"TÜRKİYE'DE 40 MİLYON 30 BİN VATANDAŞ BORÇLU"

EKONOMİ 25.03.2024 - 14:21, Güncelleme: 25.03.2024 - 18:03 1684+ kez okundu.
 

"TÜRKİYE'DE 40 MİLYON 30 BİN VATANDAŞ BORÇLU"

CHP Raporu: Türkiye Ekonomisinde Kritik Durum! "Türkiye’nin Yarısı Bankalara Borçlu"
Kredi faizleri zirve oranlara ulaşsa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da hız kesmedi. Borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu aştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin haftalık ekonomi raporuna göre, Türkiye ekonomisi kritik bir dönemden geçiyor. Bankalara ve diğer tüketici finansman kuruluşlarına bireysel kredi borcu bulunan vatandaşların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 739 bin kişi daha artarak 40 milyon 30 bine ulaştı. Aynı dönemde bankalara kredi kartı borcu bulunan vatandaşların sayısı 2 milyon 636 bin kişi artarak 36 milyon 825'e çıkarken, kredili mevduat borcu bulunanların sayısı da 1 milyon 297 bin artarak 28 milyon 865 bine çıktı. "86 MİLYAR LİRA İCRALIK BORÇ" Merkez Bankası'nın kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının faizinin aylık yüzde 5'e kadar çıkarılmasına izin vermesiyle birlikte tüketici kredisi faizlerinde artış yaşandığı hatırlatıldı. Yılın başından bu yana tüketicilerin bankalara olan borçlarının 245 milyar lira arttığı belirtilirken, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 8 -15 Mart haftasında 2 trilyon 973 milyar liraya ulaştığı kaydedildi. CHP raporuna göre, bankaların icra takibine aldığı alacaklar 54.6 milyar liraya çıktı. Yılbaşından bu yana batık tüketici kredilerinde 9.3 milyar liralık artış gözlendiği ifade edilirken, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunduğu belirtildi. Vatandaşların faiz ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık borcu bulunduğu da raporda yer aldı.
CHP Raporu: Türkiye Ekonomisinde Kritik Durum! "Türkiye’nin Yarısı Bankalara Borçlu"

Kredi faizleri zirve oranlara ulaşsa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da hız kesmedi. Borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu aştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin haftalık ekonomi raporuna göre, Türkiye ekonomisi kritik bir dönemden geçiyor. Bankalara ve diğer tüketici finansman kuruluşlarına bireysel kredi borcu bulunan vatandaşların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 739 bin kişi daha artarak 40 milyon 30 bine ulaştı. Aynı dönemde bankalara kredi kartı borcu bulunan vatandaşların sayısı 2 milyon 636 bin kişi artarak 36 milyon 825'e çıkarken, kredili mevduat borcu bulunanların sayısı da 1 milyon 297 bin artarak 28 milyon 865 bine çıktı.

"86 MİLYAR LİRA İCRALIK BORÇ"

Merkez Bankası'nın kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının faizinin aylık yüzde 5'e kadar çıkarılmasına izin vermesiyle birlikte tüketici kredisi faizlerinde artış yaşandığı hatırlatıldı. Yılın başından bu yana tüketicilerin bankalara olan borçlarının 245 milyar lira arttığı belirtilirken, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 8 -15 Mart haftasında 2 trilyon 973 milyar liraya ulaştığı kaydedildi. CHP raporuna göre, bankaların icra takibine aldığı alacaklar 54.6 milyar liraya çıktı. Yılbaşından bu yana batık tüketici kredilerinde 9.3 milyar liralık artış gözlendiği ifade edilirken, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunduğu belirtildi. Vatandaşların faiz ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık borcu bulunduğu da raporda yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.