"CUMHURİYETİMİZE VE ANAYASAL DÜZENİMİZE DOĞRUDAN SALDIRIYOR"

GÜNDEM 15.10.2024 - 13:30, Güncelleme: 15.10.2024 - 13:30 1760 kez okundu.
 

"CUMHURİYETİMİZE VE ANAYASAL DÜZENİMİZE DOĞRUDAN SALDIRIYOR"

Eğitim-İş'ten Numan Kurtulmuş'a Suç Duyurusu:"Cumhuriyeti Hedef Aldı"
Eğitim-İş, Adana’da gerçekleştirilen geniş katılımlı basın açıklamasıyla Numan Kurtulmuş hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika üyeleri, Kurtulmuş’un Anayasa’ya yönelik tehditkar açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkma kararlılıklarını vurguladı. Eğitim-İş Adana 1 ve 2 No’lu Şubeleri, Kurtulmuş’un “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair sözlerini kesin bir dille kınadı. Basın açıklamasını yapan Sema Akgün, “Kurtulmuş’un açıklamaları, Cumhuriyetimize ve anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır. Bu tür ifadeler, ülkemizin temellerini sarsmayı hedefliyor” dedi. "ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINA YAPILAN BİR SALDIRIDIR" Akgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin yok sayılmasına karşı duracaklarını belirterek, “Cumhuriyetin kazanımlarını hedef alan her girişim, halkın iradesine ve ülkemizin bağımsızlığına yapılan bir saldırıdır. Bu durum, sadece hukuki değil, toplumsal bir ihanet anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. Eğitim-İş, Anayasa’nın 4. maddesine atıfta bulunarak, “Bu madde, ülkemizin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alıyor. Değişmez ilkelerin tartışmaya açılması, devrim niteliğinde bir ihanet olarak değerlendirilmelidir” açıklamasında bulundu. "CUMHURİYET BU TOPRAKLARDA SONSUZA DEK YAŞAYACAK" Akgün, Cumhuriyetin ruhunun sarsılmasına yönelik bu tür girişimlerin, “şahsım devleti” anlayışının bir yansıması olduğunu vurguladı. “Bugün bu sistemin güncel adı ‘şahsım devletidir!’ Cumhuriyet, bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır” diyerek, Cumhuriyetin değerlerine olan inançlarını yineledi. Eğitim-İş, tüm Türkiye’de Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı suç duyurusu dilekçelerini vermeye ve basın açıklamaları yapmaya devam edeceğini açıkladı. “Cumhuriyetin temel ilkelerini savunmak için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığımızı korumaktan asla geri durmayacağız” diyen Akgün, sendikanın kararlılığını ortaya koydu.
Eğitim-İş'ten Numan Kurtulmuş'a Suç Duyurusu:"Cumhuriyeti Hedef Aldı"

Eğitim-İş, Adana’da gerçekleştirilen geniş katılımlı basın açıklamasıyla Numan Kurtulmuş hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika üyeleri, Kurtulmuş’un Anayasa’ya yönelik tehditkar açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkma kararlılıklarını vurguladı. Eğitim-İş Adana 1 ve 2 No’lu Şubeleri, Kurtulmuş’un “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair sözlerini kesin bir dille kınadı. Basın açıklamasını yapan Sema Akgün, “Kurtulmuş’un açıklamaları, Cumhuriyetimize ve anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır. Bu tür ifadeler, ülkemizin temellerini sarsmayı hedefliyor” dedi.


"ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINA YAPILAN BİR SALDIRIDIR"

Akgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin yok sayılmasına karşı duracaklarını belirterek, “Cumhuriyetin kazanımlarını hedef alan her girişim, halkın iradesine ve ülkemizin bağımsızlığına yapılan bir saldırıdır. Bu durum, sadece hukuki değil, toplumsal bir ihanet anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. Eğitim-İş, Anayasa’nın 4. maddesine atıfta bulunarak, “Bu madde, ülkemizin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alıyor. Değişmez ilkelerin tartışmaya açılması, devrim niteliğinde bir ihanet olarak değerlendirilmelidir” açıklamasında bulundu.

"CUMHURİYET BU TOPRAKLARDA SONSUZA DEK YAŞAYACAK"

Akgün, Cumhuriyetin ruhunun sarsılmasına yönelik bu tür girişimlerin, “şahsım devleti” anlayışının bir yansıması olduğunu vurguladı. “Bugün bu sistemin güncel adı ‘şahsım devletidir!’ Cumhuriyet, bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır” diyerek, Cumhuriyetin değerlerine olan inançlarını yineledi. Eğitim-İş, tüm Türkiye’de Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı suç duyurusu dilekçelerini vermeye ve basın açıklamaları yapmaya devam edeceğini açıkladı. “Cumhuriyetin temel ilkelerini savunmak için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığımızı korumaktan asla geri durmayacağız” diyen Akgün, sendikanın kararlılığını ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.