CHP’li kadınlar etkinlikte buluştu

SİYASET 21.08.2024 - 14:25, Güncelleme: 21.08.2024 - 14:25 3112+ kez okundu.
 

CHP’li kadınlar etkinlikte buluştu

CHP’li kadınlar ‘Arı’ gibi çalışıyor. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sarıçam Niyet Akademisi’nden kadına şiddet konulu bir panel düzenlendi. Panelin ev sahipliğini İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ üstlenirken, konuşmacı olarak da İl Kadın Kolları Eğitim Sekreteri ve Yaşam Hakları Avukatı Şirin Şeyma Bulut ile Klinik Psikolog Beliz Zengin Katıldı.
İl Kadın Kolları önderliğinde Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi için hukuki ve pisikolojik önlemler paneli düzenlendi   CHP’li kadınlar etkinlikte buluştu   CHP’li kadınlar ‘Arı’ gibi çalışıyor. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sarıçam Niyet Akademisi’nden kadına şiddet konulu bir panel düzenlendi. Panelin ev sahipliğini İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ üstlenirken, konuşmacı olarak da İl Kadın Kolları Eğitim Sekreteri ve Yaşam Hakları Avukatı Şirin Şeyma Bulut ile Klinik Psikolog Beliz Zengin Katıldı.CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ’ın yaptığı konuşma panele katılan tüm kadınlara duygusal anlar yaşattı. Panele ayrıca İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ ile İl Kadın Kolları yönetimi ve ilçe başkanlarıyla ilçe yöneticileri de katıldı. Panel de özelikle 6284 sayılı   Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun  koruyuculuğu ve dokuzuncu yargı paketini kaybettirdikleri hakkında uzun açıklamaların yanı sıra  şiddetin boyutu ele alındı     Panele CHP’li kadınların yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu da katıldı. ‘Her sabah kalktığımızda bir kadının canının yandığını veya bir kadının canından olduğunu duyuyoruz” diyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ, “Tek bir kadının canının yanmadığı bir tek kadının hayatından koparılmadığı günlere olan özlemimiz her geçen gün artıyor” diye konuştu. CHP Adana İl  İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ, “Kadına Şiddet toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Hergün artarak devam eden kadına yönelik şiddetin öznesi erkekler oluyor. Sorumluları ise bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenler, yargıya hükmedenler, erkeklerden yana veren hakimler, savcılar. Yöneten AKP iktidarıdır. Biz CHP’li kadınlar, şiddete, açlığa, yoksulluğa, eğitimsizliğe ve kadınları ötekeleştiren her türlü politikaya karşı sizinleyiz ve birlikteyiz. Yereldeki iktidarımızı genele taşıdığımızda yaşama sıcacık ve gülümseyerek, sımsıkı sarılacağız. Böyle günler için şimdi var gücümüzle mücadele edeceğiz. Biz CHP olarak, yaşam Hak Projesi başta olmak üzere, İl Kadın Kolları olarak mücadelemiz devam edecek. Kadın cinayetleri durana, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar biz mahallelerde sokaklarda olacak AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı duracağız” şeklinde konuştu. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ’ın bu konuşması panele katılan kadınlar tarafından uzunca bir süre ayakta alkışlandı. Başkan Özgürtan Çığ’dan sonra Avukat Şirin Şeyma Bulut ve Klinik Psikolog Beliz Zengin’de yatıkları konuşmalarla, panele katılan kadınları bilgilendirdiler. Özelikle 6284ün  Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun   koruyuculuğu ve dokuzuncu yargı paketini kaybettirdikleri hakkında uzun açıklamalar ve şiddetin boyutu ele alındı
CHP’li kadınlar ‘Arı’ gibi çalışıyor. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sarıçam Niyet Akademisi’nden kadına şiddet konulu bir panel düzenlendi. Panelin ev sahipliğini İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ üstlenirken, konuşmacı olarak da İl Kadın Kolları Eğitim Sekreteri ve Yaşam Hakları Avukatı Şirin Şeyma Bulut ile Klinik Psikolog Beliz Zengin Katıldı.

İl Kadın Kolları önderliğinde Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi için hukuki ve pisikolojik önlemler paneli düzenlendi

 

CHP’li kadınlar etkinlikte buluştu

 

CHP’li kadınlar ‘Arı’ gibi çalışıyor. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sarıçam Niyet Akademisi’nden kadına şiddet konulu bir panel düzenlendi. Panelin ev sahipliğini İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ üstlenirken, konuşmacı olarak da İl Kadın Kolları Eğitim Sekreteri ve Yaşam Hakları Avukatı Şirin Şeyma Bulut ile Klinik Psikolog Beliz Zengin Katıldı. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ’ın yaptığı konuşma panele katılan tüm kadınlara duygusal anlar yaşattı.

Panele ayrıca İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ ile İl Kadın Kolları yönetimi ve ilçe başkanlarıyla ilçe yöneticileri de katıldı.

Panel de özelikle 6284 sayılı   Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun  koruyuculuğu ve dokuzuncu yargı paketini kaybettirdikleri hakkında uzun açıklamaların yanı sıra  şiddetin boyutu ele alındı

 

 

Panele CHP’li kadınların yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu da katıldı. ‘Her sabah kalktığımızda bir kadının canının yandığını veya bir kadının canından olduğunu duyuyoruz” diyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ, “Tek bir kadının canının yanmadığı bir tek kadının hayatından koparılmadığı günlere olan özlemimiz her geçen gün artıyor” diye konuştu.

CHP Adana İl  İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ, “Kadına Şiddet toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Hergün artarak devam eden kadına yönelik şiddetin öznesi erkekler oluyor. Sorumluları ise bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenler, yargıya hükmedenler, erkeklerden yana veren hakimler, savcılar. Yöneten AKP iktidarıdır.

Biz CHP’li kadınlar, şiddete, açlığa, yoksulluğa, eğitimsizliğe ve kadınları ötekeleştiren her türlü politikaya karşı sizinleyiz ve birlikteyiz.

Yereldeki iktidarımızı genele taşıdığımızda yaşama sıcacık ve gülümseyerek, sımsıkı sarılacağız. Böyle günler için şimdi var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Biz CHP olarak, yaşam Hak Projesi başta olmak üzere, İl Kadın Kolları olarak mücadelemiz devam edecek.

Kadın cinayetleri durana, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar biz mahallelerde sokaklarda olacak AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı duracağız” şeklinde konuştu.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ’ın bu konuşması panele katılan kadınlar tarafından uzunca bir süre ayakta alkışlandı. Başkan Özgürtan Çığ’dan sonra Avukat Şirin Şeyma Bulut ve Klinik Psikolog Beliz Zengin’de yatıkları konuşmalarla, panele katılan kadınları bilgilendirdiler.

Özelikle 6284ün  Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun   koruyuculuğu ve dokuzuncu yargı paketini kaybettirdikleri hakkında uzun açıklamalar ve şiddetin boyutu ele alındı

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.