OKUL YOLU ZORLUKLARLA DOLU!

EĞİTİM 20.08.2024 - 14:09, Güncelleme: 20.08.2024 - 14:09 2694+ kez okundu.
 

OKUL YOLU ZORLUKLARLA DOLU!

Veliler Şokta: Okul Alışverişinde Yüzde 70 Zam Rüzgarı Esiyor! Okul Çantasını Doldurmak Ateş Pahası!
Veliler Şokta: Okul Alışverişinde Yüzde 70 Zam Rüzgarı Esiyor! Okul Çantasını Doldurmak Ateş Pahası!   OKUL YOLU ZORLUKLARLA DOLU!   Okulların açılmasına sayılı günler kala, milyonlarca veli ve öğrenci heyecanla yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanırken, artan maliyetler adeta cepleri yakıyor. Geçtiğimiz yıl bin liraya dolan bir okul çantası, bu yıl aynı fiyatla yalnızca sırt çantasını karşılıyor. Bu yıl bir okul çantasını doldurmanın en düşük maliyeti ise tam 3 bin TL'ye çıktı! Peki, velilerin karşılaştığı bu astronomik artışın ardında ne yatıyor? Bir yılda %70’e varan zamlarla karşı karşıya kalan veliler, kırtasiye alışverişinde büyük bir darbe alıyor. Kalem, defter, suluk, silgi derken liste uzayıp giderken, fiyatlar da aynı hızla katlanıyor. HER ÖĞRENCİYE BİR SERVET! VELİLER DE, ESNAF DA DERTLİ! 2023-2024 eğitim öğretim döneminde yapılan alışverişte bir okul çantası yaklaşık 1.000 TL'ye dolarken, bu yıl aynı listeyi tamamlamak için en az 3.000 TL gerekiyor. Kaliteli ve lisanslı ürünler tercih edildiğinde ise maliyet 5.200 TL'yi buluyor. Veliler, çocuklarının sağlığı ve güvenliği için bu ürünleri seçmek zorunda kalırken, ceplerinden çıkan paranın ne kadar artacağı ise büyük bir endişe kaynağı. Veliler, çocuklarını okula gönderebilmek için adeta bir servet harcıyor. Okul kıyafetleri, ayakkabı, çanta, beslenme çantası ve kırtasiye malzemeleri derken liste uzayıp giderken, masraflar da katlanarak artıyor. KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE YÜZDE 70'LİK DEV ZAM! Bir ailenin, tek bir çocuk için okul masrafları, minimum 3.000 TL'den başlıyor ve ek ihtiyaçlarla birlikte 5.000 TL'yi rahatlıkla buluyor. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül’de başlarken, veliler artan fiyatlar karşısında zorlanıyor. Bu dönemde yapılan alışverişlerin, aile bütçelerinde derin yaralar açtığı aşikar. Okul heyecanı yaşanırken, velilerin içi rahat değil. Artan maliyetler ve zorlu ekonomik koşullar, aileleri derinden sarsmaya devam ediyor. Okul çantasını doldurmak artık lüks oldu! Veliler kara kara düşünüyor: Bu maliyetlerle çocuklarımıza nasıl eğitim sağlayacağız?.
Veliler Şokta: Okul Alışverişinde Yüzde 70 Zam Rüzgarı Esiyor! Okul Çantasını Doldurmak Ateş Pahası!

Veliler Şokta: Okul Alışverişinde Yüzde 70 Zam Rüzgarı Esiyor! Okul Çantasını Doldurmak Ateş Pahası!

 

OKUL YOLU ZORLUKLARLA DOLU!

 

Okulların açılmasına sayılı günler kala, milyonlarca veli ve öğrenci heyecanla yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanırken, artan maliyetler adeta cepleri yakıyor. Geçtiğimiz yıl bin liraya dolan bir okul çantası, bu yıl aynı fiyatla yalnızca sırt çantasını karşılıyor. Bu yıl bir okul çantasını doldurmanın en düşük maliyeti ise tam 3 bin TL'ye çıktı! Peki, velilerin karşılaştığı bu astronomik artışın ardında ne yatıyor? Bir yılda %70’e varan zamlarla karşı karşıya kalan veliler, kırtasiye alışverişinde büyük bir darbe alıyor. Kalem, defter, suluk, silgi derken liste uzayıp giderken, fiyatlar da aynı hızla katlanıyor.

HER ÖĞRENCİYE BİR SERVET!

VELİLER DE, ESNAF DA DERTLİ!

2023-2024 eğitim öğretim döneminde yapılan alışverişte bir okul çantası yaklaşık 1.000 TL'ye dolarken, bu yıl aynı listeyi tamamlamak için en az 3.000 TL gerekiyor. Kaliteli ve lisanslı ürünler tercih edildiğinde ise maliyet 5.200 TL'yi buluyor. Veliler, çocuklarının sağlığı ve güvenliği için bu ürünleri seçmek zorunda kalırken, ceplerinden çıkan paranın ne kadar artacağı ise büyük bir endişe kaynağı. Veliler, çocuklarını okula gönderebilmek için adeta bir servet harcıyor. Okul kıyafetleri, ayakkabı, çanta, beslenme çantası ve kırtasiye malzemeleri derken liste uzayıp giderken, masraflar da katlanarak artıyor.

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE YÜZDE 70'LİK DEV ZAM!

Bir ailenin, tek bir çocuk için okul masrafları, minimum 3.000 TL'den başlıyor ve ek ihtiyaçlarla birlikte 5.000 TL'yi rahatlıkla buluyor. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül’de başlarken, veliler artan fiyatlar karşısında zorlanıyor. Bu dönemde yapılan alışverişlerin, aile bütçelerinde derin yaralar açtığı aşikar. Okul heyecanı yaşanırken, velilerin içi rahat değil. Artan maliyetler ve zorlu ekonomik koşullar, aileleri derinden sarsmaya devam ediyor. Okul çantasını doldurmak artık lüks oldu! Veliler kara kara düşünüyor: Bu maliyetlerle çocuklarımıza nasıl eğitim sağlayacağız?.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.