SAYAR:"İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR"

GÜNDEM 23.09.2024 - 16:25, Güncelleme: 23.09.2024 - 16:31 3357 kez okundu.
 

SAYAR:"İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR"

"Ülkemizde Katliam Gibi İş Kazaları Devam Ediyor"
Ülkemizde inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları, her geçen gün artarak can almaya devam ediyor. Son olarak, Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bir inşaatta meydana gelen trajik olayda, halatı kopan kule vincin sepeti iki işçinin üzerine düşerek canlarına mal oldu. Ardından Bu olay, iş güvenliği konusunda ciddi sorunların varlığını bir kez daha gözler önüne serdi. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG-SEN) Genel Başkanı İrfan Sayar, yaşanan kazanın arkasında bir ihmal zincirinin yattığını vurguladı. Sayar, "Adana'daki olayda iki işçinin ölümüne neden olan durumu değerlendirirken, kullanılan sepetin ve istifleme yönteminin uygunsuz olduğunu görmekteyiz. İşçiler, başlarında baret bile yokken, tehlikeli bir şekilde yük taşıyorlardı," dedi. "İŞVERENİN İHMALİ BURADA AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR" Sayar, işverenlerin gerekli güvenlik önlemlerini almadıklarını da dile getirerek, "İşverenin ihmali burada açıkça görülüyor. İş güvenliği uzmanları ve gerekli ekipmanlar eksik. Bu durum, iş kazalarının önüne geçilmesi açısından kritik bir sorun teşkil ediyor," ifadelerini kullandı. İrfan Sayar, kazanın ardından herhangi bir iş güvenliği uzmanının kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Bu durum, o inşaat alanında iş güvenliği uzmanının olmadığını düşündürüyor. Oysa bu uzmanlar, iş kazalarını önlemek için hayati öneme sahip," dedi. Sayar, inşaat alanlarının denetiminden sorumlu müfettiş sayısının da yetersiz olduğunu belirterek, "Denetimden uzak kalınması, kazaların artmasına neden oluyor," şeklinde konuştu. "CEZALAR YETERSİZ! HALA DERS ALMIYORUZ" Sayar, müteahhitlerin iş güvenliği ihlalleri nedeniyle aldıkları cezaların, büyük ölçekli projeler için genellikle cüzi kaldığını ifade etti. "Verdiğiniz cezalar, müteahhitler için caydırıcı olmaktan uzak. Bu da sektördeki disiplin eksikliğini artırıyor," diyen Sayar, yapı denetim şirketlerinin ve ortak sağlık güvenlik birimlerinin daha etkin bir şekilde görev alması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Sarıçam ilçesinde meydana gelen ve iki işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan iskele kazasına da değinen Sayar, "Hala ders almıyoruz. Bu kazaların arkasındaki sebepler biliniyor ama gerekli önlemler alınmıyor. İnşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçilmesi için acil eylem planları hayata geçirilmelidir," ifadelerini kullandı.
"Ülkemizde Katliam Gibi İş Kazaları Devam Ediyor"

Ülkemizde inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları, her geçen gün artarak can almaya devam ediyor. Son olarak, Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bir inşaatta meydana gelen trajik olayda, halatı kopan kule vincin sepeti iki işçinin üzerine düşerek canlarına mal oldu. Ardından Bu olay, iş güvenliği konusunda ciddi sorunların varlığını bir kez daha gözler önüne serdi. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG-SEN) Genel Başkanı İrfan Sayar, yaşanan kazanın arkasında bir ihmal zincirinin yattığını vurguladı. Sayar, "Adana'daki olayda iki işçinin ölümüne neden olan durumu değerlendirirken, kullanılan sepetin ve istifleme yönteminin uygunsuz olduğunu görmekteyiz. İşçiler, başlarında baret bile yokken, tehlikeli bir şekilde yük taşıyorlardı," dedi.

"İŞVERENİN İHMALİ BURADA AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR"

Sayar, işverenlerin gerekli güvenlik önlemlerini almadıklarını da dile getirerek, "İşverenin ihmali burada açıkça görülüyor. İş güvenliği uzmanları ve gerekli ekipmanlar eksik. Bu durum, iş kazalarının önüne geçilmesi açısından kritik bir sorun teşkil ediyor," ifadelerini kullandı. İrfan Sayar, kazanın ardından herhangi bir iş güvenliği uzmanının kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Bu durum, o inşaat alanında iş güvenliği uzmanının olmadığını düşündürüyor. Oysa bu uzmanlar, iş kazalarını önlemek için hayati öneme sahip," dedi. Sayar, inşaat alanlarının denetiminden sorumlu müfettiş sayısının da yetersiz olduğunu belirterek, "Denetimden uzak kalınması, kazaların artmasına neden oluyor," şeklinde konuştu.

"CEZALAR YETERSİZ! HALA DERS ALMIYORUZ"

Sayar, müteahhitlerin iş güvenliği ihlalleri nedeniyle aldıkları cezaların, büyük ölçekli projeler için genellikle cüzi kaldığını ifade etti. "Verdiğiniz cezalar, müteahhitler için caydırıcı olmaktan uzak. Bu da sektördeki disiplin eksikliğini artırıyor," diyen Sayar, yapı denetim şirketlerinin ve ortak sağlık güvenlik birimlerinin daha etkin bir şekilde görev alması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Sarıçam ilçesinde meydana gelen ve iki işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan iskele kazasına da değinen Sayar, "Hala ders almıyoruz. Bu kazaların arkasındaki sebepler biliniyor ama gerekli önlemler alınmıyor. İnşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçilmesi için acil eylem planları hayata geçirilmelidir," ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.