahatlatmak için uygulanan akıllı kavşak sistemi ile birlikte, trafik ışıklarının kaldırılmasının, bölgedeki güvenliği ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade ederek,“Önceden güvenli bir geçiş vardı, şimdi ise herkes kendi başının çaresine bakıyor. Çocuklar bu kavşaktan geçerken korkuyor. Burası sadece araçlar için değil, yayalar için de bir tehlike,” diyen bir vatandaş, eski sistemin daha güvenli olduğunu vurguluyor.
Adana'daki "Akıllı Kavşak" Projesi Trafik Kaosuna Neden Oluyor!

Adana Şehir Hastanesi civarında inşa edilen “akıllı kavşak” projesi, birçok vatandaşın hayatını olumsuz etkileyen bir sorun haline geldi. Sürücüler ve yayalar, karşıdan karşıya geçmek için adeta Survivor yarışması verir gibi mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bir vatandaş, “Burası akıllı kavşak değil, tam tersine akıllara zarar bir kavşak oldu. Karşıya geçerken artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Önceden ışıklar ve yaya geçitleri vardı, şimdi hiçbir şey yok. Gidişat pek de iyi değil,” şeklinde görüş belirtiyor.

"KAZALARDA BÜYÜK ARTIŞ YAŞANIYOR"

Vatandaşlar projenin uygulamaya girdiğinden bu yana, bölgedeki kaza sayısında gözle görülür bir artış olduğunu iddia ediyor. vatandaşlar, “Burada her gün kazalar oluyor. Geçen gün bir araba, yayaların olduğu yerden hızla geçti. Burada eski sistemde, yani trafik ışıkları varken bu kadar kaza olmuyordu. Şimdi akıllı kavşak diye bir şey var ama bu sadece kafamızı karıştırıyor,” diye tepki gösteriyor. 

"BU KAVŞAKTAN GEÇERKEN HERGÜN DUÂ EDİYORUZ"

Adana Eski Tabip Odası Başkanı ve Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Selahattin Menteş, bu durumu eleştiren bir video çekerek, “Her gün bu kavşaktan geçerken kaza yapmadan geçmeyi umuyoruz. İnsan işe giderken, burada kaza yapmadan geçmek için dua ediyor. Durumun ciddiyeti artık göz ardı edilemez. Bu kavşak, insan hayatını tehdit ediyor,” diyerek yaşanan tehlikeleri vurguluyor.

"ARAÇ KUYRUKLARI UZAYIP GİDİYOR"

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, kavşakta yaşanan trafik sıkışıklığının büyük bir sorun haline geldiğini belirten vatandaşlar, “Yoğun saatlerde buradan geçmek neredeyse imkansız. Araç kuyrukları uzayıp gidiyor. Hiçbir şey ilerlemiyor. Bu kavşak yüzünden her gün işe geç kalıyorum,” diyor. Başka bir sürücü, “Zaman kaybı yaşıyoruz. Çocuklarımızı okula yetiştiremiyoruz. Buradaki trafik sıkışıklığı bizi çileden çıkarıyor. Yetkililer bu durumu çözmeli,” şeklinde ekliyor.

"HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK"

Vatandaşlar, trafiği rahatlatmak için uygulanan akıllı kavşak sistemi ile birlikte, trafik ışıklarının kaldırılmasının, bölgedeki güvenliği ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade ederek,“Önceden güvenli bir geçiş vardı, şimdi ise herkes kendi başının çaresine bakıyor. Çocuklar bu kavşaktan geçerken korkuyor. Burası sadece araçlar için değil, yayalar için de bir tehlike,” diyen bir vatandaş, eski sistemin daha güvenli olduğunu vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.