FİYAT GÜNCELLEMESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

GÜNDEM 14.08.2024 - 16:02, Güncelleme: 14.08.2024 - 16:02 2458+ kez okundu.
 

FİYAT GÜNCELLEMESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Adana’da Halk Ekmek Zammı: Vatandaşın Soğuk Duşu!
Adana Büyükşehir Belediyesi’nden bir zam haberi daha! Toplu taşıma ücretlerinin ardından şimdi de halkın temel besin kaynağı olan ekmeğe zam yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yeşiloba ve Belediyeevleri Halk Ekmek Fabrikaları'nda üretilen ekmeğin fiyatını 1 Eylül itibarıyla 7.5 TL’ye çıkardı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı son oturumunda ekmek fiyatlarının güncellenmesini görüştü. Meclis 1. Başkan Vekili Göktürk Boyvadaoğlu başkanlığındaki oturumda, Yeşiloba ve Belediyeevleri Halk Ekmek Fabrikaları'nda üretilen ekmeklerin fiyatının artırılması kararlaştırıldı. Meclis üyeleri, 200 gram ekmeğin fiyatının 7.5 TL’ye, 230 gram kepekli ve tam buğday ekmeğinin ise 10 TL’ye çıkarılması teklifini oy birliğiyle kabul etti. "ZAMLI EKMEĞE ALIŞMAK ZORUNDA KALACAĞIZ" BELEDİYENİN GEREKÇESİ NE?  Bu zam haberi, Adanalı vatandaşlar arasında endişe yarattı. Temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışlar, özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında endişelerini dile getirerek, “Ekmeğe gelen zam, soframızdaki en temel gıdayı bile erişilmez hale getiriyor” diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, maliyet artışlarının ekmek fiyatlarına yansıtılmasının zorunlu hale geldiğini belirtiyor. Enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerindeki yükselişin, halk ekmeğin fiyatına zam yapılmasına neden olduğu ifade edildi. 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek zamlı fiyatlar, Adana’nın gündemine oturdu. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar, bir yandan zamlarla mücadele ederken, diğer yandan da temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
Adana’da Halk Ekmek Zammı: Vatandaşın Soğuk Duşu!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden bir zam haberi daha! Toplu taşıma ücretlerinin ardından şimdi de halkın temel besin kaynağı olan ekmeğe zam yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yeşiloba ve Belediyeevleri Halk Ekmek Fabrikaları'nda üretilen ekmeğin fiyatını 1 Eylül itibarıyla 7.5 TL’ye çıkardı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı son oturumunda ekmek fiyatlarının güncellenmesini görüştü. Meclis 1. Başkan Vekili Göktürk Boyvadaoğlu başkanlığındaki oturumda, Yeşiloba ve Belediyeevleri Halk Ekmek Fabrikaları'nda üretilen ekmeklerin fiyatının artırılması kararlaştırıldı. Meclis üyeleri, 200 gram ekmeğin fiyatının 7.5 TL’ye, 230 gram kepekli ve tam buğday ekmeğinin ise 10 TL’ye çıkarılması teklifini oy birliğiyle kabul etti.

"ZAMLI EKMEĞE ALIŞMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

BELEDİYENİN GEREKÇESİ NE? 

Bu zam haberi, Adanalı vatandaşlar arasında endişe yarattı. Temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışlar, özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında endişelerini dile getirerek, “Ekmeğe gelen zam, soframızdaki en temel gıdayı bile erişilmez hale getiriyor” diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, maliyet artışlarının ekmek fiyatlarına yansıtılmasının zorunlu hale geldiğini belirtiyor. Enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerindeki yükselişin, halk ekmeğin fiyatına zam yapılmasına neden olduğu ifade edildi. 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek zamlı fiyatlar, Adana’nın gündemine oturdu. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar, bir yandan zamlarla mücadele ederken, diğer yandan da temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.