"HASTALARA “İLAÇ YOK” DEMEK İSTEMİYORUZ!"

GÜNDEM 23.10.2024 - 15:31, Güncelleme: 23.10.2024 - 15:31 2016+ kez okundu.
 

"HASTALARA “İLAÇ YOK” DEMEK İSTEMİYORUZ!"

Yalbuzdağ: "İlaç Yok Sorunu Sadece Eczacının Ve Hastanın Değil, Kamu Otoritesinin Sorunudur"
Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Türkiye genelinde giderek artan ‘ilaç yok’ sorununa ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Yalbuzdağ, bu sorunun sadece eczacıların ve hastaların değil, kamu otoritesinin de sorunu olduğunu vurguladı. “Bugün hastalarımıza ‘ilaç yok’ demek istemiyoruz, çözüm arıyoruz,” dedi. "İLAÇ BULUNABİLİR OLMALIDIR!" Yalbuzdağ, ilaç yokluğunun hem eczacıları hem de hastaları ciddi şekilde mağdur ettiğini belirtti. “Türkiye’nin en ücra köşesinde bile var olan, 30 bin eczanede görev yapan eczacılardan biriyiz. Sağlığı önceleyen bir bakış açısıyla, vatandaşlarımızın ilaca ve eczacılık hizmetlerine ulaşımı için 7/24 özveriyle çalışıyoruz,” diye konuştu. Ancak, “Bugün ülkemizde ilaca erişim alanında yaşanan içler acısı tablo, mesleğimizin bir gereği olarak gözler önüne serilmeyi bekliyor,” ifadesini kullandı. "GERÇEKTEN İLAÇ YOK MU?" Yalbuzdağ, Türkiye’de birçok eczacının hastalarına ilaç temin edemediğini dile getirdi. “Reçetesiyle gelen hastalarımız için depolara başvuruyoruz. Ancak aldığımız cevap her seferinde ‘maalesef yok’ oluyor. Firmalar, depolara ilaç gönderdiklerini söylüyor, ama depolar ise ilaç gelmediğini iddia ediyor. Sonuç? Eczacı çaresiz, elinde reçetesiyle kalan, tedavi olamayan hasta vatandaş,” dedi. "KAMU OTORİTESİ SEYREDİYOR!" Yalbuzdağ, kamu otoritesinin bu sorunu çözmekle yükümlü olduğunu hatırlattı. “İlacın olmayışını çözecek tek merci sizlersiniz. Ancak şu anda sadece seyrediyorsunuz. Eczacı çaresiz, hasta mağdur. Kamu otoritesine bir kez daha sesleniyoruz: İlaç yokluğu sorunu yalnızca eczacının ve hastanın sorunu olmamalı. Asli sorumluluk sizde,” diye uyardı. “Böylesi insani bir sorunu görmezden gelemezsiniz. İlaç bulunabilirliğini sağlamak için gereken adımları atmalısınız,” ifadelerini kullandı. "ÇÖZÜM İÇİN HAREKETE GEÇİN!" Yalbuzdağ, ilacın ekonomik tarafı için devletin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Hastaların ilaca erişimini manipüle eden durumları çözün. Eczacıyı hastasıyla sahada ilaçsız bırakmayın,” çağrısında bulundu. Bu konuda ivedilikle harekete geçilmezse, hastaların tedavi süreçlerinin tehlikeye gireceğini ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. "BU DURUMU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ" Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, bu sorunun çözülmesi için kamu otoritesinin acilen devreye girmesi gerektiğini belirtirken, “Halk sağlığını korumak ve ilaç temininde yaşanan mağduriyetleri gidermek için bu durumu görmezden gelemeyiz. Eczacılar olarak, toplum sağlığının korunmasında üstlenmemiz gereken büyük bir sorumluluk var. Ancak bu sorunun çözümü yalnızca bizim çabamızla değil, kamu otoritesinin de etkin müdahalesiyle mümkün olacaktır,” dedi.
Yalbuzdağ: "İlaç Yok Sorunu Sadece Eczacının Ve Hastanın Değil, Kamu Otoritesinin Sorunudur"

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Türkiye genelinde giderek artan ‘ilaç yok’ sorununa ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Yalbuzdağ, bu sorunun sadece eczacıların ve hastaların değil, kamu otoritesinin de sorunu olduğunu vurguladı. “Bugün hastalarımıza ‘ilaç yok’ demek istemiyoruz, çözüm arıyoruz,” dedi.

"İLAÇ BULUNABİLİR OLMALIDIR!"

Yalbuzdağ, ilaç yokluğunun hem eczacıları hem de hastaları ciddi şekilde mağdur ettiğini belirtti. “Türkiye’nin en ücra köşesinde bile var olan, 30 bin eczanede görev yapan eczacılardan biriyiz. Sağlığı önceleyen bir bakış açısıyla, vatandaşlarımızın ilaca ve eczacılık hizmetlerine ulaşımı için 7/24 özveriyle çalışıyoruz,” diye konuştu. Ancak, “Bugün ülkemizde ilaca erişim alanında yaşanan içler acısı tablo, mesleğimizin bir gereği olarak gözler önüne serilmeyi bekliyor,” ifadesini kullandı.

"GERÇEKTEN İLAÇ YOK MU?"

Yalbuzdağ, Türkiye’de birçok eczacının hastalarına ilaç temin edemediğini dile getirdi. “Reçetesiyle gelen hastalarımız için depolara başvuruyoruz. Ancak aldığımız cevap her seferinde ‘maalesef yok’ oluyor. Firmalar, depolara ilaç gönderdiklerini söylüyor, ama depolar ise ilaç gelmediğini iddia ediyor. Sonuç? Eczacı çaresiz, elinde reçetesiyle kalan, tedavi olamayan hasta vatandaş,” dedi.

"KAMU OTORİTESİ SEYREDİYOR!"

Yalbuzdağ, kamu otoritesinin bu sorunu çözmekle yükümlü olduğunu hatırlattı. “İlacın olmayışını çözecek tek merci sizlersiniz. Ancak şu anda sadece seyrediyorsunuz. Eczacı çaresiz, hasta mağdur. Kamu otoritesine bir kez daha sesleniyoruz: İlaç yokluğu sorunu yalnızca eczacının ve hastanın sorunu olmamalı. Asli sorumluluk sizde,” diye uyardı. “Böylesi insani bir sorunu görmezden gelemezsiniz. İlaç bulunabilirliğini sağlamak için gereken adımları atmalısınız,” ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM İÇİN HAREKETE GEÇİN!"

Yalbuzdağ, ilacın ekonomik tarafı için devletin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Hastaların ilaca erişimini manipüle eden durumları çözün. Eczacıyı hastasıyla sahada ilaçsız bırakmayın,” çağrısında bulundu. Bu konuda ivedilikle harekete geçilmezse, hastaların tedavi süreçlerinin tehlikeye gireceğini ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

"BU DURUMU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, bu sorunun çözülmesi için kamu otoritesinin acilen devreye girmesi gerektiğini belirtirken, “Halk sağlığını korumak ve ilaç temininde yaşanan mağduriyetleri gidermek için bu durumu görmezden gelemeyiz. Eczacılar olarak, toplum sağlığının korunmasında üstlenmemiz gereken büyük bir sorumluluk var. Ancak bu sorunun çözümü yalnızca bizim çabamızla değil, kamu otoritesinin de etkin müdahalesiyle mümkün olacaktır,” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.