“Bağımsız Türk yargısına inanıyoruz”

GÜNDEM 19.10.2024 - 12:44, Güncelleme: 19.10.2024 - 12:44 2819 kez okundu.
 

“Bağımsız Türk yargısına inanıyoruz”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in görevden alınmasına tepki gösterdi.
“Bağımsız Türk yargısına inanıyoruz” denilen ÇGC Yönetim Kurulu açıklamasında şunlara yer verildi: “Türk Spor Basını’nın çatı örgütü olan ve demokratik bir ortamda yapılan genel kurulla birlikte üyelerin iradeleriyle işbaşına gelen Oğuz Tongsir’in görevden alınarak kayyım atanması, demokrasimize vurulmuş bir darbedir. Yapılan bu haksızlığın bizzat Bağımsız Türk yargısı tarafından düzeltileceğine olan inancımız tamdır.  Oğuz Tongsir başta olmak üzere TSYD’nin saygın üyelerinin birlik ve beraberlik içerisinde, bu süreci daha da güçlenerek aşacağına inanıyoruz. Seçimle gelen yönetimlerin seçimle gitmesi gerektiğine olan inancımızla; yargıya intikal etmiş dosyanın bir an önce sonuçlandırılarak; gerçeklerin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. İddia sahipleri iddialarını ispatlamakla mükelleftir… Bağımsız Türk yargısına inanıyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda; Oğuz Tongsir ve TSYD ailesinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz”
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in görevden alınmasına tepki gösterdi.

“Bağımsız Türk yargısına inanıyoruz” denilen ÇGC Yönetim Kurulu açıklamasında şunlara yer verildi:
“Türk Spor Basını’nın çatı örgütü olan ve demokratik bir ortamda yapılan genel kurulla birlikte üyelerin iradeleriyle işbaşına gelen Oğuz Tongsir’in görevden alınarak kayyım atanması, demokrasimize vurulmuş bir darbedir. Yapılan bu haksızlığın bizzat Bağımsız Türk yargısı tarafından düzeltileceğine olan inancımız tamdır. 
Oğuz Tongsir başta olmak üzere TSYD’nin saygın üyelerinin birlik ve beraberlik içerisinde, bu süreci daha da güçlenerek aşacağına inanıyoruz. Seçimle gelen yönetimlerin seçimle gitmesi gerektiğine olan inancımızla; yargıya intikal etmiş dosyanın bir an önce sonuçlandırılarak; gerçeklerin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. İddia sahipleri iddialarını ispatlamakla mükelleftir… Bağımsız Türk yargısına inanıyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda; Oğuz Tongsir ve TSYD ailesinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.