"KADRO BEKLERKEN MAAŞ BİLE ALAMIYORLAR"

GÜNDEM 10.09.2024 - 12:57, Güncelleme: 10.09.2024 - 14:28 2184+ kez okundu.
 

"KADRO BEKLERKEN MAAŞ BİLE ALAMIYORLAR"

Barut’tan Sert Tepki: Usta Öğreticilerin Ücretlerini Ödeyin, Bu Ayıba Son Verin!
"USTA ÖĞRETİCİLER AÇTIĞI MAHKUM EDİLİYOR" Usta Öğreticilere Büyük Haksızlık: Barut’tan Ücretler ve Kadro Eksikliğine Sert Tepki  CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, usta öğreticilerin ücretlerinin yatırılmaması ve geç ödenmesine yönelik ciddi iddialarda bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarını sert bir şekilde eleştirdi. Barut, usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyetlerin artarak sürdüğünü ve bu durumun sosyal adaletsizliğe yol açtığını vurguladı. "İNSANCA YAŞAM İSTEYENLERİN DRAMI SÜRDÜRÜLÜYOR" Ayhan Barut, kamuda kısmi zamanlı çalışan usta öğreticilerin asgari ücretin altında bir gelirle yaşamak zorunda kaldığını, ödenek eksiklikleri nedeniyle emeklilik hakkı kazanamadıklarını belirtti. Barut, “Usta öğreticiler, kadro ve özlük hakları taleplerinde bulunurken maaşlarını dahi alamıyor. Bu, ülke genelinde bir sosyal kriz yaratıyor. Bakanlık ve hükümet, emeğiyle geçinen bu insanların dramına sessiz kalmayı sürdürüyor” dedi. "KADRO VE ÜCRET HAKKI GASP EDİLİYOR" Barut, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilere yönelik maaş ödemelerinin ya yapılmadığını ya da çok geciktiğini ifade etti. “Kamu kurumunda kısmi zamanlı olarak çalışan usta öğreticilere ödenek yokluğu veya tasarruf gerekçesiyle ücret verilmemesi kabul edilemez. Bu kişiler yılın 11 ayında asgari ücretin altında bir yaşam sürmek zorunda bırakılıyor. Ayrıca, SGK primleri kesildiği için emekli olamıyorlar” şeklinde konuştu. "HAKLARI VE ÜCRETLERİ ÖDENSİN, REZALETE SON VERİLSİN" Barut, bakanlığın usta öğreticilere yönelik hak ihlallerine son vermesi gerektiğini belirterek, “Usta öğreticilerin haftalık ders saatleri 40’tan 24’e düşürüldü, kadro verilmedi, özlük hakları iyileştirilmedi. Şimdi de maaşları ya ödenmiyor ya da geç ödeniyor. Bu durum ahlaki ve vicdani bir sorundur. Usta öğreticilerimizin seslerini duyun, haklarını verin ve maaşlarını düzenli ödeyin” dedi. "EKONOMİK KRİZ VE ARTAN PAHALILIK ZATEN YETERİNCE ZOR" Barut, ekonomik krizin ve yüksek enflasyonun zaten aile bütçelerini zorladığını vurgulayarak, “Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı, usta öğreticileri daha da zor durumda bırakıyor. Bu şartlarda onları açlıkla baş başa bırakmak kabul edilemez. Bakanlık ve hükümet, usta öğreticilere insanca bir yaşam sağlamalı, ücret ve SGK ödemelerini aksatmadan yapmalıdır” şeklinde konuştu.
Barut’tan Sert Tepki: Usta Öğreticilerin Ücretlerini Ödeyin, Bu Ayıba Son Verin!

"USTA ÖĞRETİCİLER AÇTIĞI MAHKUM EDİLİYOR"

Usta Öğreticilere Büyük Haksızlık: Barut’tan Ücretler ve Kadro Eksikliğine Sert Tepki
 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, usta öğreticilerin ücretlerinin yatırılmaması ve geç ödenmesine yönelik ciddi iddialarda bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarını sert bir şekilde eleştirdi. Barut, usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyetlerin artarak sürdüğünü ve bu durumun sosyal adaletsizliğe yol açtığını vurguladı.

"İNSANCA YAŞAM İSTEYENLERİN DRAMI SÜRDÜRÜLÜYOR"

Ayhan Barut, kamuda kısmi zamanlı çalışan usta öğreticilerin asgari ücretin altında bir gelirle yaşamak zorunda kaldığını, ödenek eksiklikleri nedeniyle emeklilik hakkı kazanamadıklarını belirtti. Barut, “Usta öğreticiler, kadro ve özlük hakları taleplerinde bulunurken maaşlarını dahi alamıyor. Bu, ülke genelinde bir sosyal kriz yaratıyor. Bakanlık ve hükümet, emeğiyle geçinen bu insanların dramına sessiz kalmayı sürdürüyor” dedi.

"KADRO VE ÜCRET HAKKI GASP EDİLİYOR"

Barut, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilere yönelik maaş ödemelerinin ya yapılmadığını ya da çok geciktiğini ifade etti. “Kamu kurumunda kısmi zamanlı olarak çalışan usta öğreticilere ödenek yokluğu veya tasarruf gerekçesiyle ücret verilmemesi kabul edilemez. Bu kişiler yılın 11 ayında asgari ücretin altında bir yaşam sürmek zorunda bırakılıyor. Ayrıca, SGK primleri kesildiği için emekli olamıyorlar” şeklinde konuştu.

"HAKLARI VE ÜCRETLERİ ÖDENSİN, REZALETE SON VERİLSİN"

Barut, bakanlığın usta öğreticilere yönelik hak ihlallerine son vermesi gerektiğini belirterek, “Usta öğreticilerin haftalık ders saatleri 40’tan 24’e düşürüldü, kadro verilmedi, özlük hakları iyileştirilmedi. Şimdi de maaşları ya ödenmiyor ya da geç ödeniyor. Bu durum ahlaki ve vicdani bir sorundur. Usta öğreticilerimizin seslerini duyun, haklarını verin ve maaşlarını düzenli ödeyin” dedi.

"EKONOMİK KRİZ VE ARTAN PAHALILIK ZATEN YETERİNCE ZOR"

Barut, ekonomik krizin ve yüksek enflasyonun zaten aile bütçelerini zorladığını vurgulayarak, “Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı, usta öğreticileri daha da zor durumda bırakıyor. Bu şartlarda onları açlıkla baş başa bırakmak kabul edilemez. Bakanlık ve hükümet, usta öğreticilere insanca bir yaşam sağlamalı, ücret ve SGK ödemelerini aksatmadan yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.