23 BİN KURUMDA DENETİMLER BAŞLADI

GÜNDEM 22.10.2024 - 14:11, Güncelleme: 22.10.2024 - 14:11 764 kez okundu.
 

23 BİN KURUMDA DENETİMLER BAŞLADI

Adana'da Okul, Yurt, Etüt Merkezi Yemekhane Ve Kantinleri Denetleniyor!
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla okul, yurt ve etüt merkezlerinin yemekhane ile kantinlerinde denetimlere katıldı. Kökçüoğlu, sağlıklı gıdanın toplumun her kesiminin hakkı olduğunu vurguladı.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt ve etüt merkezinin yemekhane ile kantinlerinde denetim başlattıklarını açıkladı. Denetimlerin iki hafta süreceğini belirten Bakan Yumaklı, "81 ilimizde 8 binden fazla arkadaşımızla bu denetimleri gerçekleştirmiş olacağız" dedi. "GIDA ÜRETİMİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR" Yumaklı, aynı zamanda "İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Tarım ve Su Kaynakları Yönetimi" zirvesine katılarak, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkileri ve sürdürülebilir tarım konularında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yumaklı, dünya nüfusunun 1960 yılındaki 3 milyardan, bugün 8 milyara çıktığını ve önümüzdeki 26 yıl içinde bu sayının 10 milyarın üzerine çıkmasının beklendiğini ifade etti. Nüfus artışına paralel olarak gıda üretiminin de artırılması gerektiğini vurgulayan Yumaklı, FAO verilerine göre 2050 yılında bugünden yüzde 50 daha fazla suya ve yüzde 70 daha fazla gıdaya ihtiyaç olacağını belirtti.
Adana'da Okul, Yurt, Etüt Merkezi Yemekhane Ve Kantinleri Denetleniyor!

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla okul, yurt ve etüt merkezlerinin yemekhane ile kantinlerinde denetimlere katıldı. Kökçüoğlu, sağlıklı gıdanın toplumun her kesiminin hakkı olduğunu vurguladı.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt ve etüt merkezinin yemekhane ile kantinlerinde denetim başlattıklarını açıkladı. Denetimlerin iki hafta süreceğini belirten Bakan Yumaklı, "81 ilimizde 8 binden fazla arkadaşımızla bu denetimleri gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

"GIDA ÜRETİMİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Yumaklı, aynı zamanda "İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Tarım ve Su Kaynakları Yönetimi" zirvesine katılarak, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkileri ve sürdürülebilir tarım konularında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yumaklı, dünya nüfusunun 1960 yılındaki 3 milyardan, bugün 8 milyara çıktığını ve önümüzdeki 26 yıl içinde bu sayının 10 milyarın üzerine çıkmasının beklendiğini ifade etti. Nüfus artışına paralel olarak gıda üretiminin de artırılması gerektiğini vurgulayan Yumaklı, FAO verilerine göre 2050 yılında bugünden yüzde 50 daha fazla suya ve yüzde 70 daha fazla gıdaya ihtiyaç olacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.