BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM: KONTAK KAPATTILAR

GÜNDEM 08.07.2024 - 10:27, Güncelleme: 08.07.2024 - 10:27 1752+ kez okundu.
 

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM: KONTAK KAPATTILAR

Adana'da Dolmuşçular Kontak Kapattı: "Başkan Mahkemede Görüşeceğiz!"
UKOME' NİN KARARI TEPKİ ÇEKTİ  Adana'da İtimat Kooperatifine bağlı dolmuş şoförleri, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararlara tepki göstermek için dikkat çeken bir eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 25 dolmuş şoförü, belediye binası önünde kontak kapatarak haklarını aramak amacıyla toplandı. Ellerinde "Başkan Mahkemede Görüşeceğiz", "Bir Daha Oy Moy Yok", "Zeydan Başkan Esnafın Arasına Siyaseti Sokma", "Akkapı Hadırlı Kutsal Karalar", "Verdiğin Siyasi Sözlerin Mağduruyuz" yazılı dövizlerle belediye binasına gelen şoförler, UKOME'nin aldığı kararları protesto etti. Şoförler, belediye binası önünde oturarak alınan karara itirazlarını dile getirdi. ŞÖFÖRLERDEN SERT TEPKİ: "BİZDE ONLARIN HATTINA GİRELİM" İddialara göre, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İtimat dolmuşlarının rotasına Akkapı, Özbirlik, Topel, Denizli, Özen ve Cemalpaşa dolmuş hatlarını ekledi. Bu durum, İtimat Kooperatifine bağlı dolmuşçuların tepkisine neden oldu. Şoförler, bu kararın işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Şoförler, 2012-2013 yıllarında da benzer bir durumla karşılaştıklarını ve mahkeme kararıyla güzergahlarının korunduğunu hatırlatarak, şu ifadelerde bulundu:"Bizler çok mağdur olduk. 2012-2013 yıllarında da bu dolmuşlar bizim hattımıza girmiş ve mahkeme kararıyla güzergahımızdan çıkarılmışlardı.Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayız" diye tepki gösterdiler.  "HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ" Dolmuş şöförleri bu durumun , işlerine zarar verdiğini ifade ederek, şunları söyledi. "Eğer onlar bizim hatlarımıza giriyorlarsa, biz de onların hatlarına girelim. Elimizde 112 araç var, biz de bu araçlarla onların güzergahlarına girebiliriz." Yaklaşık 25 dolmuş şoförünün katıldığı eylem, herhangi bir olay yaşanmadan sona erdi. Şoförler, taleplerinin dikkate alınması gerektiğini ve haklarını aramaya devam edeceklerini belirterek, belediye binası önünden ayrıldı. Bu olay, Adana'daki ulaşım sektöründeki gerilimi gözler önüne sererken, taraflar arasında nasıl bir çözüm bulunacağı merakla bekleniyor.
Adana'da Dolmuşçular Kontak Kapattı: "Başkan Mahkemede Görüşeceğiz!"

UKOME' NİN KARARI TEPKİ ÇEKTİ 

Adana'da İtimat Kooperatifine bağlı dolmuş şoförleri, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararlara tepki göstermek için dikkat çeken bir eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 25 dolmuş şoförü, belediye binası önünde kontak kapatarak haklarını aramak amacıyla toplandı. Ellerinde "Başkan Mahkemede Görüşeceğiz", "Bir Daha Oy Moy Yok", "Zeydan Başkan Esnafın Arasına Siyaseti Sokma", "Akkapı Hadırlı Kutsal Karalar", "Verdiğin Siyasi Sözlerin Mağduruyuz" yazılı dövizlerle belediye binasına gelen şoförler, UKOME'nin aldığı kararları protesto etti. Şoförler, belediye binası önünde oturarak alınan karara itirazlarını dile getirdi.

ŞÖFÖRLERDEN SERT TEPKİ: "BİZDE ONLARIN HATTINA GİRELİM"

İddialara göre, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İtimat dolmuşlarının rotasına Akkapı, Özbirlik, Topel, Denizli, Özen ve Cemalpaşa dolmuş hatlarını ekledi. Bu durum, İtimat Kooperatifine bağlı dolmuşçuların tepkisine neden oldu. Şoförler, bu kararın işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Şoförler, 2012-2013 yıllarında da benzer bir durumla karşılaştıklarını ve mahkeme kararıyla güzergahlarının korunduğunu hatırlatarak, şu ifadelerde bulundu:"Bizler çok mağdur olduk. 2012-2013 yıllarında da bu dolmuşlar bizim hattımıza girmiş ve mahkeme kararıyla güzergahımızdan çıkarılmışlardı.Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayız" diye tepki gösterdiler. 

"HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Dolmuş şöförleri bu durumun , işlerine zarar verdiğini ifade ederek, şunları söyledi. "Eğer onlar bizim hatlarımıza giriyorlarsa, biz de onların hatlarına girelim. Elimizde 112 araç var, biz de bu araçlarla onların güzergahlarına girebiliriz." Yaklaşık 25 dolmuş şoförünün katıldığı eylem, herhangi bir olay yaşanmadan sona erdi. Şoförler, taleplerinin dikkate alınması gerektiğini ve haklarını aramaya devam edeceklerini belirterek, belediye binası önünden ayrıldı. Bu olay, Adana'daki ulaşım sektöründeki gerilimi gözler önüne sererken, taraflar arasında nasıl bir çözüm bulunacağı merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.