ÖZDEMİR: "ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ DOĞRUDAN BULUŞMALI"

GÜNDEM 17.07.2024 - 15:40, Güncelleme: 17.07.2024 - 15:40 3272+ kez okundu.
 

ÖZDEMİR: "ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ DOĞRUDAN BULUŞMALI"

Vatan Partisi'nden Çiftçiye Büyük Destek: Hal Yasası'nda Devrim Niteliğinde Değişiklikler!
Vatan Partisi, hal yasasında köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayarak, üretici ve tüketici arasındaki aracıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Çiftçi Bürosu Başkanı Cenk Tümer Özdemir, tarladan sofraya tedarik zincirini kısaltmanın önemine işaret ederek, üretici örgütlerinin hal ve pazar yerlerinde güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özdemir'in açıklamalarına göre, toptancı hallerinde üretici örgütlerine ayrılan alanın en az %20'nin yeterli olmadığını ifade ederek, özellikle büyük şehirlerde belediyelere bağlı toptancı hallerinin sayısının artırılması gerektiğini dile getirdi. Üretici örgütlerine ayrılan alan oranının toptancı hallerinde %50'ye çıkarılması gerektiğini ve hatta sadece üretici örgütlerinin faaliyet göstereceği yeni hallerin kurulması gerektiğini belirtti. "ZİNCİR MARKETLER TARIM PİYASASINI ŞEKİLLENDİRİYOR" "ÜRETİCİLER ÖRGÜTLENMELİ"  Hal yasasındaki mevcut değişikliklerin yeterli olmadığını savunan Özdemir, kamunun tarım sektöründe daha etkin rol alması gerektiğini ve üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Süt Kurumu gibi kamu kurumlarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Üreticilere ucuz mazot, kaliteli tohumluk ve gübre gibi temel girdilerin sağlanmasının üretim maliyetlerini azaltacağını vurguladı. Zincir marketlerin tarım piyasasını şekillendirdiğine dikkat çeken Özdemir, bu durumun gıda güvenliğini tehlikeye attığını ve üreticilerin örgütlenmesi gerektiğini vurguladı. Hal dışında yapılan satışların da düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu alanda sadece rantçıların değil, üreticilerin çıkarlarının da korunması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Özdemir üretim devrimi yolunda Vatan Partisi'nin liderliğinde ilerleme çağrısında bulunarak, "Üreticilerin Milli Hükumetini kurmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Vatan Partisi'nden Çiftçiye Büyük Destek: Hal Yasası'nda Devrim Niteliğinde Değişiklikler!

Vatan Partisi, hal yasasında köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayarak, üretici ve tüketici arasındaki aracıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Çiftçi Bürosu Başkanı Cenk Tümer Özdemir, tarladan sofraya tedarik zincirini kısaltmanın önemine işaret ederek, üretici örgütlerinin hal ve pazar yerlerinde güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özdemir'in açıklamalarına göre, toptancı hallerinde üretici örgütlerine ayrılan alanın en az %20'nin yeterli olmadığını ifade ederek, özellikle büyük şehirlerde belediyelere bağlı toptancı hallerinin sayısının artırılması gerektiğini dile getirdi. Üretici örgütlerine ayrılan alan oranının toptancı hallerinde %50'ye çıkarılması gerektiğini ve hatta sadece üretici örgütlerinin faaliyet göstereceği yeni hallerin kurulması gerektiğini belirtti.

"ZİNCİR MARKETLER TARIM PİYASASINI ŞEKİLLENDİRİYOR"

"ÜRETİCİLER ÖRGÜTLENMELİ" 

Hal yasasındaki mevcut değişikliklerin yeterli olmadığını savunan Özdemir, kamunun tarım sektöründe daha etkin rol alması gerektiğini ve üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Süt Kurumu gibi kamu kurumlarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Üreticilere ucuz mazot, kaliteli tohumluk ve gübre gibi temel girdilerin sağlanmasının üretim maliyetlerini azaltacağını vurguladı. Zincir marketlerin tarım piyasasını şekillendirdiğine dikkat çeken Özdemir, bu durumun gıda güvenliğini tehlikeye attığını ve üreticilerin örgütlenmesi gerektiğini vurguladı. Hal dışında yapılan satışların da düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu alanda sadece rantçıların değil, üreticilerin çıkarlarının da korunması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Özdemir üretim devrimi yolunda Vatan Partisi'nin liderliğinde ilerleme çağrısında bulunarak, "Üreticilerin Milli Hükumetini kurmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.