İl Tarım Müdürlüğü’nden AVM’lerde gıda denetim

GÜNDEM 13.09.2024 - 15:46, Güncelleme: 13.09.2024 - 15:46 4954+ kez okundu.
 

İl Tarım Müdürlüğü’nden AVM’lerde gıda denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nün talimatları çerçevesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda kontrol görevlileri tarafından AVM'lerde gıda denetimi yapıldığı öğrenildi.
 Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün web sitesindeki bilgilere göre, AVM'lerde fast food (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek tüketime sokan işletmelerin fazla olduğu, bu işletmelerde halk sağlığı yönünden oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla gereken denetimlerin yapılması gerektiği belirtilen bakanlık talimatına istinaden, gıda kontrol görevlileri 5 gün boyunca AVM'lerde bulunan gıda üretim ve toplu tüketim noktalarında denetim yaptı. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde yapılan denetimlerde işyerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı gibi hususlar gözden geçirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nün talimatları çerçevesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda kontrol görevlileri tarafından AVM'lerde gıda denetimi yapıldığı öğrenildi.

 Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün web sitesindeki bilgilere göre, AVM'lerde fast food (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek tüketime sokan işletmelerin fazla olduğu, bu işletmelerde halk sağlığı yönünden oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla gereken denetimlerin yapılması gerektiği belirtilen bakanlık talimatına istinaden, gıda kontrol görevlileri 5 gün boyunca AVM'lerde bulunan gıda üretim ve toplu tüketim noktalarında denetim yaptı.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde yapılan denetimlerde işyerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı gibi hususlar gözden geçirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.