"ADANA ŞAMPİYONLAR LİGİ OLACAK"

GÜNDEM 02.08.2024 - 15:59, Güncelleme: 02.08.2024 - 16:00 5508+ kez okundu.
 

"ADANA ŞAMPİYONLAR LİGİ OLACAK"

Teknofest 2024'te Büyük Sürprizler! Adana 'Şampiyonlar Ligi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Teknoloji ve inovasyonun kalbi Teknofest 2024, bu yıl Adana'da düzenlenecek ve pek çok yeni yarışma kategorisiyle dikkat çekecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Teknofest 2024'ün etkinliğinin bu yıl "Şampiyonlar Ligi" niteliğinde olacağını vurguladı. Elvan Kuzucu Hıdır, Teknofest 2024'te nükleer enerji teknolojileri, yapay zeka ve kuantum teknolojileri gibi alanlarda yeni yarışma kategorilerinin eklendiğini belirtti. Hıdır, “Nükleer enerji bildiğiniz üzere çok kıymetli bir alan. Ne kadar teknoloji geliştirirsek geliştirelim, enerji olmadığı takdirde hiçbir kıymeti kalmaz. Bu yüzden enerji alanında bir yarışma düzenlemeye karar verdik,” dedi. Yapay zeka alanında ise T3 AI adı altında Türkiye’nin büyük dil modeli projesinin çalışmalarının devam ettiğini ve bu alanda da yarışmalar düzenleneceğini ifade etti. "TEKNOFES'TİN AMACI GENÇLERİMİZE ÖZGÜVEN İNŞA ETMEK" Teknofest Adana'da savunma sanayii alanında çalışan firmalar yeni ürünlerini sergileyecek. Hıdır, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yürütülen yerli ve milli ürün projelerinin meyvelerini vermeye başladığını ve tüm dünyanın Türkiye'nin bu alandaki gelişmelerini yakından takip ettiğini söyledi.T3 Vakfı'nın gençlere yönelik projelerine de değinen Hıdır, “Teknofest’in en önemli düzenlenme amacı, gençlerimize bir özgüven inşa edebilmekti. Gençlerimizin ‘Biz de yapabiliyoruz’ değil, ‘En iyisini biz yapıyoruz’ diyebilecekleri bir platform sunmak istedik,” dedi. Ayrıca Deneyap teknoloji atölyelerinde gençlerin teknoloji alanında gelişmesi için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.Teknofest’in uluslararası boyutu da hızla genişliyor. Hıdır, Azerbaycan, Kıbrıs ve Kırgızistan gibi kardeş ülkelerde bilim merkezleri kurduklarını belirtti. “ "T3 VAKFI'NIN KAPILARI HERKESE AÇIK" Hıdır konuşmasında: "Hedefimiz bizim için hem Türk dünyasındaki devletlerimiz hem de Balkanlar'da bulunan ülkelerde, Türkiye'de inşa etmiş olduğumuz gibi bir sistem inşa etmek istiyoruz,” dedi. Teknofest 2024 yarışmalarının finalistleri Adana'da buluşacak. Hıdır, Adana’nın bu yıl "Şampiyonlar Ligi" statüsünde olacağını belirtti. “Bu yıl yarışmalarımız Adana'dan önce Antalya Fuar Merkezinde olacak. 5 Eylül ile 8 Eylül tarihleri arasında yarışmalarımız gerçekleşecek. Bu yarışmaların yanı sıra farklı lokasyonlarda da farklı yarışmalarımız olacak. Bu yarışmaların finalistleri Adana'da olacak,” dedi. Elvan Kuzucu Hıdır, T3 Vakfı'nın 7'den 77'ye herkese hitap eden bir ekosistem inşa ettiğini belirtti. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan herkesin vakfa katılabileceğini ve gönüllü olarak başvurabileceğini ifade etti.
Teknofest 2024'te Büyük Sürprizler! Adana 'Şampiyonlar Ligi'ne Ev Sahipliği Yapacak

Teknoloji ve inovasyonun kalbi Teknofest 2024, bu yıl Adana'da düzenlenecek ve pek çok yeni yarışma kategorisiyle dikkat çekecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Teknofest 2024'ün etkinliğinin bu yıl "Şampiyonlar Ligi" niteliğinde olacağını vurguladı. Elvan Kuzucu Hıdır, Teknofest 2024'te nükleer enerji teknolojileri, yapay zeka ve kuantum teknolojileri gibi alanlarda yeni yarışma kategorilerinin eklendiğini belirtti. Hıdır, “Nükleer enerji bildiğiniz üzere çok kıymetli bir alan. Ne kadar teknoloji geliştirirsek geliştirelim, enerji olmadığı takdirde hiçbir kıymeti kalmaz. Bu yüzden enerji alanında bir yarışma düzenlemeye karar verdik,” dedi. Yapay zeka alanında ise T3 AI adı altında Türkiye’nin büyük dil modeli projesinin çalışmalarının devam ettiğini ve bu alanda da yarışmalar düzenleneceğini ifade etti.

"TEKNOFES'TİN AMACI GENÇLERİMİZE ÖZGÜVEN İNŞA ETMEK"

Teknofest Adana'da savunma sanayii alanında çalışan firmalar yeni ürünlerini sergileyecek. Hıdır, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yürütülen yerli ve milli ürün projelerinin meyvelerini vermeye başladığını ve tüm dünyanın Türkiye'nin bu alandaki gelişmelerini yakından takip ettiğini söyledi.T3 Vakfı'nın gençlere yönelik projelerine de değinen Hıdır, “Teknofest’in en önemli düzenlenme amacı, gençlerimize bir özgüven inşa edebilmekti. Gençlerimizin ‘Biz de yapabiliyoruz’ değil, ‘En iyisini biz yapıyoruz’ diyebilecekleri bir platform sunmak istedik,” dedi. Ayrıca Deneyap teknoloji atölyelerinde gençlerin teknoloji alanında gelişmesi için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.Teknofest’in uluslararası boyutu da hızla genişliyor. Hıdır, Azerbaycan, Kıbrıs ve Kırgızistan gibi kardeş ülkelerde bilim merkezleri kurduklarını belirtti. “

"T3 VAKFI'NIN KAPILARI HERKESE AÇIK"

Hıdır konuşmasında: "Hedefimiz bizim için hem Türk dünyasındaki devletlerimiz hem de Balkanlar'da bulunan ülkelerde, Türkiye'de inşa etmiş olduğumuz gibi bir sistem inşa etmek istiyoruz,” dedi. Teknofest 2024 yarışmalarının finalistleri Adana'da buluşacak. Hıdır, Adana’nın bu yıl "Şampiyonlar Ligi" statüsünde olacağını belirtti. “Bu yıl yarışmalarımız Adana'dan önce Antalya Fuar Merkezinde olacak. 5 Eylül ile 8 Eylül tarihleri arasında yarışmalarımız gerçekleşecek. Bu yarışmaların yanı sıra farklı lokasyonlarda da farklı yarışmalarımız olacak. Bu yarışmaların finalistleri Adana'da olacak,” dedi. Elvan Kuzucu Hıdır, T3 Vakfı'nın 7'den 77'ye herkese hitap eden bir ekosistem inşa ettiğini belirtti. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan herkesin vakfa katılabileceğini ve gönüllü olarak başvurabileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.