Balcalı Hastanesi’nde Prematüre Günü etkinliği

GÜNDEM 18.11.2024 - 14:13, Güncelleme: 18.11.2024 - 14:35 1943 kez okundu.
 

Balcalı Hastanesi’nde Prematüre Günü etkinliği

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş, prematüre bebeklerin hayata tutunması için erken doğumun önlenmesine yönelik farkındalık kampanyalarının artırılması gerektiğini vurguladı.
Prematüre bebeklerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken ‘Dünya Prematüre Günü’’ Balcalı Hastanesi’nde kutlandı. Gün boyunca devam eden kutlamalar genç fidanların toprakla buluşturulmasıyla başladı. Prematüre bebekler, aileleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışanları ve Balcalı Hastanesi çalışanları kendileri için ayrılmış alana ağaç dikti. Ardından Yüreğir Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Balcalı Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi birlikte ‘’Prematüre Bebeğin Sorunlarına ve Evde İzlemi’’ne dair bir aile eğitimi düzenledi, bebekler ve aileleri ile pasta kesildi ve kutlama yapıldı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş yaptığı konuşmada prematüre bebeklerin hayata tutunması için erken doğumun önlenmesine yönelik farkındalık kampanyalarının artırılması gerektiğini vurguladı.  Yıldızdaş sözlerine şöyle devam etti: ‘’Adana ili, Yenidoğan bebek sağlığı açısından güçlü bir şehir. Ancak, prematüre doğum oranlarının azaltılması açısından, anne adaylarının düzenli gebelik takibi yaptırması çok önemli. Maalesef her 10 gebelikten biri erken doğumla sonuçlanıyor. Bebek ne kadar erken doğarsa hayati riski de o kadar artıyor. Bazı prematüre bebekler aylarca yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Bu dönemde, Yenidoğan Yoğun Bakım çalışanları ve aile işbirliği çok önemli. Anne sütü ile beslenme prematüre bebekler için çok önemli, bu nedenle anneler anne sütü getirmeleri konusunda desteklenmeli. Yine, taburculuk sonrası bakım da çok önemli” Bugün kutlamalara Prematüre Bebekler Ormanı’na fidan dikerek başladıklarını ifade eden Yıldızdaş, "Umarım bebeklerimizin yaşamı da ağaçlarımızın yaşamı gibi uzun ve sağlıklı olur. Her yıl bu alanda toplanmayı ve büyüyen çocuklarımızın ağaçlarımızın altında koştukları günlere erişmeyi diliyorum’’ dedi. Çukurova Üniversitesi, Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi  Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferda Özlü de prematüre bebeklerin yetkin ellerde bakılması gerektiğini söyledi. Özlü, Adana’nın, ülkemizde sayısı oldukça az olan Yenidoğan uzman sayısı açısından şanslı olduğunu, Balcalı Hastanesi’nde deprem sonrası kuvöz sayısı azalsa da, 33 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile özellikle prematüre bebeklerin tedavisine devam ettiklerini ve aile- hekim-sağlık çalışanlarının işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş, prematüre bebeklerin hayata tutunması için erken doğumun önlenmesine yönelik farkındalık kampanyalarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Prematüre bebeklerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken ‘Dünya Prematüre Günü’’ Balcalı Hastanesi’nde kutlandı. Gün boyunca devam eden kutlamalar genç fidanların toprakla buluşturulmasıyla başladı. Prematüre bebekler, aileleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışanları ve Balcalı Hastanesi çalışanları kendileri için ayrılmış alana ağaç dikti. Ardından Yüreğir Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Balcalı Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi birlikte ‘’Prematüre Bebeğin Sorunlarına ve Evde İzlemi’’ne dair bir aile eğitimi düzenledi, bebekler ve aileleri ile pasta kesildi ve kutlama yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş yaptığı konuşmada prematüre bebeklerin hayata tutunması için erken doğumun önlenmesine yönelik farkındalık kampanyalarının artırılması gerektiğini vurguladı. 
Yıldızdaş sözlerine şöyle devam etti:
‘’Adana ili, Yenidoğan bebek sağlığı açısından güçlü bir şehir. Ancak, prematüre doğum oranlarının azaltılması açısından, anne adaylarının düzenli gebelik takibi yaptırması çok önemli. Maalesef her 10 gebelikten biri erken doğumla sonuçlanıyor. Bebek ne kadar erken doğarsa hayati riski de o kadar artıyor. Bazı prematüre bebekler aylarca yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Bu dönemde, Yenidoğan Yoğun Bakım çalışanları ve aile işbirliği çok önemli. Anne sütü ile beslenme prematüre bebekler için çok önemli, bu nedenle anneler anne sütü getirmeleri konusunda desteklenmeli. Yine, taburculuk sonrası bakım da çok önemli”
Bugün kutlamalara Prematüre Bebekler Ormanı’na fidan dikerek başladıklarını ifade eden Yıldızdaş, "Umarım bebeklerimizin yaşamı da ağaçlarımızın yaşamı gibi uzun ve sağlıklı olur. Her yıl bu alanda toplanmayı ve büyüyen çocuklarımızın ağaçlarımızın altında koştukları günlere erişmeyi diliyorum’’ dedi.

Çukurova Üniversitesi, Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi  Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferda Özlü de prematüre bebeklerin yetkin ellerde bakılması gerektiğini söyledi. Özlü, Adana’nın, ülkemizde sayısı oldukça az olan Yenidoğan uzman sayısı açısından şanslı olduğunu, Balcalı Hastanesi’nde deprem sonrası kuvöz sayısı azalsa da, 33 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile özellikle prematüre bebeklerin tedavisine devam ettiklerini ve aile- hekim-sağlık çalışanlarının işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.